@Moreno
cujemo se na PP @Metaphysic 10-30e/m2 nije jeftino mada respect drugaru za poslovnu prezentaciju! |
Citat:
|
Kako smo na drugoj temi pomenuli neke detalje mislim da ovde mozemo da razvijemo i diskusiju modernog "seoskog" domacinstva i da napravimo cost/benefit analizu :)
Ciljevi: Smanjivanje energetske potrosnje pasivnim nacinima ili balansiranje potrosnje aktivnom proizvodnjom energije: - Energetsko efikasna gradnja -- Pasivno grejanje solarnom energijom -- Pasivna usteda goriscenjem geotermalne pumpe (link) -- Pasivna usteda izolacijom (vestacki ili prirodni materijali) - Aktivna proizvodnja energije -- Solarna -- Vetar -- Geotermalna (57c +) -- Hidro Smanjivanje troskova zivota efikasnom proizvodnjom hrane: - Odnos prinosa i ulozenog rada u razlicitim kulturama -- Voce -- Povrce -- Mahunarke -- Gljive -- Zitarice - Isplativost Hidroponije/Aeroponije za porodicne potrebe - Isplativost drzanja zivine/stoke - Potreban prostor i rad za prehranu cetvoroclane porodice |
Pasivno grejanje solarnom energijom:
- Solarna zemunica Youtube - Projektni biro iz NS - Osnovni zagovornik solarnih zemunica |
Pozdrav,
Malo je offtopic (mozda malo vise ;)) : da li moze neko da mi predlozi gde bih recimo mogao sa buducom zenom (dugo smo zajedno) da kupim plac i sagradim kucu a da je na obroncima Beograda i da naravno nije u nekom delu grada nacickanim zgradama. Zastitio sam se grada i guzve za ceo zivot :( Voleo bih da imam svoje dvoriste i recimo malu bastu :) |
|
Lik otkida koliko je vremena potrosio da sve usavrsi :)
Pregledajte njegov kanal ima dosta toga. |
problem sa kucom na selu je sto onda moras da se uklopis u seosko okruzenje, sto nije uvek bas zabavno ako vec nisi iz te price... ipak treba covek da ima neke prijatelje i komsije sa kojima moze da se druzi, ne mozes da zivis kao samotnjak na nekoj cuki..
|
Ja u selu ne bih mogao zaista. Ali u nekom mirnijem delu grada gde moze da se sagradi kuca (ne mora da ima autobuskih stanica i sl.) i ima dvoriste - to bih najvise zeleo. Sada sam u gradu srednje-male velicine u Vojvodini koji je miran, a ima naravno i centar gde svega ima. Tu je jos i reka, a i plaza. Ali, ja bih u neki malo brdovitiji kraj (nisam lud za ravnicom :( ) , tako da okolina BG-a mi deluje ok. Ima tu zanimljivih mesta iz pravca Smedereva, ali nesto mi se ne svidjaju jer opet moras na autoput (a nemas ni gde da se ukljucis)
|
^ onda Ripanj, Rusanj, Sremcica...pa ibarskom
|
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 02:16. |