![]() |
koji je to drugar koji se napija bez mene? :D
over and out sa offtopic-om :) |
haha.. :) @blues - pa naravno da me niko ne zove (tim pre sto gasim telefon :D), ali bas zato - ako me niko ni ne zove - ne vidim ni jedan razlog da mi bude upaljen fon :) right? ionako ne planiram da ga koristim tih 8 sati dok knjavam, tako da - off. :P :)
a ovo sto je robi rekao da ako nekome trebam hitno - hey - pa svi kojima ja mogu da "trebam hitno" imaju i moj fixni, pa eto ne-daj-Boze-ne-znam-ni-ja-sta-da-se-desi, pa eto neka me cimnu na fixni, ali to se desilo.. ummm... pa.. 2 puta za 12 godina :) there :) i istina, odosmo u off :) ali sjajna je tema, totalno gotivan forum ^_^ cheers! |
Evo da podignem temu iz mrtvih. Par aplikacija za Android:
Celeste - pogledajte položaj planeta (kao i Meseca i Sunca) u svakom trenutku kroz kameru vašeg telefona. Takođe poseduje i kompas IPCalc - za računanje ip adresa, subnet/wildcard maski i svega ostalog vezanog za IP adrese (super za ljude koji se bave mrežama) SIM checker lite - ako vam neko ukrade telefon, čim promeni karticu vama na email i/ili drugi broj stižu gps koordinate telefona Where's my Droid - ako zagubite telefon a isključeno mu je zvono (pa ne možete da ga pozovete), samo mu pošaljete sms i on pojača zvono i počne da zvoni :) Apps Installer - aplikacija za instaliranje non-market aplikacija (tj. apk fajlova sa kartice) Sticky note (widget) - za kratke podsetnike koje možete ostaviti na desktopu WiFi OnOff (widget) - paljenje/gašenje wifi-ja na jedan klik i par igrica: Armored Strike - gađanje tenkova preko brda... ono sa vetrom, uglom i jačinom (i mnoštvom oružja u full verziji ;)) Fishin' 2 Go - simulacija pecanja Armageddon Squadron - odlična simulacija letenja u WWII avionima Zombie, run! - zanimljiva GPS igra, tj. augmented reality game gde u gradu (ili na selu, zavisi gde se nalazite) treba da dođete do unapred definisane lokacije pritom izbegavajući zombije koji bi da vam pojedu mozak :) SpecTrek - još jedna augmented reality igra u kojoj hvatate duhove u vašoj okolini... prilično kompleksnija od prethodne, ali nigde ne može da se nađe full verzija (čak ni na marketu) |
Naš drugar i saradnik Jovan Brakus je napravio zanimljivu Android aplikaciju/igru za VIP-ov konkurs koja je od danas dostupna i na Android Marketu.
http://uk.androlib.com/android.appli...ckie-wqzp.aspx Ukoliko imate Android telefon bilo bi nam drago da je isprobate i javite nam utiske. Vise informacija na Eemagine blogu: http://blog.eemagine.me/srickie-v100...vailable-at-an |
sjajna stvar, bravo za Brakusa, vidim da ce biti interesantna konkurencija na VIP Android izazovu! :) 5 stars za Brakusa od kolege :))
btw, i ja sam napravio nesto skromno, sa dobrom voljom i nadom da cu se jos vise ukljuciti u razvijanje aplikacija za Android platformu, zove se: "Srpski Kalendar", i osnovna ideja je bila da se tu izlistaju srpske slave, informacije o njima, neki tako drzavni praznici i stagod da je jos prikladno, a u sledecoj verziji sam planirao da omogucim korisnicima da "vezuju" tj. upisu i snime u aplikaciju nesto tipa "hej, mom prijatelju Petru je slava sv. Nikola, podseti me samo za tu slavu, i reci mi kojim svim mojim prijateljima je ta slava".. taj neki fazon :) moze da bude interesantno i korisno, za sada sam u (stabilnoj) beta fazi, i aplikacija je poslata na VIP, a od veceras je dostupna i na Android Marketu, bacite pogled, bas me zanimaju vasi komentari.. :) jos jednom, ime aplikacije je: "Srpski Kalendar", a mozete je naci i po keywordovima "srbija serbia dootzky" i sl. poz! :) |
Mislim da si omanuo temu sa kalendarom jer Android koristi nativni Google kalendar koji fenomenalno izgleda a pri tom i odlicno funkcionise. A uz sve to ne moras nista da instaliras ;)
|
@dootzky: da li si video desktop program Pravoslavac? Mobilna verzija, sa dodatkom obaveštenja bi svakako bila kul.
|
desi jasmancu :) nije poenta aplikacije "kalendar", nego srpske slave i praznici. btw, bas sam se iznenadio sto si ti testirao aplikaciju, nekako sam tebe uvek dozivljavao vise kao iPhone usera pre nego Android korisnika.. :)
.. ti .. jesi .. testirao aplikaciju, right? :D @pcigre - nisam znao za tu aplikaciju, dokopacu se neke windows masine pa cu je bas probati, pa cemo da vidimo sta moze da se izvuce kao zakljucak/ideja i sl, pa da napravim sledecu advanced verziju ovog mog appa.. :) thx za sugestiju i podrsku ^_^ cheers! |
Ih, bre, dootzky, koji to pravi srbin ne zna sve slave i verske praznike napamet. :)
|
Zamolio bi nekog sa Android phone-om da me kontaktira na PM, ako želi da isproba aplikaciju pre nego je pošaljem.
(ako ste developer dobićete velik plus, a svakako :beer: na moj račun) :) |
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 09:35. |