PDA

Pogčedajte punu verziju : prosleđivanje parametara

NeonDragon
18. 08. 2008., 13:02
ovako, pravim jednu web aplikaciju za sebe :). kompletan kod je gotov, ostaje mi da tweak-ujem neke stvari (npr. SEO)

problem je u tome što je cela aplikacija napisana u asp vbscriptu i asp.netu (nema menjanja platforme :( ), a server nema isapi rewrite, pa nisam u mogućnosti da pravim "fancy" url-ove. i, dođem na ideju da url prosleđujem ovako

www.blabla.net/novosti/?/idnovosti/naslov/

sad, zbog ? mogu da pokupim ceo "/idnovosti/naslov/" i da pomoću obične replace funkcije skinem / i slova i onda mi ostane samo ID novosti pomoću koje vadim iz baze šta već treba. naime problem je kada naslov u sebi sadrži broj, i onda dođe do mešanja IDja novosti i tog broja.

dakle, kako da formiram regex pattern za sklanjanje svega osim ID-ja iz prosleđenog parametra?

andrejpav
18. 08. 2008., 18:28
Regex:
/(.*?)/.*

i onda mozes da koristis back reference $1 da dobijes samo id. Nisam siguran koja je sintaksa u .net-u za to.

A mozes i nesto na temu $s = explode('/', '/idnovosti/naslov') i da uzmes $s[0]. Onda ti ne treba regex. Naravno to ce malo drugacije da izgleda u asp-u...

NeonDragon
21. 08. 2008., 20:08
hvala na odgovoru, ali sam u međuvremenu naišao na bolje rešenje. nabasao sam na pattern "/.([^/]+)./", sa kojim mogu da prosledim više brojeva kao parametre (što mi je u stvari korisno, u sekciji za novosti: ?/archives/2007/10/).