![]() |
Citat:
I inače, u čemu je fazon, pa svi guraju neke kombinacije koje su teže za čitanje (svetlija slova na svetloj pozadini i slično)? Taman sam primetio da je, hvala bogu, prošao onaj crni hit sa sitnim slovima, kad ono.. Inače, dobra stvar, te i moje pohvale dinketu. |
Citat:
znaci umesto otvorene liste blogova je prazan prostor. klik na opcije prikazuje blogove ali prazan prostor ostaje tu i kada zatvorim listu sad sam probao iz FF, cisto da vidim kako treba da funkcionishe, definitivno se Opera neshto tripuje |
Samo da potvrdim - Opera 9.10 na openSuSE 10.2 - problemi sa prikazom gornjeg dela prezentacije i jako sporo učitavanje nakon prijave, praktično "obori" Operu na par minuta ...
|
1 Prilog(a)
Eh, ko vam kriv kad koristite egzotične browsere :p
Koliko vidim, Safari ima samo jedan malečak problem jer se logo ne zalepi za dno dela koji se otvori pa se dobije nešto ovako: Prilog 277 Ostalo je sve manje više na mestu. Dodatak: reklama je dobro postavljena pošto poenta reklame nije da ne bude nametljiva već da vlasniku sajta zaradi pare ;) |
Citat:
|
jablane, pogledaj MySpace. Prosecan surfer ne rezonuje kao ti :D
|
Evo, nakon dva dana pred novogodisnjeg odmora od blogotka da nahvatam malo vremena da Vam odgovorim na vasa pitanja :)
Citat:
Sto se liste blogova tice, ona se vidi samo ako se ulogujes, u delu sa opcijama. Jasno mi je da to i nije bas najsrecnije resenje, pa cu smisliti valjda nesto drugo. Otvoren sam za sve predloge :) Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Sto se ostalih stvari tice, stavio sam na to-do listu. Citat:
Citat:
Citat:
Mozda odradim da useri mogu jednostavno u profilu da nameste kako to zele da izgleda i tacka :) Citat:
Citat:
Sto se tice ovog drugog, razmisljam o nekim preselektovanim feed-ovima, ali nemam jos uvek jasnu ideju. Otvoren sam za sve predloge :) Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dakle, kada smo Dragan i ja pricalo oko dizajna, moja ideja je bila da postoje google ili urbae reklame (tada google jos uvek nije imao support za srpski), i da one budu sto je vise moguce nenametljive, kako se ne bi remetio opsti utisak korisniku prilikom citanja. E sad, Dragan je tu smislio mesto za onaj veci google baner, i kao sample stavio baner za moj blog. Naravno, poslednje sto sam zeleo bilo je da reklamiram samog sebe na blogotku lol, ali nazalost tako je ispalo. Cim stignem promenenicu taj tu baner, a videcu i sa Draganom oko mogucnosti da se taj baner skloni, ako ljudi vec misle da smeta. I inace, da kazem da je novac bio poslednja stvar na koju sam mislio kada sam pravio blogodak. Iako cesto volim da kazem da me novac i slava ne zanimaju(zanima me samo novac), mislim da je ovo ipak odradjeno za slavu :) Naravno, ne zelim bas ni gubitke(neko ipak treba platiti vredne ruke naseg dizajnera, hosting i sl :)), tako da ce tu stajati neke reklamice, pa kolko kapne - kapne :) Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
@korisnici Opere Da ne odgovaram svima pojedinacno, bug je konstatovan i poradicemo na tome. Citat:
Citat:
|
Ilija kapira stvari po pitanju bannera, iz mog iskustva samo hardcore geekovima toliko smetaju banneri, regularni korisnici imaju klasičan banner blindness tako da još uvek mislim da smo stvari što se tiče ovoga postavili kako treba.
