Privatno zdravstveno osiguranje - kako resavate
Dakle, u naslovu je sve.
Poslednjih dana se raspitujem za privatno socijalno osiguranje za fizicka lica. Za sada sam nasla fakticki da samo Delta Generali nudi ovakav vid zdravstvene zastite ali su premije ogromne. osim toga postoji samo jedan paket - Total Medic, ugovor samo na godinu dana. ukoliko je lecenje u toku po isteku ugovora, sklapa se novi po posebnim premijama i trenutnom zdravstvenom stanju (bolestan) kada premija leti u nebesa. (http://www.deltagenerali.rs/active/s...tal_medic.html) Za kategoriju u koju ja spadam (zensko, 34 godine) mesecna premija je 107.55 EUR. Dodatni problem sa rukom bi to popeo na skoro 140-150 EUR mesecno. Sa druge strane, za muskarce je duplo manje (musko, 27 godine = 48.27 EUR). Obrazlozenje je da oni manje idu kod lekara....:1092: Pogledala sam malo i po regionu (neka se slobodno jave kolege iz okolnih zemalja ako imaju informacije) i naisla sam na sledece: Hrvatska - Croatia zdravstveno osiguranje, Maksima paket - 307 kn mesecno = 42EUR BEZ POLNE DISKRIMINACIJE, ugovor na 3 godine (http://www.croatia-zdravstveno.hr/cz...aksimaPZO6.htm) Dakle, da li imate neka iskustva sa privatnim osiguranjima? |
Nedopustivo je da zene i muskarci imaju razlicite premije? Mada verovatno da oni kao privatna firma mogu da odrede kako god hoce.
Mada mogu i da razumem, muskarci kod nas uglavnom probleme resavaju brufenom/rakijom/"ma proci ce" metodama. |
Muskarci nemaju ginekologa ;) sa kojim ide pun k. pregleda/snimanja... cisti/pojacanog sekreta i sl. pizdarija koje muce u manjoj ili vecoj meri 90% zena na ovom svetu.
|
ali zato imaju urologe zbog problema koji pogadjaju samo muskarce a koji cesto upravo tim zenama i prouzrokuju iste te probleme.
Dupla premija za zene je smesna, da ne spominjem i samu sumu od 100 i kusur evra mesecno. primer Croatia osiguranja pokazuje da sve to moze i drugacije. |
ummm ne, ono sto je ginekolog za zene za muskarce nije urolog :)
ja ne pricam o polnim bolestim niti bilo cemu slicnom, vec o cistama isl... zanima me koji ti je to muskarac "preneo" i kako cistu :D nego da nesirimo ovo u nekom drugom pravcu, over & out |
pa recimo na bkosa.rs ima nešto što ti je full checkup godišnji ... i čak to je skuplje za nekih 30 % u odnosu na muškarce
|
imas neki konkretan link posto nisam uspela da nadjem?
Mada meni to lici na odes, zakazes preglede, platis i dovidjenja (daj boze) - klasicna usluga klinike koju mogu za razlicite sume da dobijem u skoro svim klinickim centrima. Ja sam mislila na regularno zdravstveno osiguranje koje se placa vec po sklopljenom ugovoru. Inace ni do nedavno obavezno zo koje se izdvajalo iz dohodka se nije delilo po polu kada smo kod toga - bar koliko sam upoznata. cvele, ne bih bila zensko da ne dodam pa moram - ni zene nemaju narocite probleme sa prostatom sa kojom se veliki broj muskaraca pati ;). ali potpuno si u pravu, da ne sirimo u tom pravcu. |
|
Imaš i Privatno dopunsko zdravstveno osiguranje kod Dunav osiguranja ....
http://www.dunav.com/Dynamic/ListIte...goryID,56.html |
Citat:
|
Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 01:24. |