![]() |
Bobane kontaktiraj me na pp, ili ostavi ovdje naziv i link ka projektu, pa cemo da ga stavimo na listu. Vazi i za sve ostale, i ukoliko sam nekog slucajno zaboravio da stavim na listu.
|
|
Evo da i ja donesem nesto novosti...
InfoEconomy S.A., dosadasnji vlasnik portala Economy.co.yu promenio je ime u Economy Internet Group S.A. Kupili smo domen Myshop.co.yu koji je trenutno u fazi testiranja i zamisljen je kao servis za poredjenje cena / pretrazivac proizvoda i usluga, nalik na Shopping.com, Pricegrabber.com i sl. Komercijalna upotreba sajta trebalo bi da zapocne pocetkom oktobra ove godine. |
Kako je prosla vruca jesen?
Donesi.com, Blog.co.yu, Surfer.co.yu rade, a Tvojblog.co.yu, Mojlek.com i Momenat.com su docekali i vruce leto. Ima li kakvih novosti??? ps. pricajte, izgoreh :1042: |
Citat:
Ja bih takođe iskoristio ovu priliku da najavim jesenju realizaciju sajta, www.poslovnisoftver.net. Ko je do sada pratio moj blog verovatno je u toku o čemu se radi, ali za one koji nisu pratili reč je o sajtu koji će se baviti pregledom, analizom i ponudom poslovnog softvera u Srbiji. Ideja je da se na jednom mestu nađu i predstave domaći proizvođači poslovnog softvera, sa jedne strane, a sa druge strane da se potencijalnim korisnicima omogući jednostavan i lak pregled poslovnog softvera koji se može kupiti na našem tržištu i tako im pomoći u izboru adekvatnog softvera za njihovo poslovanje. Sudeći po broju mailova koje dobijam sa zahtevom za najavu početka rada, ali i sa pitanjima sa bloga, rekao bih da je interesovanje za ovu tematiku veliko. poz, GR p.s. Ovo je najava za ovu godinu (2007). Iako je ovo članak iz prethodne jeseni :) nema razloga da i ova jesen ne bude vruća. Nadam se da ćemo imati priliku da predstavimo projekat na ovogodišnjem IT Seminaru, pošto ne znam kako se tamo prijavljuje za predavanje :) |
Off Topic: Ne najavljuj nista na ovoj temi - ko je ovde najavio - nista nije napravio :) |
@gastonr: interesantna ideja, interesovanja svakako ima. Banalan primer koliko toga samo nedostaje domacem webu.
@blue: zakljucavaj ovu maler temu pa da da se selima na novu, mozda onda dobijemo web revoluciju :D |
:)
Ma razbijamo maler novim najavama. Možda je prerano za najavu jesenjih dešavanja, ali sudeći po najavama za NiiT biZbuZZ, možda sam zakasnio :) poz, GR |
Citat:
A vec kasnis, ja vec imam listu predavaca i jedan po jedan potvrdjuju dolazak. A knap sam sa njima. :1050: Drugo, postoji par predavaca koji cekaju da se nesto desi do jeseni i ako se desi onda ce da upadnu kao predavaci. Takav je deal. I 3. i najgora stvar, na fakultetu me ucenjuju da pustim njihove profesore da drze predavanje, a najgore je sto sami priznaju da nemaju nikog u ovim oblastima al ipak zele da se pojave:1027: Ako bas zelis da se pojavis, ubedi me da te pozovem :) Ako te neko bude gadjao paradajizom sto produzavas trajanje dogadjaja sam si kriv :1074: |
Off Topic: @Alexandar: dovedi Tosica i sigurno ne dolazimo :P Sramota je kako se vodi ELFAK u Nisu. |
Tosic je inace ljut na nas :D. Prosle godine su nas naterali da ga zovemo, ali smo ga zvali nesto kratko pred sam dogadjaj i on se naljutio jer ga nismo zvali na vreme.
Ne znam da li je taj covek svestan svoje nesposobnosti da drzi predavanja. I da ubija kolko je dosadan:1075: p.s. iskreno se nadam da ce da kod njega proradi sujeta i da nece hteti ni ove godine da ima ista sa nama :1094: |
^
Pozovite Domazeta! Nišlija je, radio je u Singapuru i ima šta da kaže. Slušao ga sinoć na lokalnoj TV. |
Kakve veze pa domazet ima sa ovom konferencijom?
|
Citat:
Pozdrav |
khm :) Domazet baš i nema nikakv veze sa trenutnom temom konferencije
|
Citat:
On je bio jedini nislija kojeg sam se setio u tom trenutku a da nije Nesa Galija ili Pent House Band! :) Pozdrav |
Off Topic: Ako ste vec u dilemi koga da pozovete iz Niša, Boban Zdravković mi deluje kao razumno rešenje. :) |
Ni Boban Zdravkovic nije za ovu konferenciju. Znam ja sve te ljude licno. Tako da znam da se ne uklapaju.
