PDA

Pogčedajte punu verziju : Od indexiranja do izlistavanja


Baic
19. 04. 2006., 13:55
Kakva su vasa iskustva sa google indexiranjem, pre svega mislim na to koliko je vremena potrebano da prodje od trenutka kada googlebot pokupi strane do trenutka kada se te strane pojave u rezultataim za upit site:domen.com.

Odradio sam redizajn jednog sajta, u medjuvremenu sajt je pogubio stare strane, za zadnje 2 nedelje koliko traje indexianje nove verzije googlebot je pokupio nesto preko 13.000 strana, ali se za pretragu site:domen.com pojavi svega 30-120 novih strana i to oscilira iz dana u dan.

Nema problema sa dupliranim contentom, a guidelines je ispostovan. Bot je posetio i najzaturenije strane na sajtu.

Blood
19. 04. 2006., 14:28
Ne znam odgovor na tvoje pitanje, ali ja imam jedan site koji se jos uvek pojavljuje na google pretrazi, a taj domen, kao i hosting je istekao pre vise od godinu ipo dana...


POzdrav!

ivanhoe
19. 04. 2006., 23:11
koliko sam ja primetio promena komplet sajta izazove takav efekat, neke strane ti nestanu privremeno, mada one strane koje se pojavljuju su mi obicno bile bolje rangirane nego ranije (sto je bio i cilj redizajna). A onda pocnu polako da se pojavljuju i ostale strane, mislim da je u ovih par slucajeva kad sam to radio to trajalo oko 2 nedelje otrpilike, mada ko zna od chega sve to zavisi.. pretpostavljam da je to neka vrsta zastite od prevara...

Jedna stvar gde sam se ja zeznuo je bila kad sam stare strane 301 redirectovao na front-page. Nakon prepravke da stari linkovi redirectuju na odgovarajuce nove strane (sa blago sredjenim starim sadrzajem), pojavile su se i one u rezultatima i rang im se popravio u odnosu na ranije...

Baic
19. 04. 2006., 23:29
Pa u mom slucaju ostali su stari URLovi stranica, u prvih nekoliko dana pokazivao je promene na stranama koje su imale PR, a onda je njih povukao i sada prikazuje strane iz dubine sajta, mozda je potrebno samo vreme, ali ako planira da prvo zavrsi index celog sajta, znaci trebacemu mnogo vremena.

Dok u drugom slucaju kada sam drugi site redizajnirao promenio sam strukturu linkova i uradio 301 na nove strane, tu sam za 24h pogubio sve strane iz indexa, ostala je samo home, ali ovo sam uradio pre par dana pa nemogu nista odredjenije da kazem.

A zbunilo me je to sto me je drugar zamolio da mu odradim rewrite na sajtu, odradio sam bez 301 na nove strane, i evo posle par dana strane sa novim URLovima se pojavljuju u indexu. Doduse sajt mozda ima parstotina strana.