PDA

Pogčedajte punu verziju : Mail sender sa a/b split podrskom


Gruja
02. 02. 2006., 14:34
Da naglasim za pocetak da se ne bavim spamom, imam malu listu 100-tinjak double-opt email adresa ljudi koji su zainteresovani za oblast koju pokrivam.

Za tu listu koristim txtList http://txtbox.co.za/p_txtlist.php. Mali, jednostavan i besplatan i radi mi posao osim sto ne podrzava a/b split testove - da pola liste dobije jednu varijantu maila, a pola drugu. Ili da se na primer posalje test mail na 10% adresa, a posle na ostalih 90%.

Da li neko zna neki php mailer koji nudi takve stvari?

Verujem da ima dosta hosted resenja koja nude to, ali saljem u proseku 1 mail mesecno na tih 100-njak adresa pa mi ne odgovara da placam pretplatu za tako malo koriscenje.

nixa
02. 02. 2006., 16:53
javi mi se na neki messanger ....

Dejan Bizinger
02. 02. 2006., 23:34
Pogledaj sta nudi GroupMail (http://www.group-mail.com). Posto imas malu listu, mozes da koristis i njihovu besplatnu verziju do 100 pretplatnika a njihova najskuplja Business Edition verzija kosta $250. To je desktop program i to je one-time-fee.

nixa
03. 02. 2006., 04:12
Mislim da sam mu rešio problem sa ovim (http://www.interspire.com/sendstudio/)

zextra
03. 02. 2006., 04:18
Bez da zalazim u problematiku posla kojim se bavis, zbog cega ti koristi slanje test mailova na jedan broj adresa?

Gruja
03. 02. 2006., 09:59
Da se ne bi mistifikovalo sta radim, opisacu ukratko.
Napravio sam neki softver koji prodajem sa sajta http://www.cogin.com

Ako nekog zanima cemu sluzi softver mogu i to da objasnim, ali nije bitno za ovu pricu.

Cemu sluzi A/B testiranje? Za sve situacije kad se zapitas "da li je bolje da Buy dugme stavim gore ili dole", "da li je bolje da bude crveno ili plavo" i sl. Kad god imas dilemu, testiraj. Tako bar kazu marketing gurui.

Na web strani je relativno lako, kad dodje korisnik treba slucajno da mu das stranu A ili stranu B, i da eventualno zapises u cookie da bi mu dao istu varijantu kad dodje sledeci put. Posle nekog vremena (npr. 100-1000 page hit-ova na toj strani) pogledas koja varijanta je bolje ispunila tvoje ciljeve, tj. koja je generisala vise downloada ili prodaje. Ovo nije tesko napraviti a postoji i dosta gotovih resenja.

E sad hteo bi tako nesto i za mail. Znaci hteo bi, kad izadje nova verzija mog programa, da na pola liste posaljem jednu varijantu maila, koja ce npr. imati u dnu kupon za 20% popusta, a na drugu polovinu mail bez tog dodatka. I onda da merim sta je dalo vise efekta. Moja lista je mala, da je veca bilo bi mi znacajno da jos usitnim testiranje - posaljem jednu varijantu na 10% adresa. Ako je odziv kakav ocekujem pustim i ostatak liste. Ako ne, probam nesto drugacije na sledecih 10% adresa. Itd.

Nadam se da je sad jasnije.

Gruja
03. 02. 2006., 10:06
@Nixa

Malo sam pogledao SendStudio, cini mi se da ne podrzava parcijalno slanje na delove liste.

@Dejan Bizinger

Upravo skidam ovaj GroupMail pa cu pogledati kako radi.


Inace ako nekog zanima odakle sam cuo za A/B testiranje, ovde ima dosta zanimljivih clanaka:

http://www.dexterity.com/articles/

Gruja
03. 02. 2006., 10:37
Hej, ovaj GroupMail obecava! Ne mozes bas da kazes "posalji ovo na pola liste, a ovo na drugu polovinu", ali je vrlo lako napraviti novu grupu i prekopirati pola liste ili koliko vec hoces.