![]() |
al ste se primili na budjavi i nimalo jeftini .rs :1044: bruka :p
|
Ja mislim da bezveze bacate pare... btw, evo par zanimljivih slobodnih, pa kome se svidjaju neka ih registruje :)
publishe.rs clubbe.rs deale.rs |
Pazite ovo: Pogledam ja na whois jedan domen, kaže slobodan. Odem preko loopie da ga registrujem jer sam tamo već par domena registrovao, i njihov sistem za isti domen kaže da je zauzet. Pošaljem ja email podršci i oni mi odgovore: "Za taj-i-taj.rs je problem u tome sto vec imamo jednog korisnika koji je narucio taj isti domen."
Šta mene briga što je neko naručio domen kad ga očigledno nije registrovao (nije platio/dostavio dokumentaciju)!? I šta sad, treba da odem kod drugog ORa da bih registrovao taj domen... |
Citat:
|
Citat:
Sto se tice besmislenog regovanja, pa ako ga zadrzite 3 godine vec ste upucali $100 samo u registraciju, a treba i nesto zaraditi. P.S. Ako neko hoce da proda dobre domene slobodno na PM saljite sa cenama :) |
Ne znam... Da koštaju $10 kao .com pa da registruje čovek i da se ne razmišlja... Međutim .rs nije baš jeftin a i niko ne zna kako će se ti hacke.rs i ostali domeni svideti Amerima i da li će neko želeti da ih kupi tako da sam i ja skeptik. Zato i čekam prve informacije kako je prošao neko sa preprodajom. :)
No, kako kaže Del-boy, who dares wins, pa samo hrabro. S obzirom na trenutno stanje na tržištu domena mislim da se domeni mogu prodati, ali ne skuplje od 50 do par stotina evra, što je opet profit. A broj .rs domena koji bi imali kakvo-takvo značenje na engleskom je zaista veliki. |
Pa zamisli koliko ima kombinacija sa .it (dontclick.it) .ch (sear.ch) .se, .is, .es (stori.es, parti.es i množina cega hoćeš) i još milion takvih kombinacija sa ostalim domenima!
Slažem se da ultra dobri domeni mogu nešto da naprave, ali nikako da se zakupljuje šta ti padne na pamet... Može se naći jos 1000 slobodnih ali kome to treba...?! |
.it domen je jos skuplji od .rs - oko 35evara
A za .es je do skoro procedura bila ubi boze - kao za co.yu ;) Tako da se nije proslavio ni .it ni .es domen. |
Što se tiče globalnog tržišta samo .com i eventualno .net pričaju priču. Ostalo je samo mudrovanje. Lokalna tržišta su naravno druga priča.
|
Citat:
.es hostinet.com cdmon.com 12register.com (najjeftiniji, svega 6eura) .it: http://www.ormag.net/ (9.50 eura) Sto se jacine .es domena tice ... uff ... imam potpisan NDA previse pricam :) |
Citat:
Dok za .it i dalje vazi da Citat:
Naravno da nisam "lupio", lepo sam napisao do skoro... Spanija je identifikovala komplikovanu proceduru za registraciju domena kao glavnu kocnicu u razvoju "domaceg" interneta i ubrzo potom i otklonila. Ukoliko je stvarno tako kao sto kazes za .ES, da li i .RS domen ceka isti bum? |
^ 3 godine su jako dug period na Internetu. :)
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Hleb u kuvajtu je jaftiniji nego u srbiji!
Aj sad svi iz inata da ne kupujemo hleb! majku im! |
Da se vratimo na temu, jelte...
