PDA

Pogčedajte punu verziju : Lunarpages - iskustva


Dragan Babić
27. 09. 2007., 13:24
Pozdrav ljudi,

interesuje me da li je neko imao nekih iskustava (ili je barem čuo neke stvari o njima) sa Lunarpages (http://www.lunarpages.com/)? Dobili smo danas poziv za priključenje njihovom affiliate programu (http://www.lunarpages.com/affiliate/) pa me interesuje da li nko ima iskustva s tim stvarima. Pretpostavljam da je fora u tome da mi preporučujemo našim klijentima njihov hosting, ali možda to nije sve, i ne znam kako to radi uopšte.

Fala unapred. ;)

zira
27. 09. 2007., 13:41
Za affiliate ne znam, koristio sam njihov shared hosting i sve dok je to sto hostujes stvarno za shared hosting, oni su prilicno dobro rjesenje. Podrska radi kako treba.

boccio
28. 09. 2007., 01:20
Imaju neki cudan downtime, meni je skoro svaki dan sajt offline po 2-5 minuta. Inace su relativno pouzdani, o supportu nemam neko visoko misljenje, cekam vec 2 dana da mi odgovore na ticket...

Dragan Babić
28. 09. 2007., 09:12
Hvala na odgovorima. ;)

Mislim da za sada nećemo pristati na ovo jer je bez veze da preporučujemo jedan hosting a da mi hostujemo kod drugog (Dreamhost), a hosting mi se ne menja trenutno ni u ludilu.

zokiii
28. 09. 2007., 13:17
Osobno sam imao vrlo loša iskustva sa lunarpages-om što se tiče hostanja na win.

Užasno ne-efikasan support imaju, radi žena koja nema blage veze o kojem problemu se radi - sam odgovara tipa u skoro vrijeme će biti problem riješen i tako u nedogled.

Svako malo je site bio dole, uglavnom užasno loše iskustvo.
To je bilo sa njihovim win serverom.

Za ostalo ne znam, affiliate i to.
Ovo je čisto što se tiče hostanja.

zira
28. 09. 2007., 13:41
Da, ja sam koristio LAMP, i stvarno nisam imao losih iskustava, i dalje imam neke sajtove kod njih. I podrska je OK radila. Ali, mozda sam ja jednostavno sreckovic :)

mileusna
28. 09. 2007., 18:27
Ja hostujem kod njih, prvo sajtove a kasnije sam prešao i na dedicated server. Generalno nisam imao problema sa njim sve do pre nedelju dana kada je support žešće zabrljao pa Naslovi nisu radili 3-4 dana. Priča je malo duža, pa ću to verovatno ostaviti za neki blog.

Elem, izuzev toga, na LP sve funkcioniše OK za Linux hosting. Na shared hostingu dobijas CPanel preko koga možeš da administriraš sve u vezi tvog domena. Sa mrežom, brzinom i sl. zaista nikada nije bilo problema. I support je manje-više bio OK i ažuran sve do ovog poslednjeg slučaja, i to se odnosi na dedicated support, support za shared hosting je uvek bio OK ako me sećanje ne vara.

Što se hosting affiliate servisa tiče, tu nemam neka pozitivna iskustva ni sa jednim servisom, tj. ono staviš njihov baner na sajt pa dobiješ % ako se neko preko tebe prijavi retko daje rezultate, verovatno specijalizovani hosting review sajtovi mogu nešto da naprave, ali ja ne.

Mislim da je za tebe, kao web dizajnera, bolje da uzmeš neki reseller account kod LP ili nekog drugog pa da sam prodaješ hosting uslugu svojim klijentima nego da radiš kao affiliate. Na duže staze je isplatljivije ako te ne mrzi sa time da se smaraš, dobijaš još jedan dodatni izvor zarade, ne veliki ali konstantan.