cifre u brojeve, za fakture i sl. obracune?
probao sam da pretrazim forum, ali ne znam ni kako bi ukucao search string! :D
elem, zadatak je (relativno) jednostavan: 1) ako imas neku cifru na racunu, recimo 452,318.00 dinara 2) to trebas da napises slovima, za isti primer bi trebalo: cetiristopedesetdvehiljadetristaosamnaestdinara e sad, ja krenuo da razlazem obicne cifre, uradio jedinice, desetice, stotine, hiljade, desetine hiljada.. i onda video nepravilnosti, pa probao da se pravim pametan i da optimizujem kod uz funckije, pa ispalo jos gore... PITANJE: - ima li neko gotovo resenje za ovo? sigurno jos neko mora da koristi ove stvari?? help? :P tip: 60 != sestdeset :1041: |
Citat:
resenja u smalltalku... Kôd:
PrivateNumberToWords: aNumber |
u zivote.. nikada ne bi mogao da radim u smallTalku :D ali ipak budi nostalgiju, neodoljivo me podseca na Pascal gde sam dugo dugo pravio prve korake... kul, respect. :)
hvala za resenje Liquid!! probacu ovo da pre-kodiram u PHPu, pa ako mi uspe - kacim ga ovde, for future generations.. ^_^ GPL i to ;) a ako neko u medjuvremenu naleti na ovo, i ima PHP resenje..... skidam kapu :) |
U R welcome :) Samo sto ti ne dodaje ono dinara na kraju... jer mi je trebalo za razlicite valute... Inace zbog padza trebas samo da vidis koja je zadnja cifra pa na osnovu nje da odredis da li ce da stoji dinar ili dinara.
Ako je 1 onda je dinar ako je 5 onda je dinara Pozdrav. |
Imam ja rešenje u Paskalu, ako ti nešto znači :D a i ja bih voleo da ga vidim realizovanog u PHPu
|
Probaj ovo, trebalo bi da radi
Kôd:
function slova($broj) { |
zar se ne kaze pravilno "sedamstotina" a ne "sedamsto" ?
|
Da, kaze se :)
|
Ubeđen sam da je oboje pravilno.
|
Heh, moze biti...
To sam prevodio sa nekog jezika (VB ili Delphi) i nisam se bas udubljivao u tu problematiku. |
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 00:48. |