![]() |
Citat:
Hvala svima!!! :) |
Citat:
|
Mislio sam na online server...proveri podesavanje servera na joomla administraciji > global config / server / podesavanje servera / putanja do temp direktorijuma:
tu bi trebalo da imas nesto ovako home/tvojhostingnalog/domains/tvojdomen.com/public_html/tmp Ovo zavisi od hostinga do hostinga ali ja sam ovako namestio jer na jednom nalogu imam vise domena. Ako ti je hosting nalog i domen istog imena onda ubaci nesto ovako: home/tvojdomen/domains/tvojdomen.com/public.html/tmp |
Jesi li Joomla-u instalirao na serveru ili samo upload-ovao sa wamp-a?
Ako je ovo drugo slučaj, napravi fajl npr. putanja.php, u njega ubaci PHP kôd:
Konačno, provjeri u configuration.php je li ta ista putanja u $log_path i $temp_path (ne računajući "temp" i "logs" na kraju). Ako ti "putanja.php" ispiše npr. /var/www/tvojsajt/web onda u configuration.php treba da stoji: var $tmp_path = '/var/www/tvojsajt/web/tmp' |
/virtualweb/moj-sajt/htdocs
ubacio sam putanja.php i ispise mi sledece... e sad...kad ubacim ovu putanju /virtualweb/moj-sajt/htdocs/tmp u global config, izbaci mi sledecu gresku... "JFolder::create: Could not create directory Component Install: Failed to create directory.:" druga stvar koja me malo zbunjuje je configuration.php fajl... kad ubacim ovu putanju preko global config-a, u fajlu mi ispise sledecu putanju... var $tmp_path = '/virtualweb/moj-sajt/htdocs/tmp'; a putanja za log mi ostane stara kao na wamp-u: var $log_path = 'C:\\wamp\\www\\joomla\\logs'; zanima me koja je ispravna sintaksa, jer stara stoji sa backslash-evima i to duplim... :P i kako na kraju treba da izgleda u config fajlu? znam da sam sad vec dosadan, but please...help... i hvala na svemu dosad! :) |
Otvori direktno configuration.php u editoru i stavi:
var $log_path = '/virtualweb/moj-sajt/htdocs/logs'; var $tmp_path = '/virtualweb/moj-sajt/htdocs/tmp'; Putanje s windows-a ti ne trebaju na serveru. :) Potom provjeri privilegije za oba ta direktorijuma, kao što su ti gore rekli. U direktorijumu 'administrator' isto imaš components, modules i plugins, provjeri privilegije i tamo... Zapravo, selektuj sve u nekom ftp programu i lupi 777 :) |
Napokon je proradilo...uspeo sam da upload-ujem galeriju.... :) hvala puno... mada, bojim se da problem jos postoji... samo nisam siguran zasto... radi se o tome da sam probao da upload-ujem 2 razlicita plugin-a za mobilne telefone, koji bi trebali da transformisu sajt shodno uredjaju koji mu pristupa... nijedan nisam uspeo da postavim, a review-ovi su im odlicni, pa kontam da nije do njih...
da li moram imati template koji moze da podrzi ove dodatke ili to moze svaki, pa u sustini problem jos nije resen u celosti? evo greske: It was not possible to copy the selected file. JInstaller::install: Failed to copy file: /virtualweb/moj-sajt/htdocs/tmp/install_4cdb3a1ca0892/mobilebot.php to /virtualweb/moj-sajt/htdocs/plugins/system/mobilebot.php i ovo: Nearsoft, Inc., Mexico - Detects mobile devices using the server variable HTTP_USER_AGENT and changes the Joomla! template to use accordingly; based on the work of Denis Ryabov in "PDA Plugin" (http://joomup.com/blog/2007/10/20/pdaplugin-joomla-15/) *** DETECTION LOGIC: (1) IF ENABLED, SPECIFIC DEVICE DEFINITIONS ARE CHECKED FIRST -IPHONE, BLACKBERRY, OPERA MINI, ANDROID, C1, C2- (2) IF NO SPECIFIC DEVICE IS FOUND, "DEFAULT MOBILE TEMPLATE" SECTION IS CHECKED *** and one more thing...ubacio sam random quote module i treba da overwrite-ujem jedan txt fajl, al ne mogu...niti da promenim na 777...what to do with that? :P |
Mrzim Joomlu :)...
|
I porodi li se gospođa na kraju ?
|
Citat:
mislim da je sarkazam suvišan... |
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 15:19. |