![]() |
Citat:
Citat:
|
Slazem se sa misljenjem da ce previlika masovnost (citaj: dovodjenje velikog dela pocetnika) drasticno uticati na kvalitet foruma. Pre svega na ovom forumu i jesam, zato sto mogu mnogo da naucim iz kvalitetnih diskusija.
|
Teoretski moguce je pomiriti obe strane.
Predlog: Da svaki novi registrovani clan u svojoj prijavi na dtp, upise minimum 2 rada (ili vise) bilo da je to dizajn ili kodiranje, koji su licno i personalno njegovi. Tako ce se izbeci da pocetnici mogu da pristupe forumu kao clanovi, a ako nisu clanovi nista od poruka i tema. No, svakako se zalazem da se napravi sajt, koji ce ispratiti ovaj forum. Jos neko? |
^ Ma daaaaj...
Upravo to što je Dragi Tata predložio će raditi posao - marljivi moderatori. Kad se čovek obrišu postavljene teme i isti popije ban zato što je 5 puta postavio temu sa pitanjem čiji odgovor može naći u Top temi na datom forumu stvari će se brzo smiriti. Možda ne primećuješ ekipu koja dođe i traži prevode - to je zato što se takve teme brišu u roku od pola sata. Tako treba sa svim temama istog tipa. U smećaru i gotov, a ako član nastavi da pravi probleme ima da dobije crvenu tačkicu ispod avatara, pa na kraju i ban ako treba ;) Demokratija ne funkcioniše, a kukanje kako je forum da se međusobno pomažemo je krajnje detinjasto (idi kukaj mami jer si banovan zato što postuješ gluposti non stop i ničim ne doprinosiš zajednici). Evo je tema o domaćem spamu - ja sam prestao da je pratim kada je čovek došao i natukao 11 poruka u temu za jednu noć. Došao mod i sve sasekao. Kraj, sve fino... Kuka li bilo ko? Kuka, pa šta... |
^Postujem tvoj stav, ali zar nije lakse/jednostavnije primeniti oba metoda?
|
Citat:
Ovde ima dosta ljudi koji u životu nisu napisali liniju koda ili napravili sajt pa kvalitetno doprinose diskusijama (posebno mislim na biz deo posetilaca). Sankcionisaćemo ih zato što ne razlikuju <acronym> od <abbr> taga ili zato što im je portfolio "tanak"? Glupo... Dokle god ne lupaš gluposti i kvalitetno doprinosiš diskusijama nema razloga za sankcionisanje bez obzira koliko programskih jezika "držao za pasom". Ne može prostije. |
su ovo neke nove DPT Awards ili sam ja samo pospan ?
|
Ma jok :) ali zamalo ...
|
Ako me elitistom cini to sto nisam za masovnost, ok, onda sam elitista.
Stvar je u tome da kada stvar postane masovna ne postoji nacin da se kvalitetno izmoderise (osim da se plate moderatori koji ce to da rade). I na ES se islo upravo sa istim stavom da ce sve to moderatori da regulisu, pa je stvar pukla jer moderatori ne mogu da posvete toliko vremena i zivaca forumu, koliko masa moze da izgenerise problema. N emozes da sudis po sadasnjem stanju na DPT jer je ovde pristojan broj ljudi koji su pre svega ipak pristojni i kompetenti Kada navale horde neznalica i pametnjakovica, to je nesto sasvim drugacije. Recimo, kada vec pomenu temu o spamerima, zamisli da se pojavi 300 onakvih i u svakom minutu napisu po bar 20 poruka. Ko bi to izmoderisao? Na DPT mi se dopada sto uvek imas da procitas nesto dobro, pa cak i kada se radi o nekoj potpuno neobaveznoj prici. Voleo bih da tako i ostane. Kvaliet pre svega i po svaku cenu, pa i cenu elitizma. |
Slažem se s Peđom. Nema tih moderatora koji mogu izaći na kraj s gomilom "neznalica i pametnjakovića". Jednostavno, ljudi se umore posle nekog vremena, ničije strpljenje ne može trajati vječno...
Uh, kad se samo sjetim "onog foruma"... Neko postavi pitanje i odma' se javi gomila nadrkanih-pubertetlija-wannabe-moderatora s prilično uvredljivo obojenim porukama tipa "je li ova tema za ovaj forum ili neki drugi"... Čovječe, poštujem to što je "forum otvoren ali članstvo nije pravo već privilegija bla-bla", ali sa 33 godine definitivno nemam volje da se raspravljam s nekim ko zaslužuje samo par šamara i "mrš kući"... 'beš masovnost. Zamisli da kafana u koju izlaziš postane popularna i gosti navale... Desi ti se da ne možeš naći mjesto, da se guraš s šminkerima koji su tu jer je "popularno", da slušaš svakakve gluposti, da sve to izgubi šmek zbog kojeg si tu i dolazio "in the first place"... Naravno da ćeš potražiti nešto novo... Elem, uzdam se u Ugly Fingers Bradley-a da će presjeći sve inicijative na ovu temu i izvinjavam se na dugom postu i afektiranju :) |
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 13:40. |