PDA

Pogčedajte punu verziju : 2 sata ICQ chat-a


bluesman
17. 07. 2005., 04:06
Dakle ovo je moja i Ilijina priča o organizaciji posla. U pitanju je PHP / MySQL / Smarty projekat koji zajedno pravimo, on backend, ja frontend... Evo kako su tekli razgovori, mozda nekome bude interesantno bar da vidi kakvi sve "problemi" mogu da nastanu :)

Morao sam da ga uploadujem u txt formatu jer posle 2 sata naraste na preko 55000 karaktera sto Vb ne prima, cak ni kao attachment :)

http://www.devprotalk.com/bluesman/ilija-bluesman.txt

Koga ne mrzi... neka baci pogled :)

nixa
17. 07. 2005., 04:19
o Boze ...zaboleše me oči dok sam iščitao sve ovo ...

Deluje zanimljivo .. old school i team newbie ( onaj koji je bio samo one man show do sad ) u raspravi ...

kalkulus
18. 07. 2005., 01:25
ovo je odlicno, nateralo me je da porazmislim o nekim stvarima

bluesman
18. 07. 2005., 01:29
E a ja sam se bas pitao da li ce iko imati zivaca da procita sve ono :)

Cestitam, da si sada na RC dobio bi godisnju VIP clanarinu :)

vlada
18. 07. 2005., 02:36
akcija do bola, oće li ovo izlaziti u nastavcima? :)

bluesman
18. 07. 2005., 03:10
Nadam se ne, posto su mi posle 5 sati chatovanja prsti k'o kafanske sarme. :)
2 sata pre ovoga, 2 ovde + 1 posle ovoga

marinowski
19. 07. 2005., 08:09
Vrlo interesantno i poučno. Ovo će me naterati da 2 puta razmislim ako mi neko predloži da trebam sarađivati sa nekim, naročito onim koji koristi najnovije tehnologije pod svaku cenu.

Plašim se da apstrakcija koja se koristi može dovesti do (upitnog) bržeg kodiranja, ali kasnije slabijih performansi, naročito kod jako posećenih sajtova, kao što forum treba da bude. A to što neko ne shvata smarty logiku ni nakon 2 sata ...

Kako je na kraju završilo?

Mi isto koristimo ICQ za komunikaciju, brainstorming i slične stvari, ali nisam imao probleme ove vrste, makar je problema i neslaganja naravno bilo.

Da li ste probali i neke druge načine komunikacije? Koristio sam i video conference: stvarno je dobro, naročito kada se trebaju pojasniti templati na švedskom, preporučujem. Jedini problem je što zahteva 100% prisutnost i koncentraciju, i veliki bandwith, naravno.

bluesman
19. 07. 2005., 13:13
Mislim da on shvata smarty logiku, nije tu problem. Problem je sto je da sada uvek radio sam i nije mu bilo potrebno da povuce crtu izmedju programerskog i dizajnerskog dela. Kapiram ja njega, on kapira sta pokusavam da mu kazem, ali smo pokusavali da isteramo svoje :)

Generalno, kod koji on predlaze je vrlo lep, ali nepraktican (po mom mišljenju) iz vise razloga (sve je objasnjeno u tekstu), a on ima dilemu, zasto pored tako lepog koda inisistirati na necemu tako jednostavnom (po njegovom mišljenju previše "old-school") kao sto ja predlažem. Moja poenta je bila samo da uz nacin na koji on predlaze da se radi:

1. ne treba nam smarty
2. nemoguće je raditi zajedno na projektu
3. komunikacija je otežana jer bi pri ovakvom radu ja morao stalno da tražim "molim te include-uj mi ovaj CSS ili onaj Javascript", to usporava strašno
4. Ne postoji nikakva razlika između frontend i backend

On voli da mu se generišu mysql queries, ja volim da ih napišem ručno pa makar potrošio po 1 minut više po query-ju.

Zašto preko ICQ? Pa nismo ni mi planirali da pričamo toliko, trebalo je da bude desetak minuta :) Nije ovde u pitanu sukob tipa: "ja sam u pravu - ne ja sam u pravu", ovo sam stavio čisto da sami procenite kakav pristup bi više odgovarao onome šta radite, bez pretenzija da objavim da sam ja u pravu.

Mada jesam u pravu :))) LOL