A i odakle vam bre da uopste ja zelim da pozovem ikoga iz Nisha da predaje?? |
Citat:
|
Citat:
U sledecem broju Skandala, "Skandalozno: Aleksandar Ilic zabranio Bobanu Zdravkovicu da nastupi na IT seminaru!!!!" Sala mala. |
tema?
Citat:
|
hehee :) Ludi ste.
Al sada ozbiljno, poenta je da iz Nisha stvarno nemam nikog ko se uklapa u pricu za ovu godinu. A to je Internet Marketing. Jbg, slabo ima ljudi u Nishu, koji rade nesto dobro, a da to nije programiranje :) |
Kako koja tema, pa tema je:
Citat:
|
Evo Techcrunch na konferenciju dovodi MC Hammera, sto je jos jedan razlog Flajko da ozbiljno razmislis da dovedes nekog sa estrade. Posto je na kraju odluceno da Severina nece da vodi program ove godine, ajde dovodi makar Đusa ili Bobana :)
|
Citat:
U toku bete smo aktivirali servise:
Da je bilo vruće, bilo je i to cele godine koliko smo radili na sajtu, ne samo ove poslednje dve nedelje paklenih vrućina u Srbiji. Imali smo dosta problema da obezbedimo "javno dostupne informacije", toliko upotrebljavan termin u Srbiji. Na kraju se dobijanje ovih informacija svelo na veliki posao "ručnog" poređenja podataka, otklanje grešaka i unifikaciju podataka. U dogovorima i planiranju projekta odlučili smo se za Ruby on the Rails. Ovo je bilo novo okruženje i jezik za programere koji su učili dok su se u pozadini vršile ostale pripreme. Svi servisi koje nudimo su potpuno besplatni za pacijente koji traže lek ili žele da saznaju nešto više o svojoj terapiji. Servisi će se apotekama naplaćivati po principu "pay per click" (tek od proglašenja zvanične komercijalne verzije), ali smo razvili i sistem povlastica za one apoteke koje najaktivnije učestvuju u forumu, bilo kao moderatori ili davanjem svojih stručnih mišljenja i saveta. Za sada se u ponudama nalaze apoteke iz Beograda, a cilj je da "pokrijemo" Srbiju i da na taj način omogućimo da pacijenti sa svakog mesta mogu da potraže lek koji im je potreban da ga rezervišu u apoteci koja ga ima u svojoj ponudi. Na ovaj način želimo da umanjimo efekte "deficitarnosti" pojedinih lekova na tržištu. Pred nama je i vruća jesen, kada nastavljamo sa uvođenjem novih servisa. Interesuje me vaš utisak o sajtu, o njegovim tehničkim rešenjima i pristupu. Filip Todorović www.mojlek.com |
Predlažem moderatoru da otvori novu temu za mojlek.
|
Čini mi se da bi valjalo da stoji i cena leka u određenoj apoteci, kao i da se prilikom naručivanja unosi i podatak o količini za narudžbu.
|
Postoji polje za cenu leka, ali nije obavezno. To zavisi od apoteke. Preporuka je da cena bude upisana.
Što se tiče količine, ostavljeno je da se za sada to radi u kontaktu između apoteke i pacijenta. |
Koliko su svjeze informacije o dostupnosti lijekova u apotekama?
|
Ja sam poceo da radim na jednom projektu koji se zvao "Berza Lekova" koji je gotovo apsolutno isti kao "Moj Lek", ali je malo nakon početka razvoja priča propala i projekat nikada nije zaživeo. Filtod jel znaš možda da li je ista ekipa koja je bila tada iza Berza Lekova sada iza Moj Lek?
|
Filipe, cestitam na pocetku rada i zelim vam puno srece, u isto vrijeme zeleci sebi da ovaj sajt sto rjedje koristim :)
Evo par primjedbi. Scenario je pretpostavljam da korisnik dodje na sajt i krene odmah da trazi lijek koji mu treba po imenu, pa zato postoji samo search box i nista drugo. Predlazem vam da uvedete i neku "browse" opciju po kategorijama, za ljude koji ne znaju tacno ime lijeka. Druga primjedba je sto vec u rezultatima pretrage ne naznacavate da li imate podatke gdje ga nabaviti ili nemate. Ja sam slucajnom probom pokusao pretragu par lijekova i za svaki sam dobio da nema podataka o dostupnosti, a to nije bilo vidljivo na samim rezultatima pretrage, vec tek nakon klika. |
Citat:
Ovaj sajt je mnogo više od samog pretraživača i ako pogledate na stranicu "o nama" videćete koji su ciljevi. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Super, samo naprijed. Usput, sa mnom mozes slobodno na "ti" da budes :)
|
SezamHosting
SezamHosting - spajanje hosting servisa www.SezamPro.yu i www.Ehost.co.yu
Servis koji će se pojaviti krajem avgusta, a ideja da dodje do ovog spajanja nastala je u toku jednog razgovora na E-trgovini. http://blog.poslovnisoftver.net/krat.../sezamhosting/ http://www.draganvaragic.com/weblog/...o-i-e-hostcoyu |
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 03:38. |