DevProTalk

DevProTalk (http://www.devprotalk.com/index.php)
-   e-Business (http://www.devprotalk.com/forumdisplay.php?f=24)
-   -   RF Visa Virtuon - "radi" ili ne? (http://www.devprotalk.com/showthread.php?t=5213)

_eW 24. 04. 2008. 21:15

RF Visa Virtuon - "radi" ili ne?

Bas malocas, nabasao sam na temu na ES-u...
http://www.elitesecurity.org/t318795...a-sve-je-stalo

... i zblanuo sam se.
Raiffeisen je, izgleda, promenio procesora i Virtuon vise ne prolazi na mnogo mestima gde je ranio proloazio. Kazu ljudi, barem.

Da bude grdje, ja sam podneo zahtev za obnovom bas pre neki dan!
Nameravam da kupim hosting kod Dreamhost-a, koji koristi Google Checkout.

Spremajuci se za "vadjenje" nove kartice, blejao sam po Netu, trazeci necije iskustvo da prolazi i nasao ga. Pomislim ja - OK, i podnesem zahtev.
Ali ovaj novi twist me baca u bedak.

Zna li neko, prolazi li VV kod Google Checkouta u zadnjih dan-dva?
Jos bolje, gde ne prolazi, po vasim najsvezijim iskustvima?

Thanks.

japan 24. 04. 2008. 21:22

nevezano za hosting, do nedavno mi je prolazila na www.juno.co.uk pa su je naprasno ukinuli... :(

Gruja 24. 04. 2008. 21:22

Uplatio sad Dreamhost 17.4. Virtuonkom a ta promena promena procesora je bila cini mi se pre toga. Takodje mi je u zadnje 2 nedelje radilo i za Adwords, kao i na jos nekom levom sajtu gde je zena kupovala nesto za sebe.

Peca 24. 04. 2008. 21:29

what?????
3 servera su mi na Hetzner.de, i placam ih tom karticom.
vidim da mi ovaj mesec nisu skinuli pare, i bas sam danas poslao support-u hetznera mail da vide sto nisu pare skinute.
pa ubicu nekog ako mi serveri budu ugaseni zbog ovoga.............

_eW 24. 04. 2008. 21:30

@ Gruja: Kalendar kaze da je tako!

Al izgleda da su debelo z....li stvar...

mileusna 24. 04. 2008. 21:51

Ja nisam primetio nikakve probleme u poslednjih par meseci, sve što je nekad radilo, radi i sad, odnosno u poslenjih par meseci, skorije baš ništa nisam plaćao.

djoca 24. 04. 2008. 21:59

Ni ja nisam primetio promene (GoDaddy,HostingZoom,DreamHost,Amazon)...e sad, sve je to bilo u zadnjih recimo mesec dana. I ja cekam obnovu, ali dobro si me podsetio da pojurim backup. Kakva su iskustva sa tom Intesinom karticom?

BluesRocker 24. 04. 2008. 22:09

Citat:

Originalno napisao djoca (Napišite 54046)
Kakva su iskustva sa tom Intesinom karticom?

Za sada pozitivna, prolaznost 100% (go daddy i a small orange host).

Peca 24. 04. 2008. 22:23

jel postoji online uvid u stanje na toj intesa kartici?
i postoji li online prebacivanje novca sa dinarskog racuna na karticu?

kodi 24. 04. 2008. 22:37

Citat:

Originalno napisao Peca (Napišite 54048)

online uvid postoji, standardo radi samo u IE.. i to radi manje/vishe ok ...
za prebacivanje stvarno nemam pojma

takodje, gde god sam probao - prolazi

Sandra Jakovljevic 24. 04. 2008. 22:42

Juce sam placala svasta nesto sa virtuon karticom i sve je funkcionisalo sasvim normalno.. :)

Gorrran 25. 04. 2008. 00:14

Citat:

da, prebacivanje sa dinarskog na karticu funkcionise

artur_dent 25. 04. 2008. 01:00

Na godaddy-ju sve radi i dalje. Jedino sto mi nije stigla SMS poruka koja inace stigne posle svake transakcije.

