PDA

Pogčedajte punu verziju : AdWords iskustva


bluesman
22. 11. 2005., 12:15
Pre 3 dana sam probao AdWords i napravio jednu kampanjicu sa malim budžetom (ispod 200 USD) za www.romance-cafe.com čisto da probam. Malo sam se igrao sa podešavanjima i više eksperimentisao pa me malo rezultati iznenađuju. Imao sam CTR od 3.7% što je čudno pa mi se nameću neka pitanja:

- da li sam "ubo" prave keywords?
- da li sam "ubo" pravi geo-target?
- pošto sam odabrao sve države u kojima sa razume srpski + sve sa engleskog i nemačkog govornog područja gde bi mogao da zaluta neki gastarbajter, da li možda nema dovoljno reklama sa ovog područja?
- da li sam upao u neki adwords promo interval gde je google blagonaklon prema novim oglašivačima, pa će kasnije da me gurne u neki ćošak?
- do I feel lucky, punk? :)


Iskustva?

Gruja
22. 11. 2005., 12:43
Lucky bastard :)

Gruja
22. 11. 2005., 12:48
Sad sam pogledao moje statistike za prosli mesec... Imam keyword koji je imao CTR 50%! Zvuci impresivno a u stvari samo 2 pojavljivanja i 1 click :)
Ostalo mnogo varira, od <1% do 10%

Zavisi od previse faktora ali ako si recimo ubo kategoriju u kojoj nema konkurencije a ima saobracaja...

bluesman
22. 11. 2005., 15:48
2,888 impressions 107 klikova je vrlo dobro, mnogo bolje nego sto sam ocekivao. Bilo bi sada lepo da izracunam konverziju pa da onda vidim koliko se isplati.

[nq]
22. 11. 2005., 16:49
I ja sam svojevreme bacio malo para na adwords. Nije mi bas islo na ruku, svega par konverzija ( od impresije do musterije ).

Doduse imao sam mali dnevni budzet, svega 5 dolara.
Moje iskustvo e svodi na to da si imao srece. Recimo da su mi sve kampanje trenutno pauziranje ili kako se vec kaze. ;)

cvele
23. 11. 2005., 16:49
Verovatno jednostavno mala konkurencija.

Ja sam se do skoro mucio da se probijem za vrlo konkurentnu frazu "seo tools", i to sa dosta vecim budzetom. Kao rezultat sam dobio impresivnih 4,3% ALI... nije bila zadovoljavajuca konverizja. Lupajuci glavom o sto gledao sam o cemu se radi, menjao izgled strane, text, uocljive elemente. Poslednje sto mi je palo napamet jeste da merim koliko se vecina korisnika zadrzava na strani... vremena su bila sumanuto mala (toliko mala da strana nije mogla da se ucita za to vreme). Odmah mi je postalo jasno da se radi o prevari. Buduci da je supportu google adwordsa trebalo dosta vremena da odgovori a i odgovor nije bio zadovoljavajuci odlucio sam se da predjem na drugu mrezu, overture.

Povecao sam budzet za 30% (ipak je skuplja mreza) ali se sve vratilo u roku od 7 dana (kada kazem sve mislim i na propali novac ulozen u adwords)

Od tog iskustva vise se neigram sa njima, mozda nekog lepog dana kada prestanu da primaju sve i svakoga u adsense program.
Smatram da je politika koju vodi yahoo sa overture znatno pametnija, jer se svaki publisher proverava i do mesec dana.

nixa
24. 11. 2005., 04:15
^ makar bi ti trebao da znas koji je lakse prevariti izmedju Overture i Adsense programa :)