-
e-Business
(
http://www.devprotalk.com/forumdisplay.php?f=24)
gorky |
16. 12. 2007. 23:52 |
Propali projekti (BUZZ-evi) !!
Ništa odavno nisam čuo za "momenat.com", zna li ko ovdje više o tome, domen je istekao a na sajtu je dugo vremena štrčalo : "Samo što nije počeo"!
Ova bi tema mogla da objedini sve domaće (sad već EX-YU) propale projekte, iz ovoga itekako moze da se nauči, da ne govorimo o tome kako činjenica da je projekat propao ne znači da se nista od tog projekta ne može iskoristiti, npr. Volio bih da stupim u kontakt sa tvorcima ovog projekta u vezi aplikacije koju su napravili.
Pisite mi na posjed [at] gmail.com .
|
Milos Vukotic |
17. 12. 2007. 00:58 |
:1052: Projekti ne propadaju, samo se početak odlaže.
Sjedi, 1. :)
|
pcigre |
17. 12. 2007. 13:33 |
Meni je "odložen" projekat www.ps3igre.com koji je pratila kampanja "??? uskoro".
Naime, nije bio problem u kampanji i po otvaranju smo imali sasvim lepu posećenost... ali su nas dva uvoznika/distributera za koje je zapravo i rađen sajt malo zavukla za procente od prodaje preko sajta, pa je realizacija odložena do daljeg...
|
gorky |
17. 12. 2007. 15:15 |
Izgleda da sam pogodio temu, mozda sam samo umjesto "propali" trebao napisati "odloženi do daljnjeg", hvala profesoru na ispravci. :)
|
conica |
17. 12. 2007. 16:01 |
I meni je webidtool odlozen na godinu dana.
Naime, trenutna potraznja za takvom vrstom servisa je diskutabilna, tako da se sada radi na sasvim drugacijem servisu koji ce nadam se poboljsati online poslovanje malih i srednjih preduzeca u Srbiji i svetu.
no da ne pricam puno - posto od price nikad nista, kad budem imala sta da pokazem, bice detaljnije obrazlozenje.
|
Djuki |
18. 12. 2007. 00:36 |
TvojBlog.com takođe samo odložen, ali ipak se nešto kuva u pozadini.
"Majstor ne laže, majstor odlaže."
|
gorky |
18. 12. 2007. 00:51 |
Zanimljivi projekti, koji je procenat zavrsenosti sajtova do sad ?
|
pcigre |
18. 12. 2007. 00:54 |
Citat:
Originalno napisao gorky
(Napišite 48560)
Zanimljivi projekti, koji je procenat zavrsenosti sajtova do sad ?
|
Mi smo imali 100% završen i aktivan sajt... a onda nam je finansiski model prso :D
|
Miloje Sekulic |
18. 12. 2007. 09:33 |
Ja sam imao neke projekte na nivou koncept ili draftova biznis planova.
Jedan je bio portal srpske poljoprivrede koji je trebao da se nalazi na adresi www.serbianfood.com. Kupio sam domen, i zesce ga platio za to vreme pre 7 godina. Okupio sam tim ali je stvar naravno pala na offline delu posla ili "Ko ce da ide po terenu?". Danas je tu kao neki srpski kuvar.
Druga je prica od pre cetiri i po godine. "Klik do vrata" ili servis koji je trebao u sustini da radi isto sto i Zirin donesi.com Tu je vec uradjeno istrazivanje, draft biznis plana, budeztiranje ali smo pali na "zadnjem metru". Nismo resili kako da restorani primaju porudzbine. Zira ima Gorana Opacica :)
|
kaizen |
18. 12. 2007. 13:35 |
dnevnadoza.com -> bez ikakvog biznis plana sam probao jedno mesec dana da kačim smešne slike i očekivao da će se drugi ljudi uključiti(sanjao sam o dobroj posećenosti), par dana sam reklamirao na vukajliji, ubrzo sam se smorio od kačenja i batalio celu stvar... ako neko želi domen, ili ima neku ideju nek me cimne na PP. :)
|
gorky |
18. 12. 2007. 16:20 |
Odlicne price, mozda se na ovoj temi sklopi i neki posao :)
|
Off Topic: ma kad neko nesto najavi unapred, moze samo da urekne. :)
|
conica |
18. 12. 2007. 22:06 |
jah..slazem se
evo jos jedan primer, mada je vec bio spominjan na drugoj temi:
The Ultimate Football World Cup CD. Zavrsen 100% sa sve odstampanim koricama i spakovanim diskovima.
