PDA

Pogčedajte punu verziju : Facebook API: Kako uraditi publish to friend's wall?


Nemanja Avramović
13. 05. 2010., 18:11
Pravim FB aplikaciju koja generiše jednu sliku i potrebno je da tu sliku pošaljem na "zid" jednog prijatelja (kojeg korisnik aplikacije izabere). Lako sam pomoću FB.ui() (http://developers.facebook.com/docs/reference/javascript/FB.ui) uspeo da objavim tu sliku na svoj zid, ali nikako ne mogu da nađem išta o slanju linkova na wall prijatelja. Koliko sam shvatio, koristi se stream.share umesto stream.publish, ali apsolutno ništa više nisam uspeo da nađem o tome.

U stvari, ne znam ni da li idem u pravom smeru, pošto sam video da se pisanje na tuđ zid može obaviti prostim POST-om na određeni URL (http://developers.facebook.com/docs/api#publishing). Ali u tom slučaju ne znam kako da dođem do ID-a prijatelja na čiji zid želim da pošaljem link. Odnosno, da li mogu da iskoristim neki FBML ili javascript (iz FB JS SDK-a) poziv za pre-definisani FB dijalog za biranje prijatelja, ili moram sve ručno (da čitam listu prijatelja sa https://graph.facebook.com/me/friends, pa da pravim svoj dijalog za biranje prijatelja, itd...)?

marijano
15. 11. 2011., 22:42
Želeo bih da osvežim ovu temu. I ja tražim rešenje evo već neko vreme i ne mogu da ga pronađem. Strani sajtovi tvrde da nije moguće, neki tvrde i da je moguće ali ne daju rešenja.

Da li ima neko ko zna kako ovo rešiti?

apash86
16. 11. 2011., 02:02
ne znam da li na ovo mislite, sheruje se na friend wall post sa slikom/opisom/naslovom, radi bez problema

if ($potvrda=="on"){ //posalji na wall
$api_call = array(
'method' => 'users.hasAppPermission',
'uid' => $user_id,
'ext_perm' => 'publish_stream'
);

$can_post = $facebook->api($api_call);
if($can_post){
//$facebook->api('/'.$uid.'/feed', 'post', array('message' => 'Pogledaj najružniju osobu na fejsu! $canvas_page'));
$facebook->api('/'.$user_id.'/feed', 'post', array(
'message' => $message,
'name' => $title,
'description' => $message2,
'caption' => '',
'picture' => 'https://www.futurisimo.si/app/promo/free_10eur.jpg',
'link' => 'https://apps.facebook.com/301094426574227/'
));
}

} //potvrda

marijano
16. 11. 2011., 03:05
Pa problem u ovom kodu što nema ID osobe kojoj se šalje. Ovo najverovatnije radi običan post na wall korisnika koji ga i postuje, a trećoj osobi se pojavljuje na Home stranici.

kickloop
16. 11. 2011., 05:04
Koliko sam ukapirao ti bi zapravo hteo da postuješ na wall prijatelja korisnika koji koristi aplikaciju. Mislim da je to nemoguće. Možda možeš da postuješ u ime tvog korisnika, mada i to čisto sumnjam. Najviše što ti permisije daju je da vidiš listu prijatelja tvog korisnika, a ne i da raspolažeš sa njihovim podacima.

apash86
16. 11. 2011., 08:03
sad sam shvatio sta pokusavate i siguran sam da je to nemoguce, znaci samo na wall logovanog korisnika moze da se postuje

jedno vreme je moglo to da se odradi, kao i da se posalje poruka svim prijateljima, ali odavno to vise ne moze

mada kruze i sad neki virusi, koji uzimaju podatke za logovanje i salju svim prijateljima na wall i u pm raznorazne gluposti, ali ne verujem da je to ikako moguce odraditi preko fb app

marijano
19. 11. 2011., 02:42
OK. Jasno. I sam sam jurio par dana i ništa nigde.
Izgleda da je planski zabranjeno.

kickloop
19. 11. 2011., 03:27
Pa logično da je zabranjeno, tj. nikad nije ni postojala mogućnost. Možeš da pišeš po zidu samo logovanog korisnika na tvoju app. ili sajt i to ako ti je dao te permisije.