PDA

Pogčedajte punu verziju : Svetske e-business konferencije


Dejan Bizinger
19. 01. 2006., 14:32
Mislim da bi bilo zanimljivo da clanovi u ovoj temi napisu koje su to po njima e-business konferencije koje ne treba propustiti (naravno ako pare nisu problem). Znaci, tu mogu da se nabroje sve najbolje i najuglednije konferencije koje imaju veze sa e-business-om, Internet marketingom (sa svim oblastima), web developmentom i slicno. Sve sto moze da bude od koristi jednom Internet profesionalcu.

Posto je moja oblast interesovanja Internet marketing napisacu moje favorite. Bilo bi lepo da Dinke i drugi developeri krenu sa svojim favoritima sa vec pomenutim PHP Tek i slicno.

AD-TECH (http://www.ad-tech.com) - zasigurno najbolja i najmasovnija konferencija posvecena Internet i interaktivnom marketingu u svetu. To je konferencija sa globalnom orijentacijom predavanja (sto je postao sveski trend), a sigurno da je najbolja ona koja se odrzava u New York-u.

D Conference (http://d.wsj.com/) - ako je AD-TECH najbolja najmasovnija konferencija, ovo je sigurno najelitnija konferencija ciji je ko-organizator Walt Mossberg, po mnogima najbolji i najuticajni tech novinar u svetu. Ima svoju kolumnu Personal Technology (http://ptech.wsj.com) u WSJ od 1991. Ova konferencija je organizovana od strane WSJ, i cest gost kao predavac je Bill Gates, Steve Jobs, ove godine treba da dodje Al Gore, prosle godine Carly Fiorina, Larry Ellison...mislim da ste shvatili sustinu, sve sami predsednici CEO-ovi. Jedina "sitnica" je cena kotizacije koja je $3,495.

PC Forum (http://www.release1-0.com/pcforum/) - konferencija sa dugom tradicijom, organizovana od strane jedne od najuticajnijih zena na Internetu Esther Dyson. Konferencija okuplja decision-maker, prosle godine je bio Jerry Yang iz Yahoo-a. Nedavno je konferencija i Release 1.0 postao deo CNET-a. Imam kraci intervju sa njom koji cu uskoro objaviti na mom blogu.

Search Engine Strategies (http://www.searchenginestrategies.com) - ako ste u SEO i SEM biznisu i zivite u USA poseta ovoj konferenciji spada "pod obavezno". Organizovana od strane Danny Sullivan-a, najuticajnijeg svetskog strucnjaka za pretrazivace.

Emetrics Summit (http://www.emetrics.org/index.html) - web analytics konferencija

Internet Marketing Conference (http://www.internetmarketingconference.com) - Internet marketing konferencija sa tradicijom, obicno organizovana u Evropi.

Naravno, postoje jos nekoliko poznatih konferencija kao one organizovane od strane MarketingSherpa (http://www.sherpastore.com/summits.html)-e.