PDA

Pogčedajte punu verziju : MS SQL & mySQL syncro? Istina ili laz?


misk0
29. 07. 2006., 17:31
Znaci postoji li nacin da se nekim DB mehanizmima obe baze sinhronizuju podaci jedne (eventualno vishe) tablea u ove 2 baze? Pokusao bih da integrisem sistem za autentifikaciju 2 razlicite web aplikacije koje rade na razlicitim bazama. Naravno, imaju vjerovatno i razlicite user tabele, ali snashao bih se ja za logiku izmedju polja samo me interesuju mehanizmi. Mislim da MS SQL ima triggere kojima mogu da pokrenem prebacivanje sa MSSQL na mySQL medjutim sta u drugom pravcu?
Sta je sa konekcijama izmedju te dvije baze?
Htio bih imati bilo kakav automatizam a ne vremenski tempiranu aplikaciju koja ce gledati promjene i raditi transfer.

Ideje, iskustva i tako to?

jablan
30. 07. 2006., 09:28
Iskreno, mislim da je bolje da to radi "vremenski tempirana aplikacija", npr. windows servis iz dva razloga:

Lakša implementacija. Ako radiš preko triggera, moraćeš da pišeš dve aplikacije, po jednu sa svake strane, i to verovatno prateći posebna uputstva za pisanje binarnih "pluginova" za jednu i drugu bazu. Sa druge strane, servis je manje više standardna aplikacija koja bazama pristupa preko odgovarajućih lejera.
Pouzdanost. Šta ako jedna baza/komunikacioni kanal između ne radi u trenutku kad se neko polje menja? Trigger će pući i promena neće biti registrovana. Dakle, morao bi da pišeš dodatnu logiku sa nekim queue-om između, koji opet mora da radi. Kad imaš servis, pri svakom izvršavanju radi se kompletna sinhronizacija. Ako se ne izvrši sad, izvršiće se za 5 minuta...