PDA

Pogčedajte punu verziju : Draft srpske Creative Commons licence


Dušan Dželebdžić
10. 03. 2007., 22:55
Creative Commons International, http://creativecommons.org/worldwide, je odobrio prvi draft srpske Creative Commons licence BY-NC-SA 2.5.

Draft je objavljen na http://creativecommons.org/worldwide/rs/ na srpskom i engleskom jeziku, a diskusija o predlozenom tekstu licence, prevedene sa engleskog na srpski jezik i uskladjene sa srpskim pravom, odvijace se na mejling listi http://lists.ibiblio.org/mailman/listinfo/cc-rs/ Diskusija je pravna, ali mogu da je prate i da ucestvuju u njoj i oni koji nisu pravnici. Detaljnije informacije o CC licencama nalaze se na http://creativecommons.org/


---
via Internodium (http://www.internodium.org/node/2799)

Peca
11. 03. 2007., 17:56
Da ne otvaram novu temu.
Ceo sajt mi je pod tom licencom, cak sam i na dnu svake stranice na srpskom napisao:
Distribucija sadržaja sa ovog sajta je dozvoljena samo u nekomercijalne svrhe, uz obaveznu napomenu da je sadržaj preuzet sa ovog sajta, i uz obavezno navođenje adrese MyCity sajta. Za sve ostale vidove distribucije obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od vlasnika MyCity sajta.

No, kopiraju nas i ozbiljne stampane novine, a i ozbiljni sajtovi... naravno bez ikakvog spominjanja Mycity-ja... i sto je najgore, nece da sklone ukradjeni materijal ni posle dva moja obracanja njima [jednostavno ne odgovore na email].

Sta mogu da uradim po ovom pitanju, a da to nije 'tuzi ih na sudu', jer nemam vremena da isterujem pravdu po sudovima i placam advokata.
Ima li neko resenje?
Znam da u Americi postoji kancelarija kojoj se prijavljuju ovakvi slucajevi i koja sama dalje vodi postupak na sudu [ako me nisu slagali :)]

Pada mi jedino na pamet da na indeksu mog sajta napravim stub srama... pa ako se nekome isplati da se pravi lud... nek izvoli.
Kontam da bi i Google u pretragama za ime tog sajta prikazivao medju prvim rezultatima taj stub srama, posto moj index ima PR 5.