![]() |
- Treba da bude totalno "customizabilan": da mogu da promenim sve od shortcuts do samog ponasanja aplikacije (kako da radi indent, kako da se ponasa sa zagradama, navodnicima...)
- treba da mogu da mu napravim custom highlighting - treba da rade dobar code completition, ne kao neki "kucas 3 slova pa pritisnes ctrl+space" nego cim otkucam deo da mi napise ceo blok. - da mogu sam da dodajem te triggers - da mogu da uradim split window - da ima mocan find i replace (ukljucujuci regexp) - da mogu da uradim replace celih blokova teksta u svim izabranim fajlovima u direktorijumu i svim poddirektorijumima - da ima bookmarks u kodu - da mogu da selektujem tekst i izaberem komandu (ili još bolje shortcut) "Convert to UL" ili "convert to tables" ili šta god. To je ono iz glave čega sam se setio iz prve, i to je minimum zahteva. |
kod komoda mi se svidja sto je communiti aktivan, prijavio sam par bagova, i bili su ispravljeni u prvoj sledecoj verziji... trenutno me nervira sto inline help za funkcije/metode ne prikazuje return vrednost, samo argumente...
i u Komodo Editu fali debager za php, jeste da to retko koristim, ali kad zatreba, onda bas znaci mnogo.. inace sve ostalo ima, i besplatan je, tak da sam ja presao na njega jos prosle godine... |
@blues
Ako ti je to 'minimum' zahteva onda ti Emacs ne gine, stvarno. Eventualno Vim, ali emacs je vishe "meta-konfigurabilan" nego vim (a i elisp je daleko mocnije okruzenje od vim scripta), Mozesh da se otimash koliko hocesh i varash sebe da neki tamo Comodo ili phpSomething mozhe da izgura sve, ali nece ti vredeti :) |
@blues
Ja bih dodao i - Da moze sam da pise kod dok ti spavas. Takozvani Ninja mod :1058: * Zasto bas Ninja? Pa, imamo haragei, samuraje na forumu ... sta fali ninja modu? :) Inace, ja nisam pitao sta bi ti zeleo da imas, neko sta koristis od mogucnosti editora koji si odabrao, zbog cega je bolji od ostalih. |
1 Prilog(a)
Citat:
Ima "Go to definition" ako nista drugo ... |
^^ to je ok za user funkcije, ali za ugradjene f-je se ne vidi return, a ponekad je zgodno da se podsetis jel se vraca boolean ili niz ili sta vec
|
@bnasty, dinke... hehehe pa prosto mi dođe žao kad pomislim sa čime ste se vi mučili sve ove godine... pa taj "mrtvi" homesite ima sve to što sam nabrojao i još mnogo više. Daj bre ne zezajte, ja sve mislim vi koristite neke fensi editore, a vi ni do homesite niste došli :)
|
Moram da priznam da mnoge koje pominjete nisam ni video kako rade. :( Ja koristim Notepad++
|
Notepad ++ je zakon - Inace pre dok sam pocinjao da pisem secam se da sma pisao HTML fajlove u CuteFTP programu :1080:
|
^ Ih, bre... pa ti si advanced. Još nisam čuo da neko piše kod u ftp clientu.
|
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 14:19. |