PDA

Pogčedajte punu verziju : AdSense vs YPN


kai
13. 04. 2006., 17:25
Dakle da čujem vaša mišljenja. Da li neko uopšte koristi YPN (trenutno je u beti), mislite li da će CPC biti niže kada omoguće public registration. Pričam sa ljudima, mnogima je average CPC na adsensu drastično opao proteklih meseci.

jasmanac
13. 04. 2006., 22:04
YPN account mozes registrovati samo uz Social Security Number. Drugim recima, mogu se registrovati samo ameri koliko sam ja procitao.

nixa
14. 04. 2006., 00:45
i ti kao non-citizen mozes da imas SSN :) mada ne vidim zasto bi to uradili .. time bukvalno limitiraju market na USA

jasmanac
14. 04. 2006., 01:16
Da mozes, ali samo ako imas njihovu radnu dozvolu.

A sto se tice samog trzista, ameri imaju najbolje uslove za online kupovinu pa samim tim su i najveci kupci na Internetu sto za posledicu ima i najvece trziste. Za razliku recimo od nemackog trzista koje je jako sofisticirano i najvise zadaje glavobolje. Jako tesko je doci do nemackog kupca za razliku od pohotnih amera. Tako da nije to slucajno ;)

nixa
14. 04. 2006., 02:13
Ma dobro mozes i preko studenske vize da imas SSN ... ali uglavnom SSN je triger .. e sad, postoji tu UK market , pa onda Holandija , Svedska ( i ostale zemlje u tom regionu ) koji su odlicni kupci ,a ovim gestom su iskljuceni iz te price :) ipak nije to bas tako .. pljas USA je najbolja ... ( naravno da nas nikad nece da prime tamo )

cvele
14. 04. 2006., 10:03
Neznam odakle ovolika fama oko YPN... to je toliko jednostavno.
Yahoo! je odlucio da Overture publisher program ponudi sirokim masama po nepovoljim uslovima (u odnosu na one koji su postojali ranije).

Sto se tice USA... pa to je oduvek bilo njihovo ciljno triziste.
Ako se pogledaju sve Advertising kompanije videce se da sve preferiraju americke publishere, ili makar one cija je struktura posetilaca najmanje 75% americka.

Sve ovo uopste nije cudno, jer dokazano je da G8 (donekle se i kina priblizava u zadnjih godinu dana ali to je idalje veoma daleko kada se gleda procentualno) zemlje imaju najvecu naviku kupovine na internetu, a pored kupovine reklame sa interneta na njih uticu mnogo vise u gradjenju imidza brenda u njihovim ocima (stvar navike i izlozenosti internetu).

Zbog svega ovoga je krajnje logicno da prvih X vremena YPN bude rezervisan samo za to trziste.
Po nekim najavama YPN se nece otvarati za ne-amerikance jos 6 meseci, dok bi se po drugim mogao otvoriti prema nekim clanicama G8 (prvenstveno GB i DE) vec u toku sledeceg meseca.

Imao sam prilike da vidim i da radim sa YPN kada sam radio marketinsku kampanju za jednog klijenta i mogu vam reci da nije nista specijalno... cak sta vise posle toga sam izgubio zelju da otvaram nalog sebi (a imao sam priliku).

Drzite se AdSense, to je moj savet za sada... YPN malo bolje placa ali sobzirom na velicinu trzista koje pokrivaju i da moraju da se fokusiraju na preotimanje Adsense publishera neverujem da ce tako i ostati u buducnosti.

I za kraj jedna info... cak i da se YPN otvori prema svetu nemojte misliti da je toliko lako uci.. kriterijumi su rigorozniji nego kod Googleta.

Toliko ;)

kai
17. 04. 2006., 12:19
Nije SSN problem, ima bata kečeve u rukavu. :)