PDA

Pogčedajte punu verziju : Maksimalno dozvoljeno vreme za brisanje sopstvenih poruka?


Ilija Studen
07. 01. 2007., 18:16
Situacija kada neko posle rasprave zaređa i obriše svoje poruke tako da ostali izgledaju kao da se svađaju sami sa sobom bi trebalo da bude onemogućena. Danas smo imali jednu takvu situaciju u Startup Show temi i bilo je baš bezveze IMO.

Ne znam da li vBulletin ima tu mogućnost, ali ako bi se moglo namestiti maksimalno vreme u kome član može da obriše svoju poruku to bi rešilo problem. 5 min je i više nego dovoljno da se vidi da je prošao dupli post ili neka slična situacija zbog koje bi član želeo da obriše svoj post.

dinke
07. 01. 2007., 18:23
Slazem se, sad jos samo da se pojavi admin koji to moze da setuje (bluesman se trenutno baskari na Kopaoniku :))

Nixa mozda ?

nixa
07. 01. 2007., 18:37
Pogledacu da li vec postoji neki plugin za to.

nixa
07. 01. 2007., 18:43
Kratki pogled na dokumentaciju i postavljeno.

Sada je 6 sati ili 360 minuta.Ako se slazete to se meni cini dovoljno,mada mozemo da smanjimo.

Ilija Studen
07. 01. 2007., 18:50
Po meni, sve preko 15 minuta je potpuno nepotrebno.

Peca
07. 01. 2007., 18:53
zar ne postoji opcija da poruka ne moze da se obrise ako iza nje ima drugih poruka?
tako je default u phpbb-u.
vremensko ogranicavanje nema mnogo smisla, za 6h moze dosta da se ispise, i da neko obrise svoje poruke onda...
bar smanji na 1-2h, 6 je mnogo...

nixa
07. 01. 2007., 19:07
okej stavicu 30 minuta :)

noviKorisnik
08. 01. 2007., 08:44
Sviđa mi se sledeći stav iz poslednjeg offtopic parčeta one startUp teme ...
Mislim da forumi ne bi smjeli dopuštati mogućnost brisanja vlastitih poruka. Pala karta.
... jer diskusije nisu vlasništvo nijednog člana foruma pojedinačno, sklapaju se učešćem različitih ljudi, od kojih svaki doprinosi i utiče na ostale ...

Ovde ne mislim samo na pomenuto brisanje, već na svaku izmenu ... nije li tesliana, u onoj temi što je otvori, izvorno postavio tekst od 4 ekrana dužine - što je izazvalo desetak komentara i razjašnjavanja (da su forumaši ipak lenji da baš toliko čitaju) ... ista ta uvodna poruka sada je izmenjena te se gubi kontekst svih poruka koje nastadoše kao posledica toga.

Ne znam kolika je konfigurabilnost ovog softvera, po meni ima smisla da uređivanje bude dozvoljeno najduže dok je poruka najmlađa u temi ... ili još pre potpuno ukidanje.

I u takvom okruženju član i dalje ima mogućnost da se demantuje u novoj poruci, ili da obavesti moderatora da smatra da bi trebalo da se izbriše suvišna poruka (postoji ikonica kraj svake poruke, specijalno za tu namenu).

Ok, to je samo moje viđenje :-)

zark0vac
08. 01. 2007., 08:54
Slazem se sa Dejanom, zato mi se svidja ono sto je Peca napomenuo da je na phpBB automatski onemoguceno brisanje poruke ako ima komentara ispod, mada bi trebalo da bude i zabranjeno modifikovanje u tom slucaju.

Zamislite svako ko otvori temu, dobije (ili samo pokrene raspravu) odgovor i nakon toga uredno izbrise svoje poruke u temi, zasto? Ko ce ga znati :)
I tako imamo posle godinu dana XXX tema od kojih XX% kad neko sa strane cita ne razume nista o cemu se radi, jer je neko, da ispadne pametniji izmenio/izbrisao svoje poruke.

Treba postojati modify, ja ga koristim stalno, skoro uvek zaboravim u zurbi nesto da dopunim, ali ako ima postova ispod kao nastavak teme na taj post - onda sam protiv.

ivanhoe
08. 01. 2007., 09:00
editovanje je potrebno posto se prave greske. Za brisanjem ponekad ima potrebe (desilo se meni par puta da lupim nesto besmisleno jer ukrivo procitam sta je napisano u postu i slicno..), ali to moze obicno i moderator da odradi...

ja zapravo nisam ni znao da ovde korisnik moze da brise poruke, nisam nikad ni probao jer sam naviako da obicno ne moze... navikli da ih tuces po glavi pa to ti je... :)