PDA

Pogčedajte punu verziju : Adsense prikazi


Dragan Babić
24. 03. 2006., 16:40
Pozdrav ljudi, ko šta, ja o Google u poslednje vreme. :)

Naime, interesuje me jedno, na herbivorgu je sadržaj naravno na srpskom jeziku, zbog toga (pretpostavljam) se prikazuje jako malo reklama. Tipa svaki 10. put ih prikaže.
Trenutno koristim samo link unit od 5 linkova odmah ispod naslova i informacija o članku (gde verovatno ako pogledate ćete videti prazan prostor, kao veliku marginu, ko je uporan neka refreshuje stranicu do besvesti :)). Takođe je možda bitno pomenuti da sam kada sam pravio channel naznačio da mi je sajt sa HR govornog područja. HTML XMLNS i XML sam deklarisao kao lang="sr" ali ne znam da li google to gleda.

Moje pitanje je da li postoji način da "nateram" google da prikazuje više reklama, pa makar i na engleskom jeziku?
Veoma retko se desi da se zakači za neki keyword i prikaže ih (reklame na engleskom), a to se desi kada se zakači za neku stavku iz menija ili slično, gde ulovi reč "blog", "rss" i slično.

Ima li leka ili da ih batalim?

PS

Na jednom od foruma ih takođe prikazujem i šibaju bez obzira na srski content, ali opet ceo interfejs foruma je na engleskom. Možda to utiče...

bojan_bozovic
24. 03. 2006., 16:48
Generalno, gadjaj keywordove. Ako nista drugo, to ti moze napraviti neki Adsense prikaz. I ako zelis da me poslusas, prevedi sajt na engleski, napravi dvojezicnu verziju, bez obzira da li je naslovna na srpskom ili engleskom jeziku. Ako to ne zelis, ostaje da se reklamira nevaljalica.com :)

Dragan Babić
24. 03. 2006., 18:28
He, evo upecao sam jedan prikaz. Zipa ponudu. :)

PS

Šta mislite o placementu i uklapanju AdSense-a? Valja li?

PPS

"Uređivanje priloga" smrdi. I restrikcije na file size isto. 40KB je premalo IMHO.
http://herbiv.org/images/herbivorg-adsense-finally.png

bojan_bozovic
24. 03. 2006., 22:36
Pa ti si ga uklonio?

Dragan Babić
24. 03. 2006., 22:57
^ ne kapiram...

Djuki
25. 03. 2006., 01:30
Mislim da nema leba od AdSensa na Srpskim sajtovima jer generalno nema ni reklama pa nema sta da prikazuje. A posto AdSense sam odredjuje koji jezik prikazuje, pa ne mozes da "prebacis" na hrvatski gde ima mnogo vise reklama, onda predlazem da odustanes.

Tu je http://www.urbae.co.yu i http://www.httpool.co.yu

bojan_bozovic
25. 03. 2006., 02:36
@Dragan

Imas adlinks i to na receptima, a ne na naslovnoj ;)

@Djuki

Samo sto, kako cujem, ti nisu hitri pri isplacivanju ;) Da sam ja na Draganovom mestu, drzao bih adlinks, bar hosting i domen moze da isplati, ako nista vise. ($100 za godinu dana) Uz neku kombinaciju sa mobilnim sadrzajem, to se trosi... mada ni tu ne isplacuju, izgleda :(

Dragan Babić
25. 03. 2006., 09:52
@svi:
Probao sam urbae, kako vidim na Djukijevom blogu sada rotiraju cak vise od dve reklame. :)
Isprobavao sam ih onako, iz radoznalosti.

A kada bih u meta="keywords" ubacio reci na engleskom, jel bih potencijalno povecao broj impressionsa?

Imas adlinks i to na receptima, a ne na naslovnoj
Na home page ne prikazujem reklame, samo kada udjes da citas ceo clanak.

Ja u stvari samo eksperimentisem sa tim adsense, gledam da li ima vajde (ocigledno tesko), jer sam podneo zahtev za indieclick reklame. One mi najvise odgovaraju jer su mi tematski najblize. Javili su mi se ljudi i kao kurblaju varijantu da rade internacionalno, za sada samo iz US mogu da koriste njihove usluge, tj. oni koji imaju racun u US.

bojan_bozovic
25. 03. 2006., 10:50
@Dragan

Imas Citi. Mozes otvoriti tako racun u USA, ali to po nasem zakonodavstvu nije bas najlegalnije (ako nisi rezident strane zemlje ne smes da otvoris racun van SCG, jeste fasisticki, ali sta ces).

Meta keywords pretrazivaci ne koriste, kako izgleda. Moras u tekstu da stavis jake keywordove, da bi adsense robot bio "prevaren' da se radi o drugom sadrzaju. Ipak, kako je sajt na srpskom, CTR ce ti biti nizak. Pazi, kad ovo kazem, vrlo sam ozbiljan svako moze da zaradi ako nema licni sajt (clubbing, devojka, kucni ljubimac). Prevedi to tvoje na english, da imas dvojezicni sajt, pa ces polako dobijati i kvalitetan saobracaj (US, CA, UK, FR, DE, NL, BE itd.)