Gruja 25. 04. 2008. 01:22

I meni su nesto kasnile SMS poruke za Virtuon transakcije u zadnje vreme, ali bi dosle posle nekoliko sati, a tek tad bi se i pojavile promene na online bankingu, iako bi sajt odmah prijavio da je transakcija odradjena ok.

ivanhoe 25. 04. 2008. 02:56

RF Virtuon uglavnom radi, kupovao sam danas neke fotke na dreamstime, ali evo malopre mi nije hteo deviantart.. i to su mi rezervisali sredstva na kartici, i onda mi vratili "transaction failed", probao opet, ista prica... a pre pola godine je proslo bez problema sa istom ovom karticom...

pcigre 25. 04. 2008. 10:55

Citat:

Postoji. Sva prebacivanja sa računa su moguća.

Ja sam juče Virtuonom platio host i domen na GD, sve je prošlo bez problema... da ne pročitah ovde ne bi mi ni palo napamet.

No baš zbog toga što dosta zavisim od kartica, otvorih juče račune i naručih karticu i u Intesi.

artur_dent 25. 04. 2008. 11:58

Postoji jos i alternativa u Vojvodjanskoj banci, mada su oni bili maximalno neozbiljni pre godinu dve kada sam koristio njihovu virtuonku. Postoji sansa da su se stvari malo promenile posto su ih kupili grci - ali znajuci grke, nemam bas neke velike nade.

Dragan Babić 25. 04. 2008. 12:11

Virtuonka juce prosla kad sam placao Beanstalk, automatizovana je naplata doduse (skida svaki mesec), ali prethodno (kad sam prvi put placao) nije prosla i morao sam da zovem podrsku da manuelno odobre transakciju, mozda zato prolazi. Danas kupujem neke knjige pa cu javiti da li prolazi i Alibris.com

Peca 25. 04. 2008. 14:16

stigla mi opomena od Hetznera, jer nisu mogli da skinu pare.........

Dragan Babić 25. 04. 2008. 16:22

Moja prosla i na Alibrisu.

jasmanac 25. 04. 2008. 22:26

VisaGold Unikredit banke radi bez ikakvih problema. Sta god da sam kupovao na netu uvek je prolazila bez ikakvih problema!

Dragan Babić 26. 04. 2008. 13:01

Radi i na Flickru.

MaxMagnus 29. 04. 2008. 10:15

ja takodje imam problem sa uplatom na hetzneru... dva servera su mi tamo i imam rok do 1. Maja da to reshim inache me "seku" :(

Peca 29. 04. 2008. 15:08

otisao ja danas u Raiffaisen.
kazem im ne radi mi VISA, daj da izvrsim bar devizno placanje.
gospodja kaze 'cekaj da prvo vidimo sto ne radi virtuon'...
posle minut cackanja po njenom terminalu, gospodja kaze 'pa vi ste narucili novu virtuon karticu'.
ja - WTF?!? O_o
ustade zena, ode tamo negde... dolazi... i ladno mi donosi kovertu u kojoj je moja nova virtuonka!!!

pa se sad ti ubedjuj sa njom da nisi narucio novu virtuonku, i da ti stara jos nije istekla...

sad sam uneo novu karticu u Hetzner control-panel, pa cemo videti da li ce moci da skinu pare.

pocinjem da kontam sta se ovde desilo...
kakav novi visa procesor, kakvi bakraci.......

tako da... odite u banku, ceka vas verovatno nova kartica :D

mileusna 29. 04. 2008. 18:51

Od nedavno ne mora da se podnosi zahtev za novu Virtuon već se nova automatski izdaje, tj. zahtev se automatski pravi. Meni su rekli da će tako biti ubuduće.

