PDA

Pogčedajte punu verziju : USB flash autorun


Nemanja Avramović
22. 11. 2007., 03:29
DakleM, pitanje je jednostavno, ali ne znam koliko je rešenje problema jednostavno: Kako napraviti autorun sa USB flash-a. Pretraživao sam internet i znam da je ovo moguće uraditi, samo ne znam kako. Evo šta MS kaže za to:

http://www.microsoft.com/whdc/device/storage/usbfaq.mspx

Q: What must I do to trigger Autorun on my USB storage device?
The Autorun capabilities are restricted to CD-ROM drives and fixed disk drives. If you need to make a USB storage device perform Autorun, the device must not be marked as a removable media device and the device must contain an Autorun.inf file and a startup application.

The removable media device setting is a flag contained within the SCSI Inquiry Data response to the SCSI Inquiry command. Bit 7 of byte 1 (indexed from 0) is the Removable Media Bit (RMB). A RMB set to zero indicates that the device is not a removable media device. A RMB of one indicates that the device is a removable media device. Drivers obtain this information by using the StorageDeviceProperty request.

E sad, pravo pitanje je da li se može, i kako, promeniti taj bit? Odnosno da li to mogu ja kao korisnik USB flash drive-a da odradim, ili to mora proizvođač istog da uradi? Neko ima iskustva sa ovim? :)

ppavlovic
22. 11. 2007., 09:57
Nekoliko prijatelja mi se zalilo da im se pojavio virus na racunaru, a da ne koriste Internet. Zajednicko je bilo za sve sto su selili podatke izmedju kuce i posla preko USB flash diska. Kod svakog od njih se nalazio jedan Autorun.inf i prateci .exe virus.

Odgovor je: DA, mozes da stavis samo Autorun.inf na disk i to bi trebalo da sljaka (osim ako virus ne modifikuje nesto kod fleshke pa setuje doticne bitove).

Nemanja Avramović
22. 11. 2007., 10:59
Kod mene to ne radi :/ Imam Kingston Datatraveler (1 gb)

Mada, čuo sam da postoje i usb flash memorije kod kojih je po defaultu taj bit promenjen na 0 tako da kod nekih fleš memorija ovo zaista šljaka, ali ja sam mislio da modifikujem svoju memoriju tako da može i na njoj to da radi, odnosno da mogu bilo koju memoriju tako da modifikujem :(

nixa
22. 11. 2007., 12:38
jesi siguran da nisi kod sebe ubio autorun kao opciju ?

Nemanja Avramović
22. 11. 2007., 15:23
Pa da... kad "bocnem" flash, on izbaci ono scanning blabla, pa onda ako ima dosta muzičkih fajlova on mi ponudi da ih pusti u Winampu itd... ali mi iskulira uputstva iz autorun.inf fajla

ppavlovic
22. 11. 2007., 15:33
http://www.lazybit.com/index.php/a/2007/03/01/usb_flash_drive_autorun

Nemanja Avramović
22. 11. 2007., 16:01
Mora da se klikne na OK, ali vrši posao. Hvala puno :)