A lista domena "SPISAK REZERVISANIH DOMENA U OKVIRU RS DOMENA ZA POTREBE REPUBLICKIH ORGANA I ORGANIZACIJA" Neki od interesantnijih: pinokio.rs autoservis.rs marketing.rs promo.rs promocija.rs webstrane.rs sport.rs slavija.rs euportal.rs eu-portal.rs tportal.rs t-portal.rs Interesantno bas... evo i cele lste http://www.rnids.rs/include/data/list0071.pdf |
Jedva čekam da vidim sajt republičkih "organa" www.pinokio.rs
|
Strpi se, nema još mnogo do izbora :1065:
|
Možda nam premijer bude pinokio!? :1041:
|
Citat:
ali sine... AUTOSERVIS.RS ? Citat:
|
Pa treba i servis koji servisira one silne audije da ima svoj domen :)
|
Off Topic: Da ne otvaram novu temu, da li zna neko da li ce da nas udostoje nekim whois serverom za Srbiju? Toliko se prica o .rs domenima, a niko da pomene whois servis... Hvala... |
Citat:
posle mog odupiranja prosto cu morati da pocnem i ja da pisem blog, eto samo da nadugacko i nasiroko kazem sta mislim a da pri tom ne narusavam pravila foruma |
Aha, znaci i ti planiras da svaki drugi post zapocnes sa "Retko pisem o politici ali ..."
|
Citat:
|
Citat:
EDIT: A jeste primetili domen: serbianfassion.rs ??? Stvarno se nadam da je u pitanju samo typo u ovom dokumentu... :( |
|
Off Topic: Citat:
a da ipak makar polovicno bude ontopic, za blog sam uzela domen zblonk.com ako neko ume da nacrta lika koji lupa glavom o zid kao maskotu bloga, neka mi se javi :) EDIT: za potrebe bloga uzela sam i pljuc.com :D |
Citat:
|
Ma kakva fisija, bez nuklearne fuzije nema nama povratka teritorije :)
|
linux.in.rs
али треба времена док ови из СББ-а упишу моје DNS-ове, ипак је викенд :) |
Identifikuješ se sa operativnim sistemom? Uvrnuto :p
|
Citat:
то ми је девојачко презиме ;) |
Ja sam registrovao jedan in.rs domen kod PTT-a i vrlo sam zadovoljan uslugom/cenom. Cena sa PDV-om je 600 dinara a njihov sajt je jedan od retkih na kojima sam bio da ima kontakt formu. Trebalo je neka 3-4 dana da se završi proces registracije.
Pošto je domen vezan za mesto odakle sam, primetio sam da je rs domen rezervisao republički organ, a lokalna vlast je do sada koristila co.yu domen i automatski ima pravo samo na co.rs. Da li to znači da lokalna vlast ne može da koristi rs domen već samo republička? Mislim da je logično da domeni sa imenima gradova pripadnu lokalnim samoupravama a ne republici. |
iako je Drustvo Informaticara Srbije vec par meseci racunalo na www.dis.rs, cak ga i promovisalo... ipak sam bio brzi...
zao mi je drustva, ali ko pre devojci... naravno, dis.co.yu je bilo u nasem vlasnistvu, samo sto dns nije bio podesen... pa su verovatno mislili da se niko nece javiti za dis.co.yu... na zalost ovo moze da posluzi samo kao primer da ne treba promovisati nesto sto jos nisi dobio... a sigurno ima jos domena koji su promovisani tako i na kraju izgubljeni... btw, generalno sam zadovoljan kako je sve ovo krenulo... nije bilo padanja sistema i slicno... sve je ok proslo prvog dana kada je bio peek. |
Citat:
Inace, registrovao sam i ja jedan logican .rs, a 2EUR mesecno ipak nije tako mnogo (Loopia - 1888RSD.rs, odn. Panline 1700RSD.rs). |
Šta je zaključak? Gde se sve mogu kupovati/prodavati .rs domeni? Osim sedo-a?
|
neće se baci
|
Neki koje kupih a na prodaju su (250e/kom):
affai.rs bodybuilde.rs britneyspea.rs brothe.rs builde.rs campe.rs cheerleade.rs develope.rs directo.rs docto.rs farme.rs give.rs guildwa.rs hacke.rs masturbato.rs messenge.rs moviesta.rs outdoo.rs partne.rs strippe.rs usedca.rs visito.rs webdesigne.rs f*u*c*k*e.rs hooke.rs swinge.rs |
Iskreno, mislim da nijedan od gore pomenutih domena ne vredi 250e.
Jednostavno, domeni gde su kljucne reci odsecene nemaju vrednost. Jedini koji je vredan pomena jeste give.rs ali ni on sam po sebi nema neku veliku vrednost. |
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 18:56. |