PDA

Pogčedajte punu verziju : Supplemental Result


dee
17. 08. 2006., 16:58
Kada i kako stvar zavrsi u Supplemental Result Indexu?

gledam bas svoj primjer, mijenjao sam skriptu foruma pa u tim svim promjenama stavio i rewrite rule, a stare adrese 301 redirekciju na nove URLove. rezultat je da je od nekih 4500 indeksiranih stranica foruma, sve starog oblika URLa otislo u supplemental index, a nove se polako pune, eto nakon 3 tjedna tek oko 120 stranica.

pa me zanimalo, zasto se to desilo? odnosno, sta je tu konkretno razlog za supplemental? ako je odradjen 301 koji mu lijepo kaze -> Permanently moved?

cvele
19. 08. 2006., 16:22
ok evo ja cu pokusati jednostavnim primerom da ti objasnim zasto SE u zadnje vreme nepostuju bas previse znacenje http kodova.

Recimo, ja otvorim domen blogger.co.yu i uradim http 302 na blogger.com sta ce se desiti ? pa pretrazivaci ce misliti da je sajt samo privremeno na lokaciji blogger.com a kada skines 302 jednostavno ce zameniti .com sa .co.yu.

Btw. otkada se ovo desilo sa google.com/adsense google je malo poceo da "ignorise" http kodove i pridaje im manji znacaj ili can nikakav znacaj.
Primeceno je u zadnje vreme da yahoo pocinje da se ponasa kao google dok msn i ask josuvek striktno postuju http.

dee
21. 08. 2006., 15:37
ma ok za 302, pa sve ovisi o tome sta znaci 'Privremeno', u smislu, google ne moze znat koliko to privremeno traje. pa ajde da ga to zbuni (ne znam o ovome, ali mi to zvuci logicno). ali bas zato sam stavljo 301, znaci 'Trajno' i ocekivao sam da ce stare adrese koje ima u indexu samo prebrisati novima. sto znaci, iste stranice ostaju u indexu, nista ne odlazi nikud, samo im pridaje nove adrese. mislim, ne bi li to bilo logicno? ne funkcionira li to tako inace? (jer ako ne, odma mi se namece slijedece -> sto onda uopce 301?)

hvala na odgovoru!

pozdrav