U pitanju je bio kompletan istorijat svih dosadasnjih svetskih prvenstava u fudbalu, sve utakmice, svi igraci sa profilima, slikama, video, stadioni, kviz, igrica... hum...pih... steta
Projekat je propao zbog investitora i nesposobnosti plasmana, mnogo lazi, pretnji itd..eto tako
jos uvek imam jedan primerak :1094:
|
BluesRocker |
18. 12. 2007. 22:11 |
Citat:
Originalno napisao [nq]
(Napišite 48628)
Off Topic: ma kad neko nesto najavi unapred, moze samo da urekne. :)
|
Off Topic: A ako ne najavi, niko i ne sazna da je počeo pa odustao. :)
|
dinke |
18. 12. 2007. 22:12 |
Citat:
Originalno napisao conica
(Napišite 48634)
U pitanju je bio kompletan istorijat svih dosadasnjih svetskih prvenstava u fudbalu, sve utakmice, svi igraci sa profilima, slikama, video, stadioni, kviz, igrica... :
|
Pih ... sta ce mi to pored zivog bluesmana :1059:
[sorry ovo je bilo jace od mene]
|
bluesman |
18. 12. 2007. 22:17 |
[kurchi se] hehe, m's'm šta reći ? Zovite me Figurine Panini :)
|
Dejan Bizinger |
18. 12. 2007. 23:05 |
Citat:
Originalno napisao conica
(Napišite 48634)
jos uvek imam jedan primerak :1094:
|
Nada umire poslednja :-). That's the spirit :1043:
|
gorky |
19. 12. 2007. 01:10 |
Sad mi je favorit "Sestro slatka"...pocelo je "heklanje" :)
Pu pu, da ga ne urecem! :)
|
peco, obavezno reguj game.rs ;)
|
bNasty |
19. 12. 2007. 14:00 |
Pitanje s' druge strane tarabe:
Ono "buzz" u naslovu, nadam se da je samo sarkastichna opaska?
Ako kojim jadnim sluchajem nije, zar bash NIKO ne chita Joel-a Spolskog (konkretno, njegove priche na temu startupa i softvera)?
|
Ilija Studen |
19. 12. 2007. 14:17 |
Citat:
Originalno napisao bNasty
(Napišite 48658)
Ako kojim jadnim sluchajem nije, zar bash NIKO ne chita Joel-a Spolskog (konkretno, njegove priche na temu startupa i softvera)?
|
Koje ideje konkretno? Da ne treba biti previše izložen u početku, dok softver ne sazre? Ili?
|
Pa sad :) Joel ima puno pametnih stvari da kaže :) no ....
|
Ilija Studen |
19. 12. 2007. 14:59 |
Citat:
Originalno napisao nixa
(Napišite 48662)
Pa sad :) Joel ima puno pametnih stvari da kaže :) no ....
|
Pitam za konkregan slučaj, "buzz" i lansiranje, vaporware... Možda sam propustio neke zanimljive članke na tu temu pošto nisam prošao kroz celu JoS arhivu.
|
Djuki |
19. 12. 2007. 23:05 |
Prvi put čujem za Joel-a, pa ne bi bilo zgoren neka informacija o čoveku, zašto vredi pročitati ono što on ima da kaže i slično.
A kad kažeš njegove priče misliš li na ovu lokaciju
http://www.joelonsoftware.com/
|
jablan |
20. 12. 2007. 00:14 |
|
bNasty |
20. 12. 2007. 00:21 |
^ Da.
Iirc vecina "biznis" saveta i pricha datira iz 2000-2003. (post-dotcom-crash), od marketinga ('advertise is to lie without getting caught', josh se secam toga, jako popularno u trenutnoj klimi, izgleda), do economy-101, do projekcije rasta startupa (Amazon vs. Ben&Jerry pricha, ne znam koji je tachan naslov)... i narochito njegovi hintovi o prodaji nechega shto josh uvek nemash.