Mislim da Dinke ne treba uopšte da se osećaš "loše" jer se banner tvog bloga vrti na Blogotku trenutno. Šta tu ima loše? Uostalom ja sam ga tu stavio, nigga what!? Hoće neko beef? :P (Hehe, slušam Dead Prez mnogo u poslednje vreme pa sam nabrijan na tuču.) Takođe i desna kolona rteba da se popuni sličnim sadržajem pa će i sam layout da dobije malo na ravnoteži. ;) Mislim da bi bilo strava da Dinke omogući što pre import feedova po želji korisnika pa da neki JS wizard (khm, Katašić, khm, Majstorović, khhhaaammm, nešto mi zapelo u grlu...) napravi chicklet "dodaj u svoj Blogodak" za automatski subscribe. Aj pozdravljam vas za sada. ;) |
Ma meni se bas svidja i kako je banner postavljen!
Kakav je to sajt bez reklama. |
Samo jedna zamjerka i predlog: da se pod hitno izbaci onaj ***** iz listinga, mislim da bi to drasticno ubrzalo migraciju korisnika i akviziciju novih.
|
^ Koji *****?
|
Queeria lol :)
Izbacio sam ga sa liste, ali ostavljam mogucnost da ga u kasnijoj fazi dodam ponovo(kada svejedno budes mogao da takve blogove stavis na ignore). Sta ces, pristalica sam demokratije :) Btw, stavih google adsense umesto sopstvenog bloga. Jel sad manje bode oci :) ? |
jos jedan glas za malo veci kontrast (globalno)!
edit1: Bilo bi lepo kada bi me sistem automatski logovao kad unesem aktivacioni kod. |
Tačno se vidi da su programer i dizajner radili sajt, obzirom da niste razmišljali o tome kada se javno pusti sajt, potrebno je i postaviti bar jedan link sa objašnjenjem o čemu se radi (to je isto pre-release posao) :)
Postavi bar link do tvog posta - http://www.dinke.net/blog/2006/12/29...ew-release/sr/ , ili preuredi tekst i postavi link - O projektu Ovo je inače klasična boljka na n-k sajtova (gde je k<10), i to je priča koja se odnosi na to da se generalno ne razmišlja o onima koji dolaze na sajt, bilo da je to prvi put, ili 1.000. Case - prvi utisci Video sam sajt preko Pogotka (pre ovog posta), odmah sam otišao zbog imena, i uvideo sam da je verovatno neki ozbiljan pokušaj (obzirom na dizajn - Bravo Dragane), ali nisam baš shvatio o čemu se radi - jer nema objašnjenja :) Prvo sam pogledao gde je spisak blogova, nisam ga našao, a nije mi je palo napamet da se prijavim, JER NEMA OBJAŠNJENJA ZAŠTO BIH TO URADIO. Baš sam hteo da postujem sa pitanjem o ovom servisu, i nisam se iznenadio da je to delo nekoga "od ovdašnjih" :) Da zaključim, kada se već "družite" sa ovdašnjima na forumu koji nisu iz programerskog i dizajnerskog "mindset-a", mogli biste pomalo nešto i da naučite od njih, pa da to po default-u primenjujete :) Da li si prijavio http://blogovi2006.pretraga.net ? |
Citat:
P.S. Ja znam zasto bi meni smetao, iako je u trenucima zanimljiv. |
Off Topic: Nemam ja ništa protiv *****a, ali protiv tih koji uzimaju sebi za pravo svoju seksualnu orjentaciju (ili bili koju drugu orjentaciju, u trenutku kad ista preraste u ultra-ekstremno smaračko bombardovanje okoline) da oko tog dižu halabuku, svakako imam. Brate, neka on piše to što piše, ali ja lično ne želim, kao ni predpostavljam veliki dio ciljne grupe Blogotka da čitam njegove postove po defaultu. Puna mi je kapa ultra ekstremista, bez obzira da li su to *****i, nacionalisti, ekstremni vjernici, pacifisti, antiglobalisti i ostali... |
Citat:
|
Šta ti je Srbin - navikao na cenzuru...
|
Citat:
|
Citat:
Da ne duzim... ionako verovatno vec znate za ovo. Ako ne, pogledajte. Samo da dodam - ja nemam blage veze sa js-om, ali sam se skroz naprzio na ovo. |
@Dragan Varagić
Nemam ovde kući skener inače bi sad postavio papirić na kome sam imao to-do listu za prerelease gde sam imao nešto tipa: ... - dodati about stranu - poslati mailove subscriberima - proslaviti :) E sad, ne mogu da smislim neko dobro opravdanje zašto ipak nije stavljen, osim da sam malo previše požurio sa ovim pre-releasom. U svakom slučaju, koliko vidim trenutno se samo DPT-ovci i zabavljaju sa njim(ovi ostali valjda proslavljaju NG), tako da imamo sasvim dovoljno vremena da to kao i sve ostalo uočeno ispravimo odmah posle praznika. |
@chesare
Mislim da cu napraviti svoj js lib, posto su nam ta "all in one" resenja donela samo probleme. |
Pozdravljam ovaj projekat. Dinke, cestitke.
Draganove primedbe su na mestu. Verovatno niko nije dovoljno strpljiv da saceka da se naprave i one "sporedne" stvari kao sto su npr. strana o projektu. Moje predlog je da sto pre ubacite listu blogova koji su u sistemu, i neke top of the pops sekcije - najcitaniji, najaktivniji itd. |
Do sada nisam video pitanje, a možda sam prevideo... Kako se dodaju predlozi novih blogova?
|
mail@dinke :-)
|
Trenutno nikako, ali mozes da mi posaljes na pp pa cu blog dodati. A inace to ce biti dodato u najskorije vreme, kao i informacije o projektu, cak cu otvoriti i blogodak blog :)
|
Čestitke i od mene :)
My $0.02: Valjao bi malo očigledniji prelaz između kraja jednog i početka drugog bloga. Linija, okvir, ornament, razmak, "zvrčka", something... Ne zbog estetike već zbog preglednosti. Primjer: Za trenutak sam pomislio da Sinadinović piše o otkazanom startup show-u... |
Ipak sam misljenja da se ipak treba filtrirati cije cete blogove postaviti na blogotku.
Stvarno mi se ne citaju teme vezane za zurke, gay party... Znam da je moguce da se sve personalizuje, ali ja prvi to ne koristim. Sta kazu ostali? |
Citat:
|
Ne nego da se glasa za neke blogove, ili nesto u tom fazonu.
Mozda ekipa koja ce da odabere neke blogove, pa zatim da se neki predloze, pa app... |
<irony>Da, i ako moze i da promenimo ime u blogariat</irony>
Sorry, ali Blogodak ipak nije tako zamisljen. Mogu da postavim glasanje koji ce blogovi biti preselektovani po defaultu, u smislu da ce svim novoregistrovanim korisnicima oni biti stavljeni na pracenje, a ostale blogove korisnik moze sam da dodaje/uklanja. Verovatno te nervira ovako kako je sada, ali kada budem gotov deo sa personalizacijom, bice to verujem sasvim druga prica. |
Moreno mi se pozalio da mu nestaju ikonice u meniju sa leve strane, kao i sam logo gore levo u IE-u 6 kada misem predje preko njega. Ja sam probao i nemam taj problem. Anyone else ?
|
Citat:
I ne znam da li je vec pomenuto (sorry ako se ponavljam), ali meni bi se jako dopalo da mogu da uzmem tudju gotovu listu za pocetak, da se ne gnjavim sam od nule da pravim spisak. |
Citat:
i nije samo za to vec i za onaj plavi deo kod naslova... znaci sve se pomera kad predjes misem preko teksta :( |
Off Topic: Upravo ste mi dali ideju za killer app koji može da napravi lepe pare! Ja neću moći da spavam, a tabla će trpeti! Mrzim vas... |
Off Topic: Proveri samo prvo da nešto slično već ne postoji... I metni nas negde u credits. |
Citat:
Ideja sa vec necijim top 5 ili 10 je isto gotivna. |
Off Topic: Citat:
|
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 14:38. |