PDA

Pogčedajte punu verziju : google analytics pitanje


ivanhoe
07. 09. 2006., 05:03
primetio sam da povremeno na GA statistikama imam flat-line, 0 poseta, a po adsensu vidim da ima ljudi (a i cudno je da odjenom padne skroz na 3 sata, pa onda nastavi solidna poseta). Jel vam se to desavalo?

Jedino objasnjenje je da njima pukne log file povremeno, pa da izgube deo statistika, posto ja kod na stranici nisam menjao, a sve se odigrava na klijentskoj strani znaci nema veze opterecenje servera.. ili postoji i nesto trece?

pcigre
07. 09. 2006., 14:09
Meni se desava da kasni obracunavanje statistike za odredjeni deo dana, ali kasnije ga uvek bude.

Dejan Bizinger
07. 09. 2006., 15:46
Odlicno sto je pokrenuta ova tema za Google Analytics, i sam hteo da je pokrenem. Mislim da bi bilo korisno da se ovde, na jednom mestu, diskutuje o raznim stvarima u vezi koriscenja Google Analyticsa kako bi se na najbolji nacin iskoristile sve mogucnosti koje nudi.

Mene zanima sledece. Hocu da napravim razlicite profile za razlicite foldere kako bih pratio saobracaj samo u tim folderima. Uradim sve kako treba, napravim nekoliko profila, ali onda narednog dana GA vise ne broji posete. Kada izbrisem profile, ponovo broji. Znaci, tip Profila koji me zanima je tip Include only traffic to a subdirectory.

ivanhoe
08. 09. 2006., 00:53
@milosh: e u pravu si, sad su se podaci pojavili.. prosao je bio ceo dan od tad, tako da sam bio ubedjen da se nesto zeznulo... znaci preoptereceni su, to je problem..

Imam jedno pitanjce, posto sam je tek nedavno usao u google analytics vode (uvek sam pravio sajtove za nekog drugog, pa me nije ni zanimala mnogo statistika, to je gledao klijent ili ovaj moj ortak za koga radim..). Danas smo imali 760 visitors i skoro 10K pageviews na sajtu, zanima me kako se to otprilike rangira u odnosu na neki prosek poseta iz vaseg iskustva? Ne znam tacno sta se smatra prosecnom posetom, a sta je srednja i visoka, cisto da imam neku ideju kakve su mi PR skills :)