PDA

Pogčedajte punu verziju : Google Web Toolkit - GWT


LiquidBrain
13. 10. 2006., 19:08
Interesuje me da li neko ima iskustva ga GWT-om, i ako ima kakva su? Evo ja sam poceo malo (kada imam vremena) da proucavam GWT i mogu reci da je zanimljivo reshenje... Pogotovu za razvijanje intranet software-a. Naravno java kao programski jezik je potreban za razvijanje aplikacija, ali ako neko zna javu ne bi trebalo da mu predstavlja nikakav problem.

Pozdrav.

Alef
13. 10. 2006., 19:41
Resenje kao resenje je relativno interesantno, samo sto je konkretno vezano za Javu tako da mnogima nije bas od neke koristi... Ja sam konkretno mnogo vise zainteresovan za stvari tipa: http://mochikit.com i http://dojotoolkit.com

ivanhoe
14. 10. 2006., 02:34
nisam probao, ali sam vrlo sumnjicav po pitanju ideje da jedan jezik generises u drugome, to mi se nekako cini korisno samo nekom ko zna javu, a ne zna javascript i ne zeli da ga uci.

Ako znas js, zasto ne bi uzeo neku biblioteku i napisao sta treba direktno u njemu. Javascript ima mana, ali razvoj u javi je sigurno sporiji nego direktno u js (uz upotrebu slicnih biblioteka), a gubi se dosta flexibilnosti.. a nije mi bas jasno sta se dobija?

DejanVesic
14. 10. 2006., 08:12
Pa ne baš.

- kada razvijaš u Javi, za sintaksu se brine okruženje/kompajler pa sigurno pišeš sintaksno ispravan kod

- kada prevodiš iz Jave u Javascript, to se generiše mašinski, bez problema tipa "ups, zaboravio sam navodnike ili tačku zarez"

- u toku razvoja imaš podršku standardnih stvari okruženja: intellisense, debuger itd.