PDA

Pogčedajte punu verziju : Problem sa serverom


Dragan Babić
22. 10. 2007., 11:27
Pozdrav ljudi,

imam problem sa jednim sajtom koji je već trebao da ode live, problem je u uvrnuto konfigurisanom serveru, a TP se ne javlja. Sajt tera Textpattern i postoje dva problema:

- server daje "Directory Listing Denied" error kada se ne kuca index.php na kraju URIja, a pritom ignoriše DirectoryIndex index.php u .htaccessu
- kada koristim Textpatternov tag <txp:site_url /> (koji vraca adresu sajta, koristim ga za apsolutne URIje, kao na primer kada referenciram css, js fajlove i slike) server 'ladno vraća "https://" kao protokol (naravno zbog toga ni jedan exsterni fajl nije nađen)?! WTF?

Da li postoji neko podešavanje koje mogu da provučem kroz .htaccess ili u control panelu kako bih mogao da rešim ove stvari u najkraćem mogućem roku?

cvele
22. 10. 2007., 12:33
prvo sto mi pada napamet jeste da ti je u vhostu podesen https umesto http. pogledaj u panelu da nemas neko takvo podesavanje.
Takodje je moguce da je apache konfigurisan da ignorise odredjene direktive iz htaccess... tako da verovatno imas u panelu da podesis default index direktno u vhost.

Ako nista od ovoga ne uspe mozes da probas Accept Filter direktivu... mada cisto sumljam da ce ti pomoci (samo obrati paznju da je ona razlicita na linux i bsd masinama)

Dragan Babić
22. 10. 2007., 13:49
U pitanju je hSPhere, i našao sam podešavanje za indekse, sad su uključeni, ali ovo za https ne mogu da skapiram. Mislim sajt radi na http:// ali kada se iz Textpatterna rerferenciraju eksterni resursi onda oni idu sa https://... Svašta...