PDA

Pogčedajte punu verziju : XP service pack 3 problem


bluesman
18. 09. 2008., 20:35
Instalirao sam XP SP 3 a jednom racunaru (u stvari, sam se instalirao :)) i pri sledecem reboot-u ne mogu da se ulogujem.

Na tom racunaru postoje 2 usera i oba su administratori.

Na jednom je bio password, na drugom se logovao bez passworda.

Posle instalacija SP3 trazi password za oba usera i sta god da ukucas (za ovaj administrator sa siguran da je dobar password) ne dozvoljava login vec napise:
The local policy of this system does not permit you to logon interactively.

Malo sam gledao o cemu se radi, i provalio sam da je to povezano za remote desktop (koji je bio iskljucen na tom racunaru) kada nemas prava da se ulogujes. (Sta uopste znaci "interaktivni logon"? Kakav drugi postoji?)

Probao sam i neke tool-ove za promenu u sklanjanje password, i sve je proslo ok (sklonio sam passworde), kada rebootujem ponovo, opet isto a trebalo bi da se uloguje bez passworda ili sa praznim passwordom sto i dalje ne uspeva.

Stvarno me mrzi da reinstaliram taj racunar, posto je deciji racunar, morao bih da instaliram svih 100 igara koje postoje, da li postoji neko resenje za ovo?

Vladimir Rodic
18. 09. 2008., 20:55
Stvarno me mrzi da reinstaliram taj racunar, posto je deciji racunar, morao bih da instaliram svih 100 igara koje postoje, da li postoji neko resenje za ovo?

Hmmmmmmmmmmmm a da reinstaliras i decu odmah posle racunara pa da zaborave na tih 100 igrica :1094:

sala mala naravno

DejanVesic
18. 09. 2008., 21:07
The local policy of this system does not permit you to logon interactively.

Probaj da POSTAVIŠ jake passworde ovim nalozima.

To se javlja ako se promeni group policy (možda kroz SP3 update) pa se admin korisnicima ne dozvoljava logovanje bez passworda.

bluesman
18. 09. 2008., 21:18
Da, probao sam i to (malo pre sam probao jos jednom). Namestio sam sada password za administratora i ponovo ne moze da se uloguje. Kao da je na neku foru u system policy namesteno da jednostavno ne mozes da se ulogujes na taj racunar (mozda lupam, ne znam ni da li je to moguce).

twix
18. 09. 2008., 21:20
Hm, ja sam stavio SP3 na fresh XP...pa sam tek onda instalirao programe itd....zato nisam ni imao tih problema.

Postoji koliko znam konzolski & interaktivni login.
(tip: ctrl+alt+del -> tab: users)

Probaj ovu metodu: http://www.chicagotech.net/remoteissues/tslogon1.htm

bluesman
18. 09. 2008., 21:34
Na žalost, te tehnike podrazumevaju da možeš bar nekako da se uloguješ, ja ne mogu nikako. Da mogu da se ulogujem - mogao bih lako i da sredim to.

degojs
18. 09. 2008., 21:37
Pa čekaj šta je sa SAFE modom, a ako ni to ne može, šta je sa Recovery Console?

Možeš li da pokreneš System Restore iz Recov. konzole?

E da, pa imaš i onaj Repair install sa CD-a isto.. (doduše to bi nešto probao poslednje).

bluesman
18. 09. 2008., 21:51
Ne mogu da se ulogujem ni u safe mode. A onda sigurno ne mogu ni u recovery console, mada ne znam ni sta bih radio sa njom :) Kako da iz recovery console uopste promenim system policy?

Vec razmisljam da preko te instalacija "prevucem" Vistu.

degojs
18. 09. 2008., 22:00
Pa.. ne znam. Moraces da malo Guglas da vidis kako se radi iz komandne linije :D:D

Ali, cekaj malo, ako mislis da trazis polise i menjas tu koja sprecava da se ulogujes, mozda ne moras da drndas iz konzole.. Mozes li da vidis taj kompjuter na mrezi?
Ako mozes onda lepo idi na drugi kompjuter, pokreni MMC i samo dodaj snap-in za rad sa polisama. Ali onda usmeri taj snap-in da radi sa tim drugim kompjuterom.

Dakle, ako nije jasno: Start -> Run -> MMC -> File -> Add snapin, pa kad dodas neki, samo ga usmeri na taj kompjuter (videces i sam).

E jedino nisam siguran da li secpol.msc može da se usmeri na drugi komp, mislim da ne može, a ako ti komp nije na domenu... onda ćeš morati iz konzole mislim.

Mada, ako je to puklo "samo od sebe" ko zna sta jos ne radi.. itd. Da ne bi bilo 2 sata čačkanja, pa onda sutra još... :D Good luck.

P.S.
A onda sigurno ne mogu ni u recovery console
Mislim da bi trebalo biti moguće. Ali nisam siguran. Probaj. I ako moze, onda pogledaj kako bi uradio System Restore iz komandne linije, mislim da sam ja jednom to radio :))))))))

Nenad Vasić
19. 09. 2008., 02:01
Eh taj Windows... :D

Ivan
19. 09. 2008., 11:17
Moguce je da ti nesto drugo nije u redu, ja sam na masini sa passwordom i gomilom aplikacija instalirao SP3 opusteno ...