No stara važi osim ako je nisi poništio, a nisi. Tako da je službenica verovatno videla da si podneo zahtev za novu i rešila da te skine s vrata sa tom pričom o zameni kartica, misleći da je tu sigurno problem. Javi kako si prošao.

ivanhoe 29. 04. 2008. 20:23

apsolutno, stara kartica vazi sve dok ti je ne poniste ili ne istekne. E sad, ko bi ga znao, kod nas svega ima, pa je moguce i da ti je neko ponistio staru karticu bez pitanja..

f14Tr0n 29. 04. 2008. 21:22

Citat:

Originalno napisao mileusna (Napišite 54166)
Od nedavno ne mora da se podnosi zahtev za novu Virtuon već se nova automatski izdaje, tj. zahtev se automatski pravi. Meni su rekli da će tako biti ubuduće.

Ma kakvi... Meni istiche sad krajem aprila i morao sam da odem u banku da napravim novi zahtev za novu virtuonku, koja ce mi bita gotova ako ne slazu prve nedelje maja meseca

Peca 29. 04. 2008. 22:55

Citat:

Originalno napisao ivanhoe (Napišite 54171)
apsolutno, stara kartica vazi sve dok ti je ne poniste ili ne istekne. E sad, ko bi ga znao, kod nas svega ima, pa je moguce i da ti je neko ponistio staru karticu bez pitanja..

pa ocigledno su ponistili...
e sad je vec teorija zavere zasto... jer se to radi samo kada kartice procure..... kah kah........

mileusna 29. 04. 2008. 23:23

Citat:

Originalno napisao f14Tr0n (Napišite 54173)
Ma kakvi... Meni istiche sad krajem aprila i morao sam da odem u banku da napravim novi zahtev za novu virtuonku, koja ce mi bita gotova ako ne slazu prve nedelje maja meseca

Tačno, tako je bilo i do sad, i ja sam zahtev podneo u aprilu, ali to je poslednji put, svaka sledeća će stizati automatski.

Goran Aničić 29. 04. 2008. 23:37

Internet Visa Vojvođanske banke prošla na Facebook-u ;)

MaxMagnus 30. 04. 2008. 09:55

ja sam u martu dobio novu karticu tako da nije problem validonost kartice... i ja sam juche posetio "moju" banku i imali su neprijatne informacije za mene. naime u toku meseca aprila su iz Hetznera uputili zahtev za naplatu ali nije odobren posto je promenom VISA procesora doslo do otkazivanja odredjenih firmi koje se nisu bavile "sigurnom" praksom naplate vec su vrshili nesto sto oni nazivaju "telefonsko naruchivanje" sto mi nije bilo najjasnije ali je problem u tome da ne mozhe da se izvrshi placanja dok ovi to malo ne srede....

danas cu videti da na alternativnim nachinom izvrshim uplatu ali mi se situacija ne svidja :(

_eW 30. 04. 2008. 12:13

Ne prolazi na Google Checkout-u, kupujem Dreamhost!
Nova novcijata! Ako to ima veze...

Google Checkout kaze:
Citat:

Your current payment method is not valid
Please enter a new payment method to complete this purchase.
Stavio sam Serbia and Montenegro, je l' mozda u tome problem?

@Gruja
Kod kupovine koristio si Google Checkout opciju, nije bilo druge?
Zemlja SCG?

Sta cu sad?

Peca 30. 04. 2008. 15:26

Citat:

Originalno napisao MaxMagnus (Napišite 54195)
ja sam u martu dobio novu karticu tako da nije problem validonost kartice... i ja sam juche posetio "moju" banku i imali su neprijatne informacije za mene. naime u toku meseca aprila su iz Hetznera uputili zahtev za naplatu ali nije odobren posto je promenom VISA procesora doslo do otkazivanja odredjenih firmi koje se nisu bavile "sigurnom" praksom naplate vec su vrshili nesto sto oni nazivaju "telefonsko naruchivanje" sto mi nije bilo najjasnije ali je problem u tome da ne mozhe da se izvrshi placanja dok ovi to malo ne srede....

danas cu videti da na alternativnim nachinom izvrshim uplatu ali mi se situacija ne svidja :(

znaci obrao sam bostan........

