PDA

Pogčedajte punu verziju : Hoće li konačno privrednici shvatiti da nebriga o websajtu dovodi do loše reklame


Aleksandar Marković
02. 02. 2007., 12:21
Guverner NBS nedavno je izjavio da isti TV u Srbiji ima skoro dvostruko veću cenu nego u inostranstvu upoređujući cene jednog od Samsungovih modela kojeg je nameravao da kupi. Posle frke koju su doživeli u radnji sa najvećom cenom i negativne promocije po novinama, direktor iste je kontaktirao/bio kontaktiran od novinara objašnjavajući im:

– Zbog ovoga je više od 200 potrošača tražilo objašnjenje.Pretpostavljam da je guverner „ušao” na naš sajt i video nominalnu cenu.Međutim, ovaj televizor je sada na popustu i prodaje se po 20 odsto nižoj ceni od one koju je Jelašić naveo.

Da li je Jelašić kriv što se informisao sa zvaničnog sajta date prodavnice ili treba da "gata" da li postoji popust? Odnosno kakva je svrha sajta ako daje nepotpune ili pogrešne informacije i podatke? Valjda će ovo naterati tu firmu i sve slične da konačno malo više računa povedu o soptvenom predstavljanju na internetu...

Dodatne informacije o "slučaju" na stranicama Politike (http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=18488&lang=2) i B92 (http://www.b92.net//biz/vesti/srbija.php?yyyy=2007&mm=01&dd=30&nav_id=229911)

bluesman
02. 02. 2007., 12:34
Ja se plašim da će da izazove kontra efekat. Pošto ni do sada uglavnom web sajtovi nisu bili ažurni jer to ionako "niko ne koristi", plašim se da će mnogi da se odluče da "ne objavljuju ništa na sajtu da ne zbunjuju ljude".

Inače, objašnjenje eltima je krajnje bezobrazno. Šta je trebao da vidi na sajtu? Ko se još oglašava tako što objavljuje veće cene od stvarnih?

cvele
02. 02. 2007., 12:40
Nije to vrhunac... pre svega nedelju dana trazim notebook stand sa coolerom i odem na pakomov sajt. Nadjem tamo sve sto mi treba, link gde kupiti, klik i...
odusevljenje, pise Garantujemo da je roba na lageru bla bla reko super, izlistane dve prodavnice.

Kada sam stigao do jedne, naravno nema... reko doooobro... kazem prodavcima da pozovu drugu koja je izlistana i naravno nema ni tamo... vec ima u nekoj trecoj na drugom kraju grada... kao idi tamo, jes lud sam

cvele
02. 02. 2007., 12:44
Pakom garantuje da se svi proizvodi iz cenovnika nalaze na lageru.

Možete ih kupiti odmah u svakom mestu u Srbiji.

Unesite poštanski broj i kontaktirajte Vama najbližeg prodavca.


Pitanje, Cime garantuje ?!

bluesman
02. 02. 2007., 12:54
Pravi prodavac bi organizovao da se to donese umesto da tebe salje preko 7 brda i 7 gora...

zextra
02. 02. 2007., 12:58
Sta je tesko izvesti: dodjes, trazis, ako nema - kazu ti kad ce biti (dok stigne sa remote lagera - i nema veze sto je lager u drugom gradu)... Opet dodjes na isto mesto, jel ima - ima.

cvele
02. 02. 2007., 13:03
ili vrlo jednostavno uradis ono sto sam ja uradio... odes kod konkurencije, kupis pa onda i ispricas situaciju svim ljudima koje to moze da interesuje...

ivanhoe
02. 02. 2007., 16:54
@cvele: upravo to, to je jedini pravi pristup koji eventualno u nekoj (dalekoj) buducnosti moze da doprinese kvalitetnijoj usluzi...

Uzgred, jedan veliki bezobrazluk kod nasih prodavaca su cene u evrima, koje onda kad dodjes u radnju oni preracunaju u dinare po nekom sumanutom kursu. Isao sam sa drugarom da uzmemo graficku, nasli najbolju (u evrima) ponudu preko neta, odemo tamo, kad se ispostavi da oni racunaju evro 82din ?? Cist pokusaj pljacke kupaca...

