PDA

Pogčedajte punu verziju : [REŠENO] multiple image upload?


dootzky
03. 10. 2007., 10:51
cao ljudi,

pravim kontrolu galerija za jedan sajt, i sad je zahtev da korisnik sam moze da ubaci proizvoljan broj slika u novu 'galeriju', i to neka bude npr: "ja u londonu", i onda on ubaci svojih 7 slika iz londona. pa onda napravi novu galeriju, "uspomene iz spanije", pa tu ubaci 14 fotki i sl.

moje pitanje je - iako znam kako da uradim ovo "old school", sliku-po-sliku, da li bre postoji neko napredno resenje koje vi momci koristite za MULTIPLE IMAGES UPLOAD, znaci da on otvori svoj folder, selektuje "nekako" tipa svih 9 fotki i kaze: "e to su sve slike, upload them all". ili barem nekako da nabrowsuje folder ili nesto..

ja iskreno nemam nikakvu ideju kako da uradim nesto takvo napredno, eventualno neki speedup, ali koliko sam ja do sada radio, svaki <input type='file' name='xxx'> moze da bude samo JEDAN fajl. :|

ima li neka napredna fora, neki ajax budz, nesto, sto bi omogucilo rapidno uploadovanje i pravljenje takvih korisnickih galerija?

thx za vreme i trud.

Nemanja Avramović
03. 10. 2007., 11:05
Probaj ovo: http://swfupload.mammon.se/

dootzky
03. 10. 2007., 11:19
extra, upravo TO sam trazio.
izgleda kao prava stvar, iako sam uspeo vec da ga ubagujem i da nateram FFox da pukne pod Linuxom :)

ubacicu ga sada na moj server, pa da vidim kako se ponasa.
hvala jos jednom za pomoc! vrh!

MrSteel
03. 10. 2007., 11:47
ako ti nekad zatreba malo kompletnije flash based resenje
http://www.saschawenning.de/labor/flash8/fileUpload/

dootzky
03. 10. 2007., 11:49
aha, definitivno cu pogledati, jer mi "swfupload" bas cesto puca, na 6 ili vise slika od po 1MB.. :P moracu da se poigram jos malo. hvala za link! :)

MrSteel
03. 10. 2007., 12:26
ja sam gore pomenuti upload koristio u aplikaciji za fotografa
preradjenoj za moje potrebe i u jednoj za mp3 online player as is
i nije bilo problema
handlovao je i nekoliko stotina slika (da ne izbecite oci, bila je mogucnost i uploadovanja zipa i njegovog raspakivanja ali testiralo se i ovako)

Miloš Lalić
03. 10. 2007., 13:35
Evo jednog rešenja u Javi sa dodatnom opcijom resizeovanja na klijentskoj strani: http://upload.thinfile.com/image/

Meni treba ista stvar sada pa ću videti da preradim ovo ili da napravim svoje. Najviše mi se sviđa kako je urađeno na facebook-u (prikaz thumbnailova i rotacija i resize na klijentskoj strani), ako neko ima nešto slično neka mi se javi :D