_eW 30. 04. 2008. 17:27

Google Checkout prolazi. Ipak. :)

Moja je greska: kucao sam valid from datum, a ne expiration date.
Celog dana mi je nesto nizak pritisak :D

Izvinjavam se onima koje sam bacio u frku. It works.

Peca 06. 05. 2008. 16:30

zvanican odgovor iz banke:
-----------
Postovani gospodine Damnjanovic,

Trgovac Hetzner.de ne salje transakcije u skaladu sa propisima predvidjenim za Internet transakcije,
vec ih tretira kao Mail Order/Telephone Order, sto od 01.04 nije dozvoljeno.

Transakcije koje ste obaljali na site-ovima godaddy, sezampro, moneybookers,cri.co.yu su u skladu sa
kriterijumima za Internet transakcije i kod ovih trgovaca moci cete i dalje da koristite VISA Virtuon karticu.

Ukoliko trgovac Hetzner.de ne promeni nacin slanja zahteva za autorizaciju, preporucujem Vam da koristite
druge VISA-ine proizvode VISA Classic ili VISA Revolving koji imaju prohodnost za ovu vrstu transakcija.

S postovanjem,

Miomir Komatinovic
Head of Acquiring Unit
Card Business Department
-----------

Dakle, server na Hetzner necete moci vise virtuonkom da placate.
ja sam im ovog meseca platio na devizni racun... inace cu uzeti Mastercard u Intesi, i resiti problem.

kai 06. 05. 2008. 16:57

Meni ne prolazi danas za TOEFL. Do nedavno je gotovo svuda prolazila bez problema.

pbogdanovic 17. 05. 2008. 17:08

Mali OT, evo ga novi biser iz RF

"Postovani, od 25. maja 2008.god. Raiffeisen banka uvodi naknade za nefinansijske transakcije napravljene VISA karticama na bankomatima ove banke i drugih banaka. Naknade se odnose na sledece upite: Upit stanja RSD 15, Mini izvod RSD 25. Vasa Raiffeisen banka"

Valjda je poenta koriscenja bankomata da se ne smaras u redu na salteru i, na kraju, zato sto je to jeftinije za banku. Ali izgleda da RF-u ni to nije dovoljno, vec hoce i tu da zarade.

Razumeo bih mozda da se placa upit na bankomatu neke druge banke, ali na bankomatu SVOJE banke da placas upit 15 dinara!?!!? Pa kako da znam koliko para mogu da podignem? Tako sto platim prvo 15 dinara :1092:

mileusna 17. 05. 2008. 18:29

Citat:

Originalno napisao pbogdanovic (Napišite 54845)
"Postovani, od 25. maja 2008.god. Raiffeisen banka uvodi naknade za nefinansijske transakcije napravljene VISA karticama na bankomatima ove banke i drugih banaka. Naknade se odnose na sledece upite: Upit stanja RSD 15, Mini izvod RSD 25. Vasa Raiffeisen banka"

Stvarno glupo, možda im je želja da promovišu e-banking ;) pa onda prvo lepo kući vidiš koliko para imaš pa ideš na bankomat da podigneš. :1094:

artur_dent 18. 05. 2008. 01:28

Nemojmo biti naivni, vecina ako ne i sve ostale banke naplacuju ovakve usluge jos samog pocetka.
Opet, moje misljenje je da to totalni bezobrazluk.

Peca 18. 05. 2008. 02:03

Nije to strasno.
ProCredit uzima 5% od transakcije ako pare podignes preko bankomata.
bar je tako za firme.
postoji li uopste komentar na ovo.........

Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 16:58.