PDA

Pogčedajte punu verziju : Nucleus, .inc fajlovi i cirilica


S_Kid
26. 09. 2007., 08:54
Podigao sam Nucleus i dao se u customizaciju osnovnog izgleda. Napominjem da nemam ranijeg specijalnog iskustva sa sličnim stvarima pa otuda i ovaj post u ovom forumu, jer nisam siguran kako se troubleshootuje sledeći problem.

Naime, potrebno mi je da manje više ceo templejt prebacim na ćirilicu, postovi koji idu na blogu su takodje ćirilični. Elem, konfiguracija sidebara sa navigacijom se nalazi u fajlu sidebar.inc, koji otvaram i editujem notepadom. Sad, kad u njemu nešto izmenim u ćirilicu, neki od naslova, na webu dobijem kuke i kvake sačuvaj bože. Probao sam da u notepadu prebacim na UTF8 ali ne pomaže, opet se dobiju škrabotine samo malo drugačije.
Dakle, kako da u .inc fajl upišem ćirilicu i da ona ostane vidljiva kada se to uploaduje?

Drugi problem je sa samim postovima. Normalno kucam ćirilicu, publishujem, i takav post se vidi iz browsera. Ali kada želim da ga editujem ili pregledam iz admin dela, opet vidim besmislice tipa "& # 1077 ; & # 1089 ; & # 1090 ; & # 1073 ; & # 1083 ;"

Iako su takvi postovi čitljivi iz browsera, ovo je veliki problem jer u masi od 30 postova, ko će znati koji je koji kada ih gleda iz admin panela radi editovanja ili bilo čega drugog. Naslovi su takodje ovako trashovani.

1. Mogu li da sredim ćirilicu za prikaz iz .inc fajlova?
2. Ima li leka da škrabotine postanu ćirilica?

Unapred zahvalan na bilo kakvom objašnjenju.

ivanhoe
26. 09. 2007., 09:18
jesi pogledao u source admin strane, koji charset je zadat ?

Ove "besmislice" koje pominjes su html encodovani UTF8 karakteri, tako da je moguce da editor koji se koristi uradi neku escape foru nad textom, pa proveri i to. Ako je to neki rich text editor tipa FKEditor ili TinyMCE onda mozes da im preko config fajla iskljucis to, ili da promenis encoding ako je u tome problem..

nemam pojma sta je Nucleus tako da ne mogu nista konkretnije da ti pomognem

S_Kid
26. 09. 2007., 18:33
Charset je bio problem, jednostavno menjao se u fajlu koji mi nije palo na pamet da otvorim, a nije se prikazivao u admin sourceu.
Ovo je rešilo oba problema. Fala Ajvanho ;)