PDA

Pogčedajte punu verziju : Animirani popup


ReLaX
18. 07. 2007., 09:44
Zeleo bih da napravim animirani popup u kome ce se klikom na dugme otvarati vesti iz baze!
Ovo su kodovi koje sam koristio za obican popup:

if ($myRow['duga'] != "") echo "<div align=\"right\"><a style=\"cursor:pointer\" onClick=\"window.open('../in/vest.php?id=". $myRow['id']. "','my_new_window0','toolbar=no,location=no,directo ries=no,status=no,menubar=no,scrollbars=yes,resiza ble=yes,copyhistory=yes,width=496,height=455');\"><span class=\"vesti_komentari_naslov\">opširnije&nbsp;</span></a></div>";

noviKorisnik
18. 07. 2007., 10:12
Šta mu to dođe animirani popup?

Pretpostavka - ne želiš da iskače pravi popup (dakle prozor) već da se vest pojavljuje negde na istoj stranici (animirano, već nekako, trči po potrebi).

... po tome - praviš Ajax zahtev za sadržaj popupa, i kad stigne (a moguće i dok čekaš) idu neki js efekti dok se sadržaj ubacuje u posebno predviđen prostor.

Verovatno je najbezbolnije da to realizuješ pomoću nekog js frameworka (vidim da se u poslednje vreme hvali jQuery), recimo prototype može da odradi posao oko Ajax zahteva, a sript.aculo.us ima biblioteke s efektima za animiranje objekta sa sadržajem.

Dragan Babić
18. 07. 2007., 10:45
Modalni prozor? (http://en.wikipedia.org/wiki/Modal_window)

Ako ti to treba, čini mi se da je ovaj Lightwindow (http://stickmanlabs.com/lightwindow/) najbolji na koji sam do sada naleteo od svih light boxova, grayboxova, itd.

ReLaX
18. 07. 2007., 18:33
^E hvala, ovo je bas pomoglo!