![]() |
Vruća web jesen u Srbiji?
Citajucu poruke ovdje, vidim da postoje novi servisi koji su najavljeni, i spremaju ih da uskoro pocnu sa radom. Dakle, interesuju me novi sajtovi, koji tek trebaju da krenu sa radom. Za sad spisak izgleda ovako:
Momenat.com (mungos i ekipa) TvojBlog.com (Djuki i ekipa) Donesi.com (moja malenkost i ekipa) Ima li jos neko da doda nesto novo i zanimljivo? |
Ima, ima... nadam se da će baš biti (figurativno) vruće.
Mislim da će uskoro proraditi i www.blog.co.yu. Aktiviraće se dodatne aktivnosti oko firme koja vodi www.hitrang.com. Od jeseni kreću novosti vezane za proširenje servisa www.surfer.co.yu (imaću dosta veze s tim)... Biće sigurno još, ali - otom, potom... Da ne pričamo da se do kraja godine planira da će se pokrenuti i virtuelna Dina kartica, a možda se probudi i Intesa sa njihovim sertifikovanim Visa i Mastercard online servisom naplate... |
Da dodam da ja spremam nešto, jedan mix poznatih servisa ali na ličnijem nivou... i naravno više novije tehnologije, ali o tom - potom :)
|
Biće baš vruća jesen :)
Sa jedno pet baš dobrih, novih i svježih servisa možemo komotno na jesen da pričamo o baby boomu. I sada me inspirisa ovo Zirina tema da bi jedan takav bum bila odlična stvar za sve servise, jer uz malo međusobne saradnje, vrlo lako se u veliki broj medija može plasirati zajednički PR buzz. U suštini mnogo je bolje da postoji deset tekstova u deset različitih novina u kojima se zajedno govori o svih pet servisa, umjesto da svako na svoju ruku plasira info o svom u novinu-dvije... |
I tri projekta od mene, s tim da ce dva biti lansirana ove godine.
|
Čitam i čudom se čudim? Pa zar vi nećete na letovanje? :D
|
@Mungos: Slazem se :)
@Ilija: Ja idem sutra! :) |
Moje letovanje je u zidovima, plafonima, plocicama,... sve sam pare "spisk'o" :) A ceka me jos 4000 eur porez ovog leta, ne znam kako da platim osim da prodam par kvadrata stana... recimo klonju, kome treba klonja :)
U stvari, za ovo moje nisam siguran da ce biti spremno do kraja leta, ali recimo do pocetka oktobra bi moralo biti spremno (ako ne iskrsne neki veci projekat za vece pare kao sto uvek iskrsne pa onda stavljam sve svoje na hold) |
Ako ti je za utehu, nisi jedini koji će propustiti letovanje ove godine.
|
Citat:
nemoj klonju, to je mesto gde ljudi dobijaju najbolje poslovne ideje :D Uf, uzgred i ja se smaram vec godinu dana da pocnem nesto.. ne za pare, nego vise onako "za slavu", ali stalno neki preci poslovi pa jos nisam mrdnuo dalje od bar belezaka na papiru... |
Ja sam bio par dana na moru u predsezoni, ako nafatam vremena navjerovatnije ću u septembru da skoknem u after sezoni na koji dan.
|
Ne bih rek'o da ces imati vremena :)
|
ma kakve novine
Citat:
Miloje:) |
Miloje nije to uopste naivna taktika!
Zasto se ne bi napravio PR stunt bas na Pinku i u Kuriru nesto tipa, Microsoft kupuje udeo u nasoj firmi bla bla i na sve emisije ides i tako to, da vidis sto ce da bude publiciteta. Cudi me kako se ljudi sa weba ne koriste senzacionalistickim pristupom. |
:D prijatelju.. ti bash ne gledash pink ? :D :D
|
Na TV gledam samo poneki sport i to ukupno cirka 2 utakmice nedeljno :)
Moze biti da nisam bas najbolje upoznat sa situacijom :) |
Milojev savjet usvojen, već sam krenuo incognito da pripremam ružičastu strategiju :)
Doduše, radije bih mozgao na plaži, ali šta je tu je.. McKrakenova je zadnja :-) |
Posle ako još izađeš u Skandalu ... imaš najbolji PR koji Srbija može da ti da ....
|
Jedan projekat od mene, čisto da prijavim. Marketing model je kombinacija online i offline marketinga, ciljna grupa mladi ljudi. Backend je 90% gotov, vizuelni identitet takođe. Više reči u vezi svega po pitanju projekta, kad se vratim sa (zasluženog) odmora na koji idem sutra. ;)
|
Mali doprinos temi i s moje strane: BiznisForum.com
|
Citat:
|
Kao što rekoh, samo da napomenem, biće sigurno još interesantnih stvari, samo je ne mogu još pominjati, a verovatno će biti nečega što ni ne znamo za sada. Koliko znam, ove nedelje se odlučuje bar o tri veoma bitna buduća servisa koja su u vezi sa domaćim Internetom, ali otom-potom...
