PDA

Pogčedajte punu verziju : Review za dvd-movie-shop.org


cvele
28. 08. 2005., 20:18
Vec dva meseca od otvaranja mog prvog Amazon.com affiliate sajta. Do sada sam imao dosta pocetnih uspeha, recimo do sada na googletu oko 23k indexiranih strana a to je tek 20-30% contenta tako da googlebot josuvek ne napusata sajt cak ni na sekund:)

Buduci da sam izabrao tematiku za izuzetno jakom konkurencijom SERP je jos uvek katastrofa, relativno mali broj backlinkova... na ovome jos radim.

Trenutna konverzija je oko 4-6%, nesto mi se ona nesvidja pa sam odlucio da malo izmenim sajt, prvenstveno product page.

Dakle interesuje me vase misljenje o tome koliko je usable ovaj product page odnoso da li bi ili nebi krenuli dalje od ove stranice... (mislim u kupovinu) u svakom slucaju ostavite razlog za i protiv.

Takodje bilo kakvi komentari u vezi On i off page optimizacije su dobrodosli naravno i bilo kakav savet oko povecanja konverzije i generalno usability-a sajta...

Recimo product page:
http://www.dvd-movie-shop.org/hot-dvdB00005JNTX/sin-city.html
Index:
http://www.dvd-movie-shop.org/

MorenoArdohain
28. 08. 2005., 22:12
Zanimljivo izgleda, ali mozes li objasniti kontekst recenice "Trenutna konverzija je oko 4-6%"?
Koliko sam primetio, lose je to sto ti tekstualni linkovi na sajtu nisu podvuceni, vec samo druge ili cak iste boje (Dvd articles i Full Article List u dnu naslovne strane).. Moje misljenje sa pogleda usability-ja je da je to veliki propust..

Ostalo mi izgleda manje-vise ok..

Ilija Studen
29. 08. 2005., 15:48
Definitivno linkovi...

Nisam dizajner, ali nekako mi se čini kao da su header i sadržaj stranice dva sveta (header su pastelne boje, a dole koristiš "živahnije" varijante).

PS: Khm, jel sam ja u pitanju ili mi se čini da si "inspiraciju" (ako ne i čitav sidebar) za sidebar, boju linkova i sl pokupio odavde (http://www.download.com/)?

PPS: Ovu temu bi trebalo prebaciti u Web site i multimedia...

cvele
29. 08. 2005., 16:05
PS: Khm, jel sam ja u pitanju ili mi se čini da si "inspiraciju" (ako ne i čitav sidebar) za sidebar, boju linkova i sl pokupio

mala je rec pokupio... :) skorz bi bilo opravdano da si rekao pokrao :)


Btw upravo radim jos jedan mali redizajn tako da si upao u sred... odnosno sve je gotovo osim headera

Nego... malo ocigledno niste razumeli pitanja :)
Nisam pitao oko dizajna i sl vec oko samog prilaza krajnjem korisniku dakle da li su svi elementi uocljivi, da li neki elementi fale itd...

Btw.
linkovi koji nisu podvuceni i iste su boje kao i ostatak texta nisu predvidjeni za korisnika vec za botove... radi brzeg indexiranja.

---
Edit:
Konverzija se racuna na osnovu broja posetilaca tvog sajta i broj kupovina...
Dakle to je procenat posetilaca koji na kraju zaista nesto i kupe.

Ilija Studen
29. 08. 2005., 16:10
linkovi koji nisu podvuceni i iste su boje kao i ostatak texta nisu predvidjeni za korisnika vec za botove... radi brzeg indexiranja.

Bilo kako bilo, meni je jako čudno kad pređem mišem preko nekog teksta i ispostavi se da je u pitanju link, a ne običan tekst... Bar dodaj jedan jako svetao border-bottom... Tipa: border-bottom: 1px solid #ccc; ili čak nešto svetlije.

Da ne bude da mašim temu. Add to shoping cart i Checkout definitivno ne bih stavio ka tab, već kao dugme. Ipak je u pitanju akcija, a ne sadržaj. Stavio bih da fokusirani tab bude product description... Po konstrukciji stranice mislim da je to logično i očekivano...

To bi manje više bilo to. IMO, samo si zeznuo sa tabovima, sve ostalo je dobro ;)

cvele
29. 08. 2005., 16:24
fala ;) na sugestiji definitivno sam to predvideo :)

MorenoArdohain
29. 08. 2005., 17:51
Razumeo sad za konverziju.. 4-6% je sasvim pristojna cifra, s obzirom da je sajt tek pokrenut. U svakom slucaju, mesta za poboljsanje ima..

Pozdrav

[nq]
30. 08. 2005., 00:54
Dosta je receno. Ali mozda da izdvojis jedan DVD, ti imas 4-5 izdvojenih ( featured - ili kako vec ) probaj jedan da BAS istaknes + fora kao na njega poseban popust....

kontam da bih prodaja ( tog dvd makar ) skocila......
no samo predlog

poz