PDA

Pogčedajte punu verziju : Google Sitemaps


godza
12. 06. 2005., 06:03
Veoma veliki korak u SEO optimizaciji
Google Sitemaps

https://www.google.com/webmasters/sitemaps/docs/en/protocol.html

bluesman
12. 06. 2005., 16:53
Ja sam se odavno pitao zašto niko ne napravi bilo šta naprednije od robots.txt. Očigledno su se isto pitali i ljudi kojima je to biznis (gledao sam ponovo Godfather pa ne mogu da izdržim - mnogo mi se sviđa kako izgovaraju "biznis" :) )

Elem, ovo je odlična ideja, i mislim da ću prvom prilikom kada nađem par slobodnih sati da napišem script koji će generisati ovaj XML.

Mene malo zbunjuje priority (https://www.google.com/webmasters/sitemaps/docs/en/protocol.html#sitemap_priority) pošto mi nije jasno šta sprečava ljude da svim stranam stave priority 1.0 i šta rado google u tom slučaju, odnosno koje su prednosti određivanja priority za delove sajta.

Još nešto, na forumima na primer, da li stavljati u sitemap sve članove, kojih može biti desetina hiljada ili samo neki generic profile page?

nixa
12. 06. 2005., 17:16
Moguće da imaju neki dodatni algoritam koji radi prioritet strana ,mada ovo će možda malo da promeni trenutno stanje seo na webu

Ilija Studen
12. 06. 2005., 18:11
Što se priority polja tiče pada mi na pamet jedan scenario. Web dev si i upravo si završio redizajn ogromnog sajta (ili si napravio ogroman sajt). Par hiljada stranica ili tako nešto. Pošto znaš da Google neće sve domah indeksirati, a znaš i da sve nisu ulinkovane sa jednog mesta, već bot treba da prati mrežu stranica da bi došao do onih sa najnižim nivoom pametno ćeš podesiti visok priority na bitne stranice koje će omogućiti brzo i kontrolisano crawlovanje sajta. Jedan od načina da ne budeš samo posmatrač, već da direktno učestvuješ u "poslu".

U slučaju malog sajta sa 20 stranica niko ti ne brani da ih sve označiš kao važne...

Možda grešim, možda vama padaju pametnije ideje na pamet...