PDA

Pogčedajte punu verziju : MTID websajt


torbica
13. 01. 2011., 23:33
Da se vi pitate sta bi ste stavili na sajt www.mtid.gov.rs (http://www.mtid.gov.rs)? (Ministarstva za telekomunikaciju i informaciono drustvo)
Sta vam nedostaje?

mileusna
13. 01. 2011., 23:35
Brojač dana do sledećih izbora. :)

torbica
13. 01. 2011., 23:40
Brojač dana do sledećih izbora. :)

http://www.njuz.net/istrazivanje-pokazalo-da-ce-izbori-biti-raspisani-pre-ili-kasnije/
aj i nesto ozbiljno mileusna ;)

mileusna
13. 01. 2011., 23:46
Ne fali mu ništa s obzirom da sam 2x u životu otišao na isti, meni je potaman...

ajankovic
14. 01. 2011., 00:15
Možda da umesto ciljeva na naslovnoj stranici staviš aktivnosti koje ja kao korisnik mogu da obavim na sajtu. I neka budu hiper linkovani ka odgovarajućim stranicama.

3banchi
14. 01. 2011., 00:52
Da se vi pitate sta bi ste stavili na sajt www.mtid.gov.rs (http://www.mtid.gov.rs)? Samo sliku drugog ministra!

jablan
14. 01. 2011., 01:14
Rezultati rada ministarstva.

Ah, da, nema ih. Osim ako rezultatom ne smatramo promenu naziva "kabineta za informatiku" u "digitalni kabinet" u osnovnoj školi u Kladovu.

I ajd da se dogovorimo da prestanemo da dižemo jedni drugima pritisak otvaranjem ovako stupidnih tema.

zira
14. 01. 2011., 01:29
Na onoj drugoj temi (cms ili cirlica, sta vec bjese :)) fino rekose da bi sajtovi drzavnih organa trebali biti cirilicni. I onda sajt ministarstva u toj bransi mi da default sajt na latinici. Pa zaista, kome pravite te procedure, dramaturgije i ostale stvari, ako se ni vi sami ne pridrzavate toga?

oksite
14. 01. 2011., 16:34
Pre nepunih mesec dana sam imao prezentaciju od skoro 40 minuta na prosirenom kolegijumu Min. zivotne sredine i prostornog planiranja, evo, sad sam podigao i PPT (http://www.slideshare.net/dooConsult/20101220ekoplan), pa ako nekog zanima u kom pravcu je tamo isla ta diskusija, osnov smo postavili kroz tu kratku prezentaciju i prethodni razgovor za ministrom, pa cemo videti u kom pravcu sve ovo moze da ide.

Ako neko gleda na sajt kao poseban projekat, a ne kao komponentu sveobuhvatne change management inicijative, mislim da nema tu 'leba. I tu ne mislim da sajt nekog ministarstva treba sada tako da bude redizajniran da "dobaci" do Tvitera i Fejsa, vec do svake kancelarije, svakog zaposlenog, i svakog korisnika i "stejkholdera" u i oko pojedinacnog ministarstva i drzavne uprave u celini.

Ako neko bas ima vremena i pogleda prezentaciju, videce da stoje tackice na stranama gde su prakticni predlozi za akciju i projekte. To nije sada stavljeno, tako je i u originalu, gde sam napomenuo da, bez obzira na pozdrave i zelje, insistiram na paralelnom dizajnu, gde bi ministarstvo, ako se odluci da redizajnira sajt i svoju celokupnu online strategiju, moralo da pozove par dizajn studija da daju predloge za sajt.

Inace, ja i dan danas, a tamo radim na ugovor od proslog aprila, nemam pojma ko je radio i odrzava sajt ovog ministarstva, ali na insistiranje sam dao tri osnovna predloga, pa bih to preporucio i MTID-u:

1. Minimum prostora za saopstenja na naslovnoj, i taj postojeci prostor dati "ko ste vi i sta zelite da uradite na nasem sajtu?" bloku, sto je vec ajankovic i pomenuo.
2. Staviti ispod svake strane, ispod main copy-a, Share link i Feedback link (rating stars), to moze da se uradi u 5 minuta.
3. Da ministarstvo pokrene Twitter, i da ga odrzava onako, muski(, da se ne uvrede koleginice).