PDA

Pogčedajte punu verziju : Zorn! Novi Flash IDE


Ilija Studen
08. 06. 2005., 22:51
Macromedia (Macrodobia :D ) je odlučila da na Eclipsu napravi novi IDE (Integrated Development Environment - integrisano razvojno okruženje za Flash) za Flash.

S obzirom da sam na par mesta ranije ocrneo Flash IDE kao jedan od najlošijih među alatima za razvoj (ne vredi nizašta!) ova vest mi se jako sviđa. Nadam se da će se sada više postvetiti korisnicima koji Flash ne koriste samo u "Drag and Drop, Point and click" modu.

Vest: http://www.bug.hr/vijesti/?id=64734

PS: Za neupućene Eclipse je razvojno okruženje za izradu razvojnih okruženja, a inicijalno ga je razvio IBM da bi otvorio njegov source pre par godina i dao ga zajednici.

nixa
08. 06. 2005., 22:58
Odlicna vest ,jos kad mi malo poradili na novom playeru koji bi imao bojli support za regexp( tj ceo support) bolji rendering i jos mnogo stvari koji smeta :)

ali sve to u verziji 8

godza
09. 06. 2005., 03:35
NAJZAAAD. Flash IDE je tako nepregledan da je to strashno. Pitanje je samo kako ce to da "dere" mashinu. Imam tikove bre od ovog zenda, uze mi 100MB memorije, mogu zamisliti sta ce da radi "novi flash"

eve gi clanak sa macromedijinog sajta
http://www.macromedia.com/macromedia/proom/pr/2005/eclipse_flashplatform.html

owid
09. 06. 2005., 13:33
Zorn ce biti Flex (ne Flash) razvojno okruzenje. Znaci prvo MXML. A kazu da ce da podrzava i Actionscript.
Posto postoji open source swf kompajler (MTASC) dosta ljudi vec radi Flash u Eclipse-u. Pisano je dosta o tome u zadnje vreme (FAME itd)