PDA

Pogčedajte punu verziju : Kako ukljuciti i driver za web kameru u instalaciju?


kowalsky
23. 05. 2007., 03:11
Radim neki jednostavan programčić za rad sa web kamerom i planirao sam da u instalaciju (NSIS) uključim i drajver za kamericu (genius videocam look) sa kojom će program da radi. Zanima me da li mogu i kako iz windows-a na kome je instaliran drajver za kameru da pokupim podatke na osnovu kojih bih ukljucio drajver u instalacionu proceduru. Pročitao sam u Device Manageru "Driver Details", probao da te fajlove prebacim u novi sistem tokom instalacije, registrujem potrebne dll-ove ali to ocigledno nije dovoljno.
Kako dalje?

ivanhoe
23. 05. 2007., 10:43
uf, a zasto skupljas drajvere tako, zar ne mozes da uzmes cistu masinu, i neki od onih programa koji snimaju izmene na sistemu, instaliras drajvere i vidis tacno sta se gde stavi, koja su podesavanja u registry-ju i sl...

Gruja
23. 05. 2007., 11:27
A mozes i da uzmes sam instalacioni fajl drajvera, i da ga pokrenes kao jedan od koraka u tvojoj instalaciji.

kowalsky
23. 05. 2007., 11:59
Problem mi je što se tokom instalacije drajvera instalira i prateci softver. A naručilac programa taj softver ne želi. Šta više vrlo mu smeta. Svrha programa koji sam pravio je upravo da zameni taj softver.
Što se tiče programa za praćenje promena na sistemu, probao sam da koristim jedan od njih pre par godina, i odustao posle 10 minuta zato što sam primetio par stotina promena na registriju za nekoliko sekundi.
Ali pošto vidim da mi to ne gine, koji od tih programa preporučujete?
Znači treba da beleži sve promene na sistemu, ne samo u registriju.

LiquidBrain
23. 05. 2007., 14:10
Sysinternals - Regmon (http://www.sysinternals.com/ntw2k/source/regmon.shtml) Registry Watcher,
http://www.microsoft.com/technet/sysinternals/FileAndDisk/Filemon.mspx

file monitor :)

kowalsky
23. 05. 2007., 15:46
Hvala. Probao sam malopre Total Uninstall:
http://www.softpedia.com/progDownload/Total-Uninstall-Download-6186.html
Odlicno on odradi svoj deo posla i može da prati SVE promene u sistemu, koje se dese tokom jedne određene instalacije, ali se meni prispava cim vidim koliko kljuceva u registriju se izmeni ili napravi tokom instalacije drajvera :(
Stvarno ne mogu sve to da ispratim, moraću problem da rešim na neki drugi način. Možda da nađem kamericu kod koje je instalacija za drajver odvojena od propratnog softvera.

ivanhoe
23. 05. 2007., 16:54
a da instaliras sve, pa onda deinstaliras visak programa?

Obicno te dodatne aplikacije mogu da se deinstaliraju, a da drajveri ostanu citavi...

kowalsky
23. 05. 2007., 20:24
Izgleda da me nisi najbolje razumeo. Nije uopšte problem ukloniti propratne aplikacije, u instaleru sofrvera za kameru, postoji opcija da se izabere samo drajver, ali moj klijent hoće da se tokom instalacije programa koju ja pravim instalira i drajver za određenu kamericu koju će on ugrađivati u neki čudni uređaj za snimanje nekih cevi ili tako nešto. I verovatno ne želi da neki njegovi budući kupci znaju da je u suštini svega toga samo jedna veb kamera. Mislim, problem jeste istripovan, ali šta da se radi...

Dušan Dželebdžić
23. 05. 2007., 20:47
A neka silent cutom instalacija drajvera, eventualno sa šarenim modalnim prozorom preko svega?

ivanhoe
24. 05. 2007., 01:40
Izgleda da me nisi najbolje razumeo.

nisi ti mene shvatio, mislio sam da snimis stanje na sistemu nakon sto uklonis visak programa, i tako izbegnes gomilu izmena na registriju koje te ne zanimaju... ma nije ni bitno, najbolje je verovatno da nadjete neku kameru sa minimalistickim propratnim softwareom, ili mozda cak neku koja radi sa MS generic driverima...

misk0
24. 05. 2007., 09:22
Pa ako mozes tokom instalacije tog originalnog software-a za kameru da odaberes samo driver onda ukljuci neki od programa za monitoring izmjena i prati koje izmjene i instalacije treba da uradis za instalaciju drivera. Ako ih ima puno, boze moj, tako mora ili mjenjaj uredjaj.

kowalsky
24. 05. 2007., 20:52
... ili mozda cak neku koja radi sa MS generic driverima...
To mi nije palo na pamet. Trazio sam neki univerzalni windows drajver za web kameru, ali izgleda da nema (ima za MacOS).
Ajd ako neko zna neki model kamere koja radi sa generickim win drajerom neka dojavi.