![]() |
Da, u Intesi za fizicka lica mislim da je min provizija 300din bez obzira na iznos(5e ili 50e svejedno), tako je bar bilo prethodne 2-3 godine koliko se bakcem s njima i cekovima ...
|
U unikreditu je 1% al je minimum 2.5kDin
Tako da se isplati na iznose vece od 2kE |
U Raiffeisenu 800din ili 1.5%
U Intezi 300din ili 2% Znaci do 400e Inteza, preko toga Raiff. Ima li negde bolja ponuda ? |
U Komercijalnoj banci uzimaju 1% bez obzira na iznos, pre par dana sam odneo ček.
|
Danas sam bio zaludan pa sam obilazio banke i evo sta su mi saltreruse rekle (tacnost informacija ide na njuhovu dusu :D)
Banke koje ne rade uopste sa cekovima: Univerzal banka Findomestic Razvojna banka Vojvodine Credy Agricole Eurobank EFG AIK Unicredit Banke koje rade ali na inkaso: OTP - 45 dana Pireus - 45 dana Alpha - do 3 meseca (?!) Hypo - do 4 meseca (?!) Societe General - rekli su mi da su sve banke bolje od njih sto se toga tice :D 80% salterusa me je uputilo na Intesu, 20% na Komercijalnu za koju su rekli da najbrze realizuje cekove. Krajnji zakljucak - sve zavisi od filijale do filijale i salteruse i njihovog znanja i volje da se bakcu s tim, takav je bar moj utisak. Na kraju, Intesa jos ispade i dobra. :) |
Je li ima kod Vas (Srbija) NLB? Ja danas podigao pare (oko 150e), čekao oko 10 dana, uključujući 1 Maj.
|
Ja koliko se secam Raiffeisen mi je uzeo 400 dinara, ali sam cekao desetak dana na uplatu.
|
U Komercijalnoj Banci je provizija 1% ako ostavite ček na 30ak dana, a 1,5% ako želite odmah da ga unovčite, a minimalno 200 dinara, što vam za male čekove dođe isto.
|
Citat:
@webarto postoji u Srbiji NLB banka, vrsi isplatu ceka u roku od 9 dana. Sto se tice Hypo i Alpha banaka one imaju "cudnu" poceduru, jer sve cekove salju na proveru u njihove centrale pa iz centrala proveravaju sa izdavaocem ceka da li je isti validan pa ako jeste onda ti isplate u roku od 60 dana. |
Citat:
|
E sad, samo jos kod NLB nisam probao. :D :D :D
Da, pitali su i odakle je cek poslat, kad su videli da je Irska - odmah su rekli bar par meseci se ceka. :D Kazu da su kod societe provizije ogromne? I Intesa cekove unovcavao nakon 20 tak dana, ostalih 20 dana se valjda ceka da cek ili sta vec ponovo stigne u Srbiju?!?! Vidim da mi u adsensu pise da je cek unovcen tipa 6. u mesecu a ja od Intese iskamcio tek krajem meseca, kazu da to ne moze kad ja hocu vec da imaju odredjeni datumi kad se to isplacuje i odblokira? Od salterusa se svakakvih gluposti naslusah. Prosli put sam se ubedjivao sa salterusom da sa ceka ne mora da se skine rezervacija samo u filijali u kojoj je predat vec u bilo kojoj, to sam radio trilion puta i niko mi nije pravio problem do nje. Takodje, u par filijala uopste nisu znali kako treba da ga obrade pa su kontaktirale osobu koja je prethodni cek odradila da pitaju kako se to radi. Skandal totalni. |
Jeste tema stara, ali da li neko ima iskustvo u skorije vreme?
Do sada sam unovcavao adsense cek u intesi bez inkasa, medjutim danas mi rekose da je doslo do promene i sve salju na proveru. U rajfajzen cak nece ni da prime sa inkasom. Sutra cu obici jos 2 lokalne. Da li ima jos uvek ima neka banka u kojoj se ne ceka i ne deru ? |
Ja unovčavam Adsense u Komercijalnoj, gde (još uvek) važi ovo što je napisao Ćurčić na prethodnoj strani.
|
Bio sam i ja danas u Komercijalnoj i uprincipu vazi napisano i dalje. Tj. za cekove do 500e ne idu na proveru samo na polog 21 dan. Provizija 1% ili min 200 din, nema opcije odmah unovcavanja i 1.5% provizije. Otvaranje deviznog racuna je besplatno.
|
Adsense cekove unovcavam poslednje 4 godine u Piraeus banci , probaj tamo.
|
Def. Komercijalna dok i oni ne promene ...
|
da, u intesi je doslo do promene, sada se ceka 40 dana minimum.
|
To je jos od kad ...
|
nije baš 40 dana...
puste uglavnom posle 32-35 dana... umeju i do 40, ali ređe... i da, puste u petak u 16h, pred zatvaranje :P |
U Komercijalnoj je do 500E valjda manja provizija i cekanje, dok za preko toga je cekanje do 40 dana i 2% provizije + troskovi strane banke. Ako primate cekove kao pravno lice onda je 2% provizija +proizvoljna suma od 50-200E za troskove strane banke. Ovo je sve inace od decembra 2012. jer je pre bila provizija 1% za fizicka lica i polog do ~25 dana. U prevodu - provalili nas :s
|
Smorilo me cekanje naplate google cekova u Intesi od 40 dana, pa bih htela da predjem u Komrecijalnu, ali pre nego predjem da pitam ovde, cula sam da su i oni promenili politiku isplate te da se i kod njih sada duze ceka. Ako neko koristi Komercijalnu za naplatu pomenutih u zadnje vreme neka napise koliko ceka.
Hvala |
Minimum 45 dana u komercijalnoj. Jedino ako je iznos manji od 500 USD onda je mesec dana.
|
uzas!
|
Meni Adsense čekove (sitne, po 100-ak EUR) unovčavaju odmah.
|
U Komercijalnoj? Ma mora da si sarmirao radnicu!
|
Ja sam čekao desetak dana do sad za svako unovčavanje čeka u komercijalnoj. Svi su bili od 100-150 eur. Ne znam stvarno odakle Vam tih 40 dana...
|
Citat:
|
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 14:20. |