-
e-Business
(
http://www.devprotalk.com/forumdisplay.php?f=24)
mungos |
26. 04. 2010. 14:23 |
[anketa] Koliko ljudi odavde ima svoj 8h/day web dizajn biznis?
Par smjernica:
1. Ako radite za neku firmu full time 8h dnevno, a posle sljakate u svom web dizajn biznisu ne javljajte se u ovoj anketi (Primjer: oksite je po danu radio u PTT-u, a nocu u svojoj web dizajn firmi. Ne trebaju namm takvi primjeri.)
2. Po ovoj logici odmah otpadaju i svi sa foruma sto rade full time u firmi FirstBeatMedia
3. Ako radite u nekoj firmi part time (4h ili manje dnevno), a u svom biznisu 8h svakog dana, javnite se (samo naznacite to u temi)
4. Pustite link obavezno ka firmi (Ako nemate dignut sajt onda Elance profil, twitter account ili sl.)
Hajde da se prebrojimo!
|
Aleksandar.Ilic |
26. 04. 2010. 14:46 |
|
oksite |
26. 04. 2010. 16:03 |
Citat:
Originalno napisao mungos
(Napišite 83721)
(Primjer: oksite je po danu radio u PTT-u, a nocu u svojoj web dizajn firmi. Ne trebaju namm takvi primjeri.)
|
Gde mene nadje za primer, vec 4 1/2 godine ne radim u Posti.
Inace, www.dooconsult.com, mada nije 8h/day, vise kao 24h/day.
|
Croll |
26. 04. 2010. 16:48 |
|
ivanhoe |
26. 04. 2010. 16:58 |
Off Topic: ja ladno nemam sajt, a radim full-time freelance web development vec neko vreme, sa manjim prekidima.
|
3banchi |
26. 04. 2010. 17:01 |
Eh...nekad se od 8h radni dan imalo i za kucu i za more i za vikendicu.
Dizajn je manji deo ponude, ali upisujem se...
http://www.pulsar-1.com
|
gaganed |
26. 04. 2010. 18:57 |
|
mungos |
26. 04. 2010. 20:04 |
UPDATE: Freelanceri se podrazumijevaju ukoliko rade freelance (barem) 8h dnevno. I freelance je biznis.
|
vlador |
27. 04. 2010. 11:21 |
A samo web design? Desktop programiranje nije interesantno? ;) Ako jeste, eto i ja se javljam.
|
kickloop |
28. 04. 2010. 20:28 |
Freelancer - 24h dnevno
|
mungos |
29. 04. 2010. 18:58 |
Ima jos par ljudi koji se nisu javili, ali manje-vise to je to sto je prezivjelo krizu i opstaje u biznisu. Ostali su u preduzecima, na sigurnom.
Znaci na citavom devprotalku konkretno 10 preduzetnika.
Svako je imao priliku da na ovoj temi reklamira svoj biznis. Pa eto, sto nije...
|
3banchi |
29. 04. 2010. 19:10 |
Off Topic: A bre, sto si poruzneo na novom avataru...a ja jos nisam na starom otkrio da li si nosio tange ili nisi!
|
mungos |
29. 04. 2010. 20:13 |
Off Topic: Sto je za neke Stiv Dzobs, za mene je Sale Popovic. Uzor.
|
DejanVesic |
29. 04. 2010. 20:35 |
Citat:
(Napišite 83869)
Ima jos par ljudi koji se nisu javili, ali manje-vise to je to sto je prezivjelo krizu i opstaje u biznisu. Ostali su u preduzecima, na sigurnom.
Svako je imao priliku da na ovoj temi reklamira svoj biznis. Pa eto, sto nije...
|
Ovaj, a kakve veze gornji komentar ima sa DevProTalk-om?
Ja sam mislio da je ovo forum profesionalaca i onih koji bi to da postanu a ne preduzetnika ...
|
jablan |
29. 04. 2010. 20:54 |
Citat:
(Napišite 83872)
Off Topic: za mene je Sale Popovic. Uzor.
|
Off Topic: Bio sam blizu, tipovao sam na Džeja Ramadanovskog...
|
mungos |
29. 04. 2010. 20:59 |
@DejanVesic Zive me interesovalo jesam jedini ja glupan sto ne sljaka u preduzecu. Ispostavilo se da jesam.
@jablan: kraljevski!! :1094:
|
kickloop |
29. 04. 2010. 21:31 |
Citat:
(Napišite 83869)
|
Ne verujem da ima samo 10-ak preduzetnika od oko 3000 članova
|
mungos |
29. 04. 2010. 21:34 |
Evo ti ankete crno na bijelo.
Kad smo radili StartupShow, misevi su pricali, kao nije dovoljno izreklamiran. Koju godinu kasnije Seed Ljubljana, Seed Zagreb, ni jedan srpski tim.
Kad meni misevi prigovaraju kako vodim svoj biznis, ispostavi se da niko od njih uopste niti nema svoj full time biznis.
|
Dzordz |
29. 04. 2010. 21:44 |
Pa ima nas koji nismo nikakvi programeri/dizajneri i ne kucamo nikakav kod :)
Ja se bavim mrezama ali u slobodno vreme pokusavam da ucarim koji kintu na webu (kupi/prodaj/spoji ljude/osmisli i outsource-uj) i u hibernaciji sam usled krize svega :P
|
gaganed |
29. 04. 2010. 22:06 |
Citat:
(Napišite 83875)
@DejanVesic Zive me interesovalo jesam jedini ja glupan sto ne sljaka u preduzecu. Ispostavilo se da jesam.
|
Ima nas jos glupana. :)
|
japan |
30. 04. 2010. 01:31 |
Citat:
(Napišite 83875)
jesam jedini ja glupan sto ne sljaka u preduzecu
|
Mozda nisi jedini, ali si bar najbolji na svetu ;)
|
Mladjo |
30. 04. 2010. 15:33 |
Imam svoj biznis i radim bar 40 sati nedeljno ali hocu da krenem samo sa prodajom tema za themeforest. Skontao sam da mi se bolje isplati i manje se stresam sa musterijama. Eto i jos idem u skolicu 10-15 sati nedeljno. Sajt je u potpisu mada preko njega ne dobijam mnogo posla.
|
mungos |
30. 04. 2010. 15:45 |
|
Nisam se javljao na ovoj temi, iako pratim sve i citam sve, predpostavljam da nas ima jos.
