![]() |
Održavanje računara
Pozdrav,
interesuje me da li neko radi održavanje računara po firmama, znači da radi system, software na njemu i oprema (štampač, skener, ...) i kolko se to naplaćuje? Otprilike samo, ne tražim pravu cifru, na jedno 50-60 računara. Hvala. |
Ovo ti je jako pipav posao zato sto stampaci i skeneri prave veci deo posla i na 60 racunara moras da ocekujes svakodnevno cimanje. E sad ako bi mogao VPN pa da remote odrzavas bilo bi sjajno ali kad tad ce biti "zaglavio se papir". Mislim da ne bi smelo da bude ispod ~300e.
|
Kontaktiraj www.pc011.com
|
Dobro je rjesenje napraviti ugovor na sate. Znaci kazes im da je 50 sati tvog rada x neka_cifra = Ukupno, oni ti to uplate i onda ti brojis sate za svaku intervenciju.
Naravno, ako imas remote pristup i ako se tako organizujete, onda posebno naplacujes jos dolazak na lice mjesta. |
I ne zaboravi da zaposlis nekoga ko se o svemu zabrine kao konj kad prevrne kola. Iole normalan covjek vrlo brzo poludi radeći taj posao...
U svakoj firmi ima neka Dragica kojoj se pojavila poruka "ne znam ni ja koja poruka samo je nesto pisalo i skakalo a nakon toga je bio crn ekran" Ja sam odavno odj*** sve koji su me cimali iz tih potreba. Da ne pričam što se u BL masovno javila poplava firmi koje održavaju sve to za 1KM/rač mjesečno... To je bolesno malena cifra ... |
Radio sam nekad takve poslove, ne ponovilo se.
Citat:
Ovo što reče Miško, sa radnim satima, ti je jedina solidna varijanta. Dogovori neke "prepaid" sate mjesečno npr. za ovih 300 eura, a dogovori i tarifu za dodatne. Ako neće, nemoj ni da prihvataš. Vjeruj mi :) Zamisli kad te iscimaju da dođeš (30 minuta izgubljenih), provjeriš da li uopšte postoji "neki virus" zbog kojeg Dragica "ne može" da radi (još 30-ak minuta) i na kraju se vratiš (još pola sata) a sve zbog gluposti. Taman sjedneš, a oni te opet zovu zbog nečeg drugog :) Citat:
Budi oprezan ;) |
I jos ako slucajno nesto pomeris 2 piksela - odmah ce biti da si joj "sve pokvario - sada nista ne moze da nadje" :)
Bio je jedan video skoro sa likom koji je uradio "arrange icons" nekoj na desktopu - pish zivi :) |
|
^ Ovde ima sa engleskim titlom, malo nerazumljivo pričaju:
http://www.youtube.com/watch?v=qAuLqaLGvZU |
Da, to je taj - savršeno :)
|
Dakle imamo slicna iskustva... :( Ja to nisam radio godinama. U srednjoj dok sam bio na praksi nije mi smetalo ali sada...
Ja deblji, zivci tanji, narod "menščini" gluplji... |
Anegdota sa civilnog služenja vojnog roka u jednoj ustanovi, da ne otkrivam sad o kojoj ustanovi je reč, diskrecije radi. ;)
Ona: "Štampač neće da štampa, dođi da pogledaš, izbacuje samo prazne listove" Ja: (došao, gledam, stvarno sve belo... pogledam u Word) Ovo je neki veći dokument, 50 strana? Ona: A? Ma nije samo jedno rešenje, jedna strana. Ja: Aha, imate 49 praznih strana pre toga, verovatno se neko naslonio na Enter. :) |
Citat:
|
Citat:
Btw, nije to tako strasno, samo strpljenja i sve evidentirati. Dogovori se prepaid paket, extra sati - naravno da ne radis za eksere i sve sljaka. Oni dobiju to sto su platili, a ti to sto si uradio. Kad je neko glup i ne konta stvari ili nece da ih konta, njima vrijeme ide a samim tim i pare - taj jezik svi razumiju. Najbolje je da ako mozes dogovoris da imas jednu osobu u toj firmi koja te smije zvati tj koja je 'filter' izmedju tebe i zaposlenih. Preporucljivo je da je ta osoba malo 'vishe pismena' od ostalih zaposlenih pa da kad se desi glupost sa papirom i ugasenim monitorom da ne trose tvoje vrijeme. Kazem - samo cijenu na sate i uzivas. |
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 20:59. |