Ilija Studen
02. 02. 2007., 17:13
Ja obično okrenem telefonom pre nego što odem do same prodavnice tako da nema cimanja. Ako nema na lageru pitam kad će biti i dođem tad.

S druge strane, malo mi je nelogično da očekuješ da svaka Pakom prodavnica ima egzotičan hardver na policama. Ne sviđa mi se kako su te prošetali (po principu - ko ga šiša, nije moja firma - neka šeta klinac), ali opet... Šta misliš, koliko se tih postlja proda? Treba i njih razumeti.

Sve po principu "Imate li 'iljadu pereca?". Npr, sećam se kad sam kupio Logitech MX Revolution (http://www.flickr.com/photos/80704458@N00/325907111/in/set-72157594426060073/). Oni su odmah nakon što sam platio miša poručili drugi za prodavnicu (jako lepo izgleda u izlogu ;) ). Kad sam vratio da zamenim miš za drugi model (G7) bilo je "Znaš ti koliko će nam trebati sad da prodamo ova dva miša?" Meni kao kupcu nije stalo, ali oni kao firma imaju taj problem - egzotičan hardver slabo prolazi i ne isplati se držati ga konstantno dostupnim u prodavnicama.

conica
03. 02. 2007., 00:54
e jest..a telefonom je garancija...

kada sam trazila monitor, zvala sam jedinu radnju koja ga je navodno imala i gde sam mogla da pogledam i testiram. Konkretno sam pitala da li imate taj i taj mode, P serija, nema ga nigde. Odgovor: da imamo ga u radnji, mozete doci da pogledate. Kada sam stigla, ispostavilo se da je IPAK model ekonomik klase u pitanju.

A Pakom..to je posebna prica. Odem kod njih, s obzirom da su oni distributeri za taj model. U radnji su mi rekli sledece: imamo monitor na lageru, ali je skupo da ga drzimo u radnji. Na moju konstataciju da necu da dam 500 EUR za nesto sto nisam videla, rekli su da ostavim depozit, pa ce ga dopremiti u radnju da ga testiram (!!??). Na dalje pitanje da li mogu da odem do skladista i tamo testiram, rekli su da je to skup monitor i da ne mogu tamo da ga otvaraju!!
ZABOGA

No na kraju konca..sta ocekivati od firme koja se maloprodajom bavi usputno.

srlexic
03. 02. 2007., 02:07
Pre nekoliko meseci pokrenuli smo websajt koji bi trebalo da predstavlja pretraživač cena proizvoda iz različitih kategorija (u potpisu). Iako su cene listanja proizvoda veoma niske, firme u početku pokažu veliko interesovanje za postavljanje proizvoda, ali se ipak ugovor ne potpiše na kraju.

Razlog je u činjenici da ''nema osobe u firmi koja je zadužena za promene cena'', koje se vrše uglavnom haotično i kada distributer to naredi, ili ne postoji osoba koja zna da popuni neku xml/doc/xls datoteku. Takođe, kada u uslovima korišćenja pročitaju da zadržavamo pravo da skinemo njihov proizvod sa listinga ukoliko dobije određeni broj negativnih komentara, telefonski razgovor se prekida u 99% slučajeva.

oksite
03. 02. 2007., 02:21
Pre nekoliko meseci pokrenuli smo websajt koji bi trebalo da predstavlja pretraživač cena proizvoda iz različitih kategorija (u potpisu)...

Meni se mnogo svidja http://geizhals.at/?m=1, a i oni znaju da zeznu da za neki proizvod koji je bas trazen tek jedan od 4-5 sa vrha spiska ima na lageru ili moze da nabavi u roku koji pise na sajtu.

Sto se tice cena na sajtu, verujem da mnogi mogu da posvedoce da je tek za nijansu bolja situacija i u USA ili UK. Imam 3-4 klijenta koji su online ali bazu proizvoda koja se puni preko online aplikacije (komercijalno resenje) nema ko da napuni mesecima.