Skrill(Moneybookers) legalnost
Da li je legalno za pravno lice da ima skrill nalog i da vrsi naplatu putem njega?
Ovde negde sam citao da nije legalan, ali ne mogu da nadjem tacan post pa zato pitam. Edit: ovaj post: http://www.devprotalk.com/showpost.p...0&postcount=17 Jel to i dalje vazi? |
To je prica oko legalnost online kladjenja, gde je Skrillu najveci deo prometa verovatno.
Ako ti dobijas sa MB-a naplatu od klijenata, to je nesto drugo. Ako banke tehnicki zabrane SVE isplate sa MB-a, to vec moze biti problem. Ali za sada zabranjuju samo isplate koje se registruju kao isplata sa online kladionica (u stvari, jedino se gleda da li je MB nalog otvoren kao nalog za kladjenje, i onda su sve isplate kladionicarske, u suprotnom nisu, iako moze da se korsiti za kladjenje) |
Hvala, onda cu ga koristiti ako bude trebalo.
|
Otvaranje bankovnih racuna van RS nije dozvoljeno po domaćim zakonima. Otvaranje Skrill naloga takođe obuhvata otvaranje bankovnog računa koji je vezan za skrill karticu.
Sam skrill nije ni malo nelegalan, već državljani RS čine prekršaj po domaćim zakonima. |
A sta ako neko otvori nalog a ne uzme skril kartice?
Da li onda otvaranjem paypal-a takodje cinimo prekrsaj? |
Citat:
otprilike kao Giga Moravac koji pokusava da unese zlatnu brazletnu u šubari na Đevđeliji. tu ti je negde u tom vremenu država ostala zaglavljena. |
Ja sam cuo drugacije misljenje inspektora, da je to posrednik pri naplati i da je sasvim ok da povlacis wire uplate, samo da to knjizis ne kao uplatu od Skrilla, nego od konkretnog lica koje placa i da imas ugovor i racun za njega.
Firma za koju radim kao spoljni saradnik vec par godina tako povlaci svakog meseca par hiljada i do sad inspekcija nije pravila problem oko toga. Njima je samo bitno da se zna ko stoji na obe strane transakcije i da se to sve lepo proknjizi i plate porezi. |
A jel znas koja je pravilna forma toga? Meni su neke knjigovodje rekle da to sa placanjem preko posrednika prakticno nije moguce i da je bolje da se knjizi kao usluga placena moneybookers-u ili paypal-u, ako je paypal u pitanju.
|
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 01:59. |