Bavim se web dizajnom (& developingom) od 2002. godine, moj sajt je offline vec duze vreme jer nemam vremena zbog posla da mu se posvetim i uradim ono sto sam zamislio. Do sada nisam nasao nijednog klijenta sam, niti sam trazio posao, niti se reklamiram, niti hvalim, niti bilo sta slicno, kao sto rekoh nemam ni svoj sajt, samo preporuka. U poslednjih godinu dana imam dosta posla, tako da poslove prebacujem drugim ljudima, ne stizem da postignem sve, jer pored toga i studiram. Svaka osoba koja me preporuci za izradu sajta ima svoj procenat, i tako f-cionisem, svaki klijent za koga sam radio me je preporucio svojim poznanicima barem za po jos 2-3 sajta i to je to, fer odnos i posao samo ide :) tako da za sad nemam nameru da radim u nekom "preduzecu" gde ce mi mesecna plata biti koliko mogu da odradim za 2 dana. Verovatno cu otvoriti svoj web design studio.
|
bokacbl |
30. 04. 2010. 17:54 |
Citat:
Originalno napisao twix
(Napišite 83910)
...tako da za sad nemam nameru da radim u nekom "preduzecu" gde ce mi mesecna plata biti koliko mogu da odradim za 2 dana. Verovatno cu otvoriti svoj web design studio.
|
ovo je i poenta -> zbog cega ima toliko malo, jer logican slijed stvari je da ako neko freelance-a i to radi kvalitetno da ce doci u tacku kada ne moze samostalno da obavlja neki posao + moze da realizuje neke vece poslove putem preduzeca.
Mislim da je bolje pitanje - Koliko dnevno radite i da li ste zadovoljni onim sto za to dobijate?
|
Ivalex |
30. 04. 2010. 18:11 |
mali off
Citat:
(Napišite 83904)
|
Toliko je ocigledno da nema pojam o salesu... Landig page za Basic je jedan o gorih koje sam video...
|
kickloop |
30. 04. 2010. 18:12 |
^ I ja sam pomislio istu stvar
|
mungos |
30. 04. 2010. 19:09 |
Prodo se taj Njujork Tajmsu ko art director... sacuvaj me Boze tih sto fol ne znaju da prodaju
|
3banchi |
30. 04. 2010. 19:34 |
^ ha, ha...
@ kickloop & Ivalex... "opasno je pretpostaviti da ce se ljudi uvek ponasati racionalno"...jedno do sales pravila ;)
|
ivanhoe |
01. 05. 2010. 06:43 |
ma da, a i ovaj text je napisao iz cistog entuzijazma, a ne kao link bait... :)
|
Ivalex |
01. 05. 2010. 11:34 |
Citat:
(Napišite 83916)
Prodo se taj Njujork Tajmsu ko art director... sacuvaj me Boze tih sto fol ne znaju da prodaju
|
Njah, standradna prica...
Vecina tih starih "revolucionarnih" blogera su se prodali u jednom trenutku...
Postavili su se kao prvi i logicni izbor.
|
Mladjo |
02. 05. 2010. 20:20 |
Citat:
(Napišite 83904)
|
Sto ne napravis wordpress temu od tvog sajta pa ili da je prodajes tipa "Best wordpress theme for xx$" ili "Best free wordpress theme ever". U prvom slucaju bi imao konstatan pasivan priliv novca u drugom ogroman broj linkova i ponuda za posao.
|
mungos |
02. 05. 2010. 23:07 |
@subtaction je po posjeti bio negdje kao i Dnevnik Eklektika prema podacima iz sredine 2007. U sustini taj elite komjuniti dizajnerki sto su sad na http://dribbble.com/ su prilicno neuticajni van tog kruga. Ako vidite portfolio, sve je ortacki sto se radi medju prijateljima.
Hicks je u Operu otiso preko konkursa za poso, Moll je regularnim putem isao u Apple na konkurs, Vinh je navodno dobio posao za NYT nakon sto je radio The Onion (koji je isto bruka jak), Bowman je u Google otiso preko Veena i ekipe iz Blogger.com, Happy Cog i dalje po klijentima u foliju zaostaje za ozbiljnim igracima iz dot-come ere i sl.
@mladjo Mislim da je kasno sad da se udje na trziste tema. Licno se rukovodim mantrom, kad prica dodje do mene da je nesto potencijalno dobra lova, citaj da je provaljen fazon. Berza je dobar primjer ovog u praksi.
|
miloshz |
06. 05. 2010. 22:20 |
www.coroflot.com/miloshz - freelance design... tu dodajte copywriting, editing, proofreading, prevodjenje (sa spanskog, portugalskog, italijanskog i ruskog na engleski i srpski, engleski-srpski, srpski-engleski), predavanja (design, PR, online marketing, business for creatives, business english, business communication), online marketing
http://reinventstreaming.com - moj startup. media streaming, digital assets protection. cofounder i communications partner sam s jednim genijalnim matematicarem
http://www.peruforless.com - poslednji veliki web projekat koji sam radio
|
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 19:45. |
|