PDA

Pogčedajte punu verziju : Konverzija html u pdf


Milos Vukotic
13. 05. 2007., 15:25
Potrebno je da html output jednog skripta konvertujem (na serveru) u pdf i pošaljem korisniku. Probao sam HTML_ToPDF (http://www.rustyparts.com/pdf.php), dompdf (http://www.digitaljunkies.ca/dompdf/), html2ps and html2pdf (http://www.tufat.com/s_html2ps_html2pdf.htm) i nisam zadovoljan.
U suštini, dompdf je najbliži rješenju, ali osim što ponekad zaglupi kod čitanja css-a, kao da pride ima i neku predefinisanu minimalnu veličinu fonta, ispod koje neće ni da čuje...

Takođe, ova klasa: http://www.phpclasses.org/browse/package/2905.html u suštini završava posao, ali koristi vanjske servise, "abcpdf" i "pdf-o-matic".

Stranica ima dosta "nezavisnih entiteta" rasutih naokolo, plašim se da bih previše vremena izgubio koristeći PDFLib ili fpdf ...

Unaprijed sam zahvalan za svaku sugestiju, naročito onu koja bi mi riješila problem :1042:

Dragan Babić
13. 05. 2007., 16:41
Ako pdf ne mora da bude "editabilan" mozda je najlakse da uzmes screen stranice i "embedujes" ga u pdf i tako usluzis. :)

Milos Vukotic
13. 05. 2007., 17:21
Treba da se radi programski, tako da teško da bih mogao da stignem sve zahtjeve :D
Ujedno, mora da posle da se odštampa, tako da screenshot ne zadovoljava ni ovolicno :)

filmil
13. 05. 2007., 18:06
Unaprijed sam zahvalan za svaku sugestiju, naročito onu koja bi mi riješila problem

Зашто не би просто генерисао страну у ХТМЛу и оставио кориснику да штампа у ком год хоће формату?

ф

Milos Vukotic
13. 05. 2007., 18:26
Hehe, to sam u startu uradio, medjutim, ne izgleda isto kad se printa iz razlicitih browsera, a bitno je da izgleda isto, zato bih da ponudim i pdf kao opciju :)

filmil
13. 05. 2007., 22:43
Hehe, to sam u startu uradio, medjutim, ne izgleda isto kad se printa iz razlicitih browsera, a bitno je da izgleda isto, zato bih da ponudim i pdf kao opciju :)

Теби вероватно треба нешто што рендерује ХТМЛ код у ПДФ кроз ПХП. Колико ти је прихватљиво да за то користиш неки екстерни програм?

Пада ми на памет да Фајерфокс (Firefox) има могућност да садржај стране одштампа у ПостСкрипт датотеку. То се лако претвара у ПДФ преко ГостСкрипта (ghostscript) рецимо.

http://osdir.com/ml/mozilla.devel.layout/2007-01/msg00003.html

ф

kodi
14. 05. 2007., 00:34
plašim se da bih previše vremena izgubio koristeći PDFLib ili fpdf


ja sam koristio fpdf pre 3-4 godine, tad sam bio bas slab sa objektima i tako tim.. al nisam imao problema
za par sati sam pohvatao sve fore koje su mi trebale, dobra stvar je sto imas totalnu kontrolu nad elementima, ja sam radio stampanje neke narudzbenice koju korisnik popuni putem sajta.
Uspeo sam bez vecih problema da napravim istu tabelu sa sve logotipom gore, znaci identican pdf sam napravio kao sto je css verzija na sajtu - i to bez vecih problema.
Znam da ovo bas i nije resenje koje ti trazis, ali se isplati nauciti ovo, kad tad ce ti ponovo zatrebati.