|
Citat:
U suštini treba biti car i plasirati rješenje koje nije u fazonu Rvan / NL Pro Group / Šaper spamer / Marko Tasić / random serbian wunderkind (aka Next Tesla) ... a opet izvesti tako da se ne prodaš u komjunitiju. Kompleksan posao u svakom slučaju. Varijanta na kojoj radimo jeste da bi Nataša Bekvalac u jednom od svojih zimskih spotova prema scenariju trebala da nešto kuca na (0sponzorisanom) laptopu, preko nekih kontaktata (da se sad ne falim javno, jeli) sređujemo da na skrinu bude otvereni Firefex preko cijelog ekrana i Momenat u njemu... :-) Nije mega publicitet, ali je dobar start. |
Citat:
Miloje |
Xe xe, Zoran Torbica, čuveni spin doktor :D
<nostalgija> Stvarno za to ES Leto je napravljena fantastična reklama prije tačno četiri godine, mislim da nijedan događaj vezan za cyber zajednicu, kao ni sajt nije toliko dobro promovisan na jakim televizijama, kao to ES Leto dvije hiljade i druge... </nostalgija> Vaistinu, oće li iko da se potrudi da pravimo dpt okupljanje u ovom milenijumu? |
@mungos: to si trebao da pitas krajem proslog milenijuma, ovako ima previse vremena za dogovaranje :D
Mozda ne bi bila losa neka varijanta, tipa Zlatibor i slicno... Zlatibor... mmm.... :) A (relativno) uskoro je i Sinergija, koja se ove godine odrzava u Novom Sadu. |
Citat:
http://www.devprotalk.com/t1278-prvi...7-oktobar.html Spisak predavača: 1. Bajčetić, Miloš (www.reticulum.org) 2. Bijelić, Marko (www.biznisblog.com) 3. Bogićević, Igor (www.vast.com) 4. Karadžić, Vukan (www.elogodesign.com) 5. Kostić, Miodrag (www.veza.biz) 6. Krstović, Boris (www.vivvo.net) 7. Pilipović, Goran (www.romance-cafe.com) 8. Sekulić, Miloje (www.emagazin.co.yu) 9. Studen, Ilija (www.activecollab.com) 10. Varagić, Dragan (www.pretraga.net) 11. Živaljević, Vladimir (www.pakom.co.yu) Kako svi predavači nisu još uvek potrvrdili svoje prisustvo na seminaru spisak predavača nije potpun. Miloje |
^ Еvo ja ću da budem vodič kroz Niš :D
|
Citat:
|
Znam koliko i ti - samo sto sam video na sajtu NS sajma da je Master Centar host ove godine...
|
Ovo u Nišu će biti ekstra, najavljena je crema de la creme ekipa, nadam se da će nam se još neki ljudi sa foruma pridružiti :)
Očekujem odlična predavanja o startup tematici tamo. Nixa je naravno vodič kroz НИШ nightlife... :-) |
Off Topic: Kad sam ja bio poslednji put u Niš (a bio sam dva puta, pre jedno dve dine) night life nije postojao. Svi klubovi su bili zatvoreni do 1am i centar je bio prazan, jedva smo našli neko mesto gde su na žalost "svirali" to veče 187, pa smo iskulirali. |
Heh ... :) ko zna ...ako završim nešto do tada .. imaću i o čemu da pričam na toj konferenciji ...a za noćni život ... bez brige ... :D
@Dragan : ne postoji ni sada u pravom smislu, ali je sitacija drugacija .. tada je bio neki policijski cas na snazi .... poludeo je Nis te godine |
Off Topic: @ nixa: jbga, onda se nama bas lose zalomilo :P |
Sinergija 06 u Novom Sadu
Sinergija je već godinama najveća tehničko-obrazovna smotra u našoj zemlji, ali i u regionu. Ove godine, vodeća Microsoftova konferencija Sinergija 06 biće održana od 9. do 11. oktobra u novom okruženju - Master Centru u Novom Sadu. Slogan Sinergije 06 je „turn on tomorrow”, a fokus na tehnologijama sutrašnjice – operativnom sistemu Windows Vista i Microsoft Officeu 2007. Učesnici Sinergije 06 upoznaće se sa aktuelnim Microsoftovim proizvodima, uz mogućnost povezivanja sa vodećim stručnjacima iz ovih oblasti. Ukratko, Sinergija 06 biće uzbudljivo i inspirativno mesto za sve koji se bave informacionim tehnologijama. Pored visoke tehničke vrednosti, koja je zaštitni znak Microsoftovih konferencija, značajan deo predavanja biće posvećen menadžerskom uglu gledanja na vrednost, funkcionalnost i isplativost investicija u informacione tehnologije. Program počinje u ponedeljak, 9. oktobra u jutarnjim časovima. Podsećamo vas da u svom kalendaru rezervišete ove datume za Sinergiju 06, da se pridružite našim korisnicima i proverite softverska rešenja do kojih smo došli. |
Super, sto je u NS i sto je na sajmu. Vidimo se tamo :)
|
Naravno da se vidimo :) jos samo kada bi moglo da se udje free sa MCP karticom :) i superiska
|
Vidimo se na itseminaru u NS.
Imaću prezentaciju projekta. Radujem se da upoznam što veći broj korisnika sa dpt-a. |
|
Ja planiram da "zavrsim" svoj stari projekat o srpskim slavama i obicajima, tako da se i od mene to moze ocekivati za koju nedelju(osim ako ne uleti neki veci posao)
Pozdrav! |
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 22:43. |