PDA

Pogčedajte punu verziju : Aukcija-programiranje-Predlozi


Dejo
04. 02. 2006., 13:43
Pozdrav
Potreban kvalitetan program za online aukcijsku kucu !!
Koji programerski jezik bi bio najpogodnij za tu vrstu sajta ?
Ako imate predlog ko bi mogao da uradi taj projekat kvalitetno
mozete mi dati savet ili se javiti ako mislite da bi Vi to mogli da uradite,
Na netu postoji dosta gotovih programa vecinom u PHP ,to medjutim nije to sto mi trazimo.Mozda Perl ? Mod_perl ?

Milan

Ilija Studen
04. 02. 2006., 14:23
Na netu postoji dosta gotovih programa vecinom u PHP ,to medjutim nije to sto mi trazimo.Mozda Perl ? Mod_perl ?

Možete li mi reći zašto PHP nije nešto što tražite? Tehnička ograničenja, već imate Perl programera koji se kansije može brinuto o nadogradnji o održavanju, predrasude?

Kakvo generalno mišljenje imate o PHPu kao platformi za razvoj (viđenje vas kao klijenta)? Čisto informativno...

Dejo
04. 02. 2006., 15:28
Naravno nista protiv PHP-a , toliko nisam upucen u programiranje da bih mogao navoditi razloge za ili protiv nekog programerskog jezika.
Iz Jednostavno ,pregledom nekih vec postojecih vodecih online-sajtova konstatovao sam da ni jedan nije odradjen u PHP-u , razlog ne bih mogao da definisem.Vecina je u perlu mislim (e-bay,ubid ) ASP (lelong.com.my/ ..qxl.com) ...

Ilija Studen
04. 02. 2006., 15:56
To je samo odluka njihovih razvojnih timova, ne bi trebalo da predstavlja nikakav trend ili osnov za izvlačenje nekih ozbiljnijih zaključaka.

Ono na šta bi trebalo da obratite pažnju je dostupnost dobrih programera i njihova cena. Nađite dobre programere i pustite njih da odaberu platformu. Oni će biti srećni, a vi ćete dobiti gotovo rešenje gde nećete ni videti šta se "vozi" ispod.

Moja preporuka bi definitivno bio PHP(5.x) i MySQL(4.x+), ali to ne znači da se isti projekat ne može uraditi sa nekom drugom platformom ili starijom verzijama PHPa i MySQLa. Sve zavisi od toga kakvu ekipu unajmite...

Takođe, ako je potrebno da projekat bude brzo napravljen i jednostavan za održavanje ne bi bilo zgoreg pogledati Rails (http://www.rubyonrails.com/) (Ruby). Problem je što ima jako malo Rails programera kod nas pa bi ste sa ekipom koja vam bude radila morali sklopiti dogovor na duže staze što se održavanja tiče.

Dejo
04. 02. 2006., 16:05
Upravo je to razlog zbog kojeg sam postavio topik..da bi neko predlozio kvalitetne programere , koji bi mogli da sprovedu projekat u delo...

Ilija Studen
04. 02. 2006., 21:04
Većina ljudi koji posećuju ovaj forum su web profesionalci i u mogućnosti su da isporuče ovakav sistem. Ako ima zainteresovanih javiće vam se i izneti svoju ponudu. Ono što vi recimo možete da uradite je da iznesete očekivano vreme za koje projekat treba da bude izrađen, malo više detalja o sistemu itd. Time ćete sigurno uštedeti sebi, a i programerima nešto vremena ;)

Ovoj temi je mesto u forumu Poslovne ponude.

Petar Marić
04. 02. 2006., 21:18
S obzirom na to kako je tema počela i na njen tok mislim da je ovoj temi mesto u /dev/null

nixa
05. 02. 2006., 02:42
ostaje gde jeste dok se pokretač teme drugačije ne izjasni

Dejo
06. 02. 2006., 13:27
Nema zainteresovanih za saradnju ??

nixa
06. 02. 2006., 13:54
pa postuj u poslovne ponude .. sigurno će se naći neko za saradnju ....