Pitanje za AdSense i SEO experte
Kada bi ste imali priliku da kupite .com domene za AdSense namenu a da pri tom svaki domen koji poželite je 100% dostupan (nema realnih ograničenja), koji bi ste domene uzeli... npr top 10 ili top 20
razmišljam da se upustim u AdSense vode ali: 1. Nemam nikakvog iskustva 2. Nisam siguran da moja razmišljanja o kvalitetu domena bi bila OK. Hvala unapred za sve predloge, sugestije, top 10 - 20 ... :) |
ako zelis time da se bavis pre svega pronadji nishe koji te zanimaju, pa na osnovu toga biraj keyworde, pa na osnovu toga domene... samo da znas da iako to izgleda kao laka kinta to je ozbiljan posao i zahteva puno istrazivanja i znanja (a vecinu toga ti niko nece bas reci direktno i jasno, nego moras da pokupis i sastavis od delica informacija koje su dostupne na raznim mestima... u prevodu treba vremena i rada da udjes u stos)
|
U prevodu, internet marketing odnosno ovakva zarada preko interneta je jedno cisto kopanje, cyber poljoprivreda, i jedina razlika je u tome sto kada te neko pita, mozes da kazes da "nesto radis preko interneta" , pa da budes fensi, ali tezak i ozbiljan rad se ocekuje , nista manje nego da kopas negde na njivi .
Ali kroz rad, ces dobijati ideje kako da delove automatizujes, i da budes uspesniji i produktivniji. |
@ivanhoe && @Ekvador
Znači... rudarski rad... a ako ga dobro proučim, sjajno ću ovladati SEO tehnikama ??? Da li sam ovo dobro razumeo? Nadam se da jesam jer mi je to jedan od ciljeva... @ivanhoe... npr tržišna niša može biti npr. turizam... a ako se dobro odradi SEO sajta onda i nije presudno da domen bude sjajan ?? Hvala vam obojici na odgovorima :)) |
@vidak: zaboravi tako siroke grane, nisa treba da ti bude sto specificnija, tipa: turizam na Kritu za engleske penzionere... naravno, onda imas manje i raspolozivih oglasavaca, pa moras da pronadjes pojmove koji donose dovoljno novca (dovoljno interesovanje), a specificni su (manja konkurencija)...
|
Citat:
Dalje, nije isto odraditi SEO za AdSense za sadrzaj i AdSense za domen...za ovo drugo si prilicno ogranicen i gotovo potpuno je bazirano na izbor nise kao i izbor prave kljucne reci ili fraze. Sto rece @ivanhoe to mora biti sto preciznije i specificnije a da uz to postoje i oglasivaci koji su spremni da plate... sto bi rekli "ko prstom u supak". Za opste pojmove kao sto je npr. turizam tvoj domen bez sadrzaja kojeg ces ustupiti Googleu za AdSense nema nikakve izglede da se izbori sa sajtovima koji imaju neki sadrzaj vezan za turizam i tu kljucnu rec. |
Nisam mislio na rudarski rad-ucenje seo-a, mada je to proces, vec na samu dinamiku posla, pisanje, istrazivanje kljucnih reci, pracenje i procesuiranje konkurencije , rad na samom sajtu radi optimizacije, pravljenje baza za backlinkove, kontakti sa webmasterima, socijalne mreze.....
|
iskreno ... uzeo sam neke domene nadajući se da će biti na neki način isplatljivi a svi pripadaju .com.co registru
albania, austria, belarus, bosnia, bulgaria, croatia, cyprus, estonia, finland, greece, hungary, iceland, portugal, romania, serbia, slovakia, slovenia, sweden i ukraine. te sam razmišljao da bi možda bili dobri za turističke oglase ... ali sada vidim da sam izgleda pogrešio što sam uzeo ove domene .. :((( |
com.co - kolumbijski komercijalni domen...albania.com.co...austria.com.co...
Pa nije to tako lose! Neka ti nisa bude narko biznis a onda ciljaj pojedinacne nacionalne rute i destinacije. Velika se tu lova vrti! :) |
Citat:
|
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 01:20. |