Zarekao sam se da ne zapochinjem sopstveni softverski biznis dok barem 3 puta nisam prochitao sve shto je Joel imao da kazhe na tu temu :)
|
Imah priliku da upoznam coveka ,stvarno ima sta da kaze ...
|
gorky |
20. 12. 2007. 01:44 |
Odosmo u off! Ima li jos propalih (odlozenih) projekata, zar samo ovo. :please: :1056:
|
ljtruba |
20. 12. 2007. 15:37 |
A da li ste nekada "nastavili" neki propali projekat?
juce sam zakupio .com domen a da nisam ni znao da je nekada ranije vec bio registrovan :)
|
mangia |
21. 12. 2007. 20:22 |
blogeraj.com je moj projekat kojeg sam stavio na cekanje boljih dana...
Nije Tito umro... Reks ga spasio.. :)
|
gorky |
22. 12. 2007. 19:09 |
Da ga preuzme Ilija Studen mozda bi bilo nesto od toga, ovako, ne bih trosio pare na odrzavanje domena. Zuzmi neko vrednije ime ako ces da cekas.
|
Eniac |
22. 12. 2007. 20:34 |
ja sam zakupio di3ajn.com i po svoj prilici ga nikad necu uraditi :(
|
ivanhoe |
22. 12. 2007. 23:34 |
blah, imam i ja nekoliko domena/ideja koje nikako da pokrenem (jedan vec 3-cu godinu :) ), mada to cak ni ne spada propale projekte, jos je gore :)
|
Djuki |
23. 12. 2007. 00:42 |
Citat:
Originalno napisao Eniac
(Napišite 48803)
ja sam zakupio di3ajn.com i po svoj prilici ga nikad necu uraditi :(
|
Eniac, da li je ovo konkurencija Draganu Babiću i njegovoj mladoj firmi (Da li će biti)?
|
Eniac |
23. 12. 2007. 00:47 |
jok to je trebalo da bude dizajn inspiracija nesto kao faveup.com ali na lokalnom nivou, ali je potpuno nemoguce to da zbudzim u ovom trenutku :(
Off Topic: draganu jedino mogu da budem konkurencija u jedenju sarmi, daleko sam ja od njegovog nivoa :P
|
gorky |
23. 12. 2007. 01:48 |
Citat:
di3ajn.com je ultimativni projekat jednog mladog i neuspešnog dizajnera, sa ciljem pokretanja horde ljudi oko sebe da urade nešto više u životu uz samo malo krađe. Riliz dejt projekta se ne zna, sadržaj tu i tamo, ali nije na kraju ni bitno važno je da su tu logo i slogan.
Ispred di3ajn.com | kradimo zajedno jednočlanog tima
Eniac
|
Haha :)
|
mangia |
24. 12. 2007. 01:08 |
Citat:
Originalno napisao gorky
(Napišite 48799)
Da ga preuzme Ilija Studen mozda bi bilo nesto od toga, ovako, ne bih trosio pare na odrzavanje domena. Zuzmi neko vrednije ime ako ces da cekas.
|
Nisam ja neki lovac na domene da sad idem i kupim ih.. Ovaj domen mi je pao na pamet i imao sam ideju... Postavio nesto, skontao da nemam vremena da se bakcem sa tim i odustao do daljnjeg...
Radim od 9-18 svaki dan tako da mi jos jedan posao trenutno ne bi dobro dosao .. :)
Ko zna... Jednog dana... Mozda budem bogat... Pa se onda nasmijem samom sebi.. Ono sunka na koso, mezze i previse.. Bockanje maslina... :)
|
gorky |
25. 12. 2007. 03:07 |
A sto cini pretraga.co.yu, bio je to nekad avangardan servis, koliko godina stoji ona slika u hederu, koliko godina sajt ceka na kompletan redizajn? :)
|
miloshz |
13. 01. 2008. 20:42 |
abledmarket [preview na abledmarket.velcommedia.info] odlozen. nadam se skorom nastavku.
|
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 22:37. |
|