![]() |
Dumpovao bazu preko stevinog fajla, obrisao prethodnu bazu i importovao provucenu bazu. Defintivno ne radi, je** sam mu kevu :1014:
|
U najgorem slucaju, mozes skinuti taj dump u neki txt editor koji podrzava UTF-8, i izmeniti sve problematicne karaktere, i naravno, snimiti opet kao utf-8.
Zatim importovati u bazu. Ako i pored toga ima problema, onda se nesto pogresno radi. |
Pazi, OK i da idem pesaka i sve odradim, fora je sto sledeci post koji objavim bice opet sjeban, ne?
|
Ja razumeo da je to problem sa starim postovima samo, tj feedovima za te starije postove.
Ukoliko se javlja problem i sa novim, onda imas problem na relaciji WP <-> baza. Ko sto rekoh, proveri da li su baza, tabele i polja u UTF-8. U svakom slucaju bi morao da popravis i te starije postove. |
Baza je u UTF-8, ali postoje polja koja su u latin1_swedish_ci (a i koja su u UTF-8). E sad ima jos jedan totalno wired momenat, komentari su totalno OK. Naime imam poseban feed na feedburneru i tu je sve OK :)
OK, pretpostavljam da nije potrebno da su sva polja na UTF-8, da li neko zna koja polja u kojoj tablici mogu da prouzrokuju prethodnu boljku? :) Ili da ih menjam sve?? |
Mislim da bi ti bilo lakse da sva polja stavis u UTF-8.
Btw, proveri koji je tip polja za textove komentara, kladim se da su UTF-8 :) |
|
Hm, post_content polje ti je unicode, dok je comment_content polje latin1.
Posto nisam bas WP guru, ja bih ti preporucio sledece: napravi novu test instalaciju WP-a na serveru (u neki dir), on bi trebao da ti kreira ispravnu bazu, i zatim u nju importuj ispravljen dump iz prethodnih postova. I vidi da li je tu ispravan prikaz. Ako jeste, onda da izbrises staru WP instalaciju i napravis novu, i importuj isti fajl. Mislim da ti je to najelegantnije resenje. |
Možda je ovo bezbolnije:
- napravi testni tekst koji ima sva naša slova: čćšžđČĆŽŠĐ - proveri da li se u oba feed-a (inicijalni / FeedBurnder) vidi kako treba - ako se vidi, sledeći korak je da se uradi replace u bazi (iz phpMyAdmin-a) u tekstu "loše upisanih" naših slova sa kodovima naših slova iz ovog dobrog teksta Kôd:
Update wp_posts SET post_contetnt = replace(post_content, los_kod, dobar_kod) where ima_losih_kodova |
^ To ne resava problem sa novim postovima koje bude ubacivao.
|
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 20:52. |