![]() |
E na koju stranu ode sad ova diskusija. :) Možemo sad da se preganjamo 2 meseca o tome koji je sport zanimljiviji, dinamičniji, uzbudljiviji itd. no sve to nema veze. Činjenica je da je fudbal "najvažnija sporedna stvar na svetu". Najviše ljudi ga prati, najviše medija ga prati, iz toga proizilazi da se tu i najveće pare vrte itd. itd. Napravite anketu, koliko ljudi van Srbije zna da je Srbija osvojila srebro u košarci ili zlato u vaterpolu?
|
vaterpolo je sport u kome su najbolji na svetu 2 zemlje koje nemaju more, od cega jedna ima 3 zatvorena bazena i jedna od 300.000 stanovnika...jebes takav sport
ili sport kojim se profesionalno mozes baviti samo ako ti tata i mama imaju par stotina hiljada zelenih da uloze u tebe do 14-te...ne moze me niko ubediti da na svetu ne postoji makar 10 hiljada talentovanijih tenisera od Federera i Nadala koji nikad reket u ruke nisu uzeli niti znaju sta je to nego...mislim da je sustina popularnosti fudbala u tome sto moze da je igra svako, siromasan ili bogat, nizak ili visok, spor ili brz...ne postoje neke specijalne fizicke predispozicije koje trebas da imas da bi bio solidan fudbaler...to povlaci masovnost, a ona ludilo...ne treba ti dvorana, ne trebaju ti fensi patike, ne treba ti privatni trener od 4-te godine, ne treba ti bazen...nista...samo skarabudzena lopta i udri...mozda samo americki fudbal moze da se meri sa ovim nasim manje vise iz istih razloga |
kako..
Kako rece moj jedan kolega ..
Popularnost fudbala je krajnje jednostavna - svi smo u zivotu bar jednom igrali fudbala (makar i viktorije) a kosarka, tenis, odbojka, vaterpolo itd.. to sve moze biti a ne mora |
Ja jednako pratim i fudbal i košarku, a ostale sportove baš i ne. Ipak, svetsko prvenstvo u fudbalu ima nešto svečano u sebi, možda zato što je samo jednom u 4 godine (a mi se u proseku kvalifikujemo na svako drugo prvenstvo).
|
Ima još jedna stvar osim navedenih,
fudbal je najopupularniji sport, i prema tome za jedan narod je i naprestižniji taj uspeh na sportskom polju. To svi gledaju. Zadovoljan sam kao igra reprezentacija, nikad bolje, izuzev utakmice u Beogradu protiv Francuske. |
naravno
volim i ja da odgledam dobru fudbalsku utakmicu, da se ne lazemo ALI moje pitanje je bilo tipa: zasto je fidbal TOLIKO popularniji kako rece blues, sve je stvar ukusa sto meni ne smeta da vas malo zezam iz mesta opozicije :D Citat:
Citat:
Citat:
daklem, ja kazem zasto jer fudbal bolji (vama interesantniji), kad ovo imas u tenisu, ovo u odbojci, ono u basketu, i onda mi razbucate pitanje i kazete: pa sta oces da kazes, kad ovo imas i u fudbalu, ovo takodje, a bogami i ono :D saglasan sam sa ovim: najdostupniji, te tako i najpopularniji najpopularniji, te pri tome i najtezi, najveca sreca da si prvi to meni daje odgovor ne mesam se dalje u temu ostavljam vas da se radujete :) |
Citat:
|
Citat:
U košarci je rezultat na kraju 65:60, u fudbalu 2:1. Mnogo je bitniji taj jedan gol, svaki trenutak je bitan jer može biti odlučujući i to fudbalu daje neku težinu. Takođe, i u fudbalu se dešavaju trileri poput ovog pomenutog sa EP u košarci, samo su oni mnogo ređi, ali su zato i još neverovatniji od završnice neke košarkaške utakmice. Tenis? Lep je to sport, ja ga dosta gledam pomalo i igram, ali opet... Turniri su svake nedelje, Vimbldon je svake godine, ne može se to porediti sa Mundijalom koji je svake četvrte godine, i što neko reče, mi se kvalifikujemo za svaki drugi. :) Mislim, govori se ipak o samom činu odlaska na SP, to je veoma, veoma, velika stvar. A koji je sport zanimljiviji, stvar je ličnog izbora... |
Citat:
Fudbal sa druge strane je uvek popularan ma koliko naši klubovi i reprezentacija bili neuspešni. :) |
Ne zaboravi još jednu važnu stvar: u fudbal se svi razumeju.
Mada smo od tih nekoliko ljudi koji su pratili tenis evoluirali u nacija stručnjaka, pa kada Nole izgubi svi znaju gde je pogrešio i kako je u stvari trebao da igra. A da mu daš reket u ruku i pitaš ga "pokaži bekend i forhend", 50% ne bi znalo, a drugih 50% bi pogodilo prostim zakonom verovatnoće. Čekam da vidim kada "stručnjaci" počnu da razmatraju "strategiju" Čavićevog delfina